[ad_1]
به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۷۵۱۰
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ – ۱۹:۲۰
به گزارش بهداشت نیوز پیشنهادهای زیر بر پایه راهنماهای معتبر جهانی از جمله راهنمای غذایی آمریکاییها از وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025)، آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، دانشگاه هاروارد (Harvard T.H. Chan School of Public Health) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تدوین شدهاند. پافشاری این راهنماها بر مصرف لبنیات کمچرب یا بدون چربی برای پیشگیری از چاقی و بیماریهای قلبی است.
نوزادان (تولد تا ۶ ماهگی) – ۶۰۰ تا ۷۵۰ میلیلیتر شیر مادر یا شیر خشک
پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت (WHO) و راهنمای غذایی آمریکاییها (USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025) این است که نوزادان به طور انحصاری با شیر مادر یا شیر خشک آهندار تغذیه شوند. مصرف شیر گاو در این سن به علت گمان تشکیل مشکلات گوارشی یا خونریزی رودهای پیشنهاد نمیشود. مصرف روزانه شیر مادر یا شیر خشک برای فراهم مواد مغذی الزامی است و جایگزینی جز شیر خشک آهندار در صورت عدم دسترسی به شیر مادر وجود ندارد.
نوزادان و نوپایان (۶ تا ۱۲ ماهگی) – ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیلیتر شیر مادر یا شیر خشک
غذاهای کمکی در این سن بر پایه پیشنهادهای USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 و AAP معارفه خواهد شد، اما شیر مادر یا شیر خشک هم چنان منبع مهم تغذیه است. مصرف شیر گاو به گفتن نوشیدنی مهم تا ۱۲ ماهگی پیشنهاد نمیشود، ولی ماست یا پنیر ساده میتوانند به گفتن غذای کمکی منفعت گیری شوند. پافشاری WHO بر اهمیت لبنیات برای فراهم کلسیم و پروتئین است. مصرف روزانه برای رشد الزامی است، اما در صورت حساسیت، ماست سویا غنیشده یا غذاهای کمکی غنی از کلسیم جانشینهای مناسبی می باشند.
نوپایان (۱۲ تا ۲۴ ماهگی) – ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیلیتر لبنیات
پیشنهاد USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 و AAP این است که کودکان ۱۲ تا ۲۴ ماهه روزانه ۱⅔ تا ۲ فنجان لبنیات، شامل شیر کامل (۳.۲۵% چربی)، مصرف کنند. مصرف شیر کامل تا ۲۴ ماهگی برای رشد مغز و بدن سودمند است، اما باید کمتر از ۵۰۰ میلیلیتر باشد تا از افتآهن جلوگیری شود. پافشاری WHO بر اهمیت لبنیات است. مصرف روزانه برای سلامت استخوان و رشد پیشنهاد میشود، اما در صورت حساسیت، شیر سویا غنیشده با کلسیم و ویتامین D جانشین مناسبی است.
کودکان (۲ تا ۸ سالگی) – ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیلیتر لبنیات
کودکان ۲ تا ۳ ساله بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 باید ۲ تا ۲.۵ فنجان و کودکان ۴ تا ۸ ساله ۲.۵ فنجان لبنیات کمچرب (۱% یا ۲%) مصرف کنند. قبول این مقدار توسط AAP و انجمن قلب آمریکا (AHA) نیز انجام شده است. مصرف روزانه لبنیات برای فراهم کلسیم و ویتامین D و افت خطر چاقی و بیماریهای قلبی پیشنهاد میشود.
نوجوانان (۹ تا ۱۸ سالگی) – ۷۵۰ میلیلیتر لبنیات
نوجوانان بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025، AAP و AHA باید روزانه ۳ فنجان لبنیات کمچرب مصرف کنند تا نیاز بالای کلسیم برای رشد استخوانی فراهم شود.
بزرگسالان (۱۹ تا ۵۰ سالگی) – ۷۵۰ میلیلیتر لبنیات
بزرگسالان بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 و دانشگاه هاروارد باید روزانه ۳ فنجان لبنیات کمچرب مصرف کنند. تحقیقات مؤسسه ملی سلامت (NIH) مشخص می کند مصرف لبنیات با افت خطر مرگومیر، بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.
بزرگسالان مسن (۵۱ سال و بالاتر) – ۷۵۰ میلیلیتر لبنیات
افراد بالای ۵۱ سال بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 و NIH باید روزانه ۳ فنجان لبنیات کمچرب مصرف کنند و برای افراد بالای ۷۱ سال نیاز به کلسیم به ۱۲۰۰ میلیگرم افزایش مییابد. تحقیقات مشخص می کند لبنیات به نگه داری عضلات و افت خطر شکستگی پشتیبانی میکند.
زنان باردار و شیرده – ۷۵۰ میلیلیتر لبنیات
زنان باردار و شیرده بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025 باید روزانه ۳ فنجان لبنیات کمچرب مصرف کنند تا نیازهای کلسیم و ویتامین D برای رشد جنین و تشکیل شیر فراهم شود.
آیا مصرف روزانه شیر برای نوجوانان و جوانان خطرناک و زیان اور است؟
مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی برای گروههای سنی نوجوانی (۹ تا ۱۸ سال) و جوانی (۱۹ تا ۵۰ سال) به طور کلی نه تنها خطرناک یا زیان اور نیست، بلکه بر پایه تحقیقات علمی و پیشنهادهای نهادهای معتبر سلامت، میتواند برای سلامت استخوانها، رشد و پیشگیری از بیماریهای مزمن سودمند باشد. با این حال، برخی ملاحظات همانند حساسیت به لاکتوز، آلرژی به شیر، رژیمهای غذایی خاص یا مصرف بیشتر از حد امکان پذیر نیاز به دقت داشته باشد.
شیر منبع غنی کلسیم، ویتامین D، پروتئین و دیگر مواد مغذی همانند پتاسیم و فسفر است که برای رشد و سلامت در سنین نوجوانی و جوانی حیاتی می باشند. بر پایه USDA Dietary Guidelines for Americans 2020-2025، مصرف روزانه ۳ فنجان (نزدیک به ۷۵۰ میلیلیتر) لبنیات کمچرب برای نوجوانان و بزرگسالان پیشنهاد میشود تا نیازهای کلسیم (۱۰۰۰-۱۳۰۰ میلیگرم روزانه) و ویتامین D (۱۵ میکروگرم روزانه) فراهم شود.
نوجوانی دورهای حیاتی برای راه اندازی توده استخوانی است. تحقیقات NIH مشخص می کند که مصرف کافی کلسیم و ویتامین D در این سنین خطر پوکی استخوان در آینده را افت میدهد.
پروتئین حاضر در شیر به نگه داری و رشد توده عضلانی پشتیبانی میکند، که برای فعالیتهای بدنی در این سنین مهم است.
منبع: فرارو
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]