شیر و لبنیات و تخم مرغ محلی بخوریم یا نه؟

شیر و لبنیات و تخم مرغ محلی بخوریم یا نه؟_راسخ

[ad_1]
به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۶۶۹۸

تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۴ – ۱۴:۵۸

به گزارش بهداشت نیوز، تبلیغات بسیاری درمورد سودمند بودن محصولات محلی که عموما به راه حلهای سنتی تشکیل خواهد شد در فضای مجازی انجام می‌شود. اما آیا محصولات محلی آنگونه که حرف های می‌شود مغذی‌تر و سالم‌تر از محصولات کارخانه‌ای می باشند؟ دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: در تغذیه نمی‌توان همه چیز را به بد و خوب تقسیم کرد، یعنی سیاه و سفید، یک و ۲ و درست و غلط نداریم. علت ما بر سودمند یا زیان اور بودن ماده غذایی نیاز به توضیح دارد. این که بگوییم چربی حیوانی بد است و روغن ماهی بهترین یا روغن گرفته شده از لبنیات موسوم به روغن کرمانشاهی محصول خوبی است، درست نیست.

به حرف های رضایی در تغذیه یاد می‌گیریم چیزی بد نیست و به مرور فهمید می‌شویم مواد غذایی را چه زمان، چطور و چه مقدار بخوریم. مطلق خوب یا بد هم نداریم و برای خوب بودن مواد غذایی علت می‌آوریم. به گفتن مثال می‌گوئیم روغنی که از دنبه باشد احتمالا به درد پشت میزنشین‌ها نخورد و روغن نارگیل هم برای آن‌هایی که سوء جذب دارند سودمند است. به همین علت به طور مطلق نمی‌توان او گفت غذاهای سنتی و محلی عالی می باشند و غذاهای کارخانه‌ای خیر.

شیر و لبنیات محلی باید پاستوریزه شوند

او به لبنیات سنتی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: لبنیات سنتی و محلی را اگر شناسنامه‌دار باشند، یعنی اشکار باشد تشکیل کجاست و پاستوریزه باشند، می‌توان آنها را مصرف کرد. در غیر این صورت مصرف لبنیات سنتی پیشنهاد نمی‌شود. این در حالی است که تشکیل شیر و لبنیات در سرزمین ما با این حالت بهداشتی دامداری‌ها به طوری ‌است که شیر باید جوشانده و پاستوریزه شود. در نتیجه نمی‌توانیم به مردم مصرف شیر سنتی را پیشنهاد کنیم.

به حرف های رضایی، تعداد بسیاری از بیماری‌ها نظیر تب مالت هم از لبنیات پاستوریزه نشده از جمله سرشیر، شیر و پنیر منتقل می‌شود. این چنین می‌تواند محلی برای انتقال بیماری‌های عفونی از جمله تب مالت شود. این مهم است که در تشخیص خوب بودن یک ماده غذایی بدانیم که شرایط و محل نگهداری آن مناسب و در دمای مناسب بوده باشد. یا به آن مواد خاصی نظیر طعم دهنده و نگهدارنده اضافه نشده باشد.

این متخصص تغذیه ادامه می‌دهد: غذاهای کارخانه‌ای از این نظر که تحت نظارت مسول فنی می باشند، مسیر نگهداری، تشکیل و توزیع آن کنترل می‌شود، مناسب می باشند. از نظر دیگر در صنایع لبنی از جمله تشکیل شیر نگهدارنده نداریم و با منفعت گیری از سختی و خلا باکتری‌ها از بین برده خواهد شد. اما این شرایط را در تشکیل شیرهای محلی و سنی نداریم و به همین علت شیر غیرپاستوریزه پیشنهاد نمی‌شود.

تخم مرغ محلی سودمند است؟

رضایی درمورد تخم‌مرغ‌های محلی هم گفتن می‌کند: مرغی که در طبیعت غذاهای متنوع خورده باشد، خوب است. مرغ محلی پیش از تشکیل تخم‌مرغ حرکت می‌کند، راه می‌رود و در معرض آفتاب قرار دارد. مرغ‌های روستایی این چنین دارای استخوان‌های محکم‌تری می باشند. در نتیجه این مرغ‌ها دارای گوشت سالم‌تری نیز می باشند. اما مرغ‌های مرغذاری از این چنین شرایطی برخوردار نیستند و غذای ثابت و تکراری هم دارند.

او ادامه می‌دهد: تخم مرغ خوراکی سودمند و حیاتی است و باید به طور پخته مصرف شود. هر چند طب سنتی پیشنهاد می‌کند تخم مرغ عسلی بخوریم اما طب مدرن پیشنهاد به مصرف تخم مرغ عسلی ندارد چون حاوی آنتی‌بیوتین (ضد بیوتین) است که برای سوخت‌وساز چربی‌ها منفعت گیری می‌شود. هضم پروتئین و هضم ویتامین بیوتین در این تخم مرغ سخت و امکان آلوده به سالمونلا هم وجود دارد. به این علت حتما پیشنهاد بر این است که تخم مرغ چه سرخ کرده و چه آب پز، پخته باشد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

این متخصص تغذیه درمورد افزایش طول عمر نگهداری از تخم‌مرغ هم توضیح می‌دهد: بهتر است تکه نوک تیز آن رو به پائین و تکه پهن آن رو به بالا باشد. وقتی که نوک تیز تخم مرغ رو به پائین باشد. زرده رو می‌آید و بالای تخم مرغ غوطه‌ور می‌شود. اما اگر بر عکس باشد زرده به دیواره تخم مرغ می‌چسبد و عمر آن کمتر می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]