[ad_1]
به گزارش راسخ
به گزارش بهداشت نیوز یک مطالعه تازه که در مجله معتبر پزشکی نیچر (Nature Medicine) انتشار شده، مشخص می کند بزرگسالانی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را متوقف کردند، در یک دوره دو ماهه تقریباً دو برابر زیاد تر از دیگران افت وزن را توانایی کردند. این یافته بار دیگر بر ربط مستقیم این غذاها با چاقی و مشکلات متابولیک اصرار میکند.
غذاهای فوق فرآوری شده همانند غذاهای آماده، نوشابهها، چیپس و شیرینیهای بستهبندی شده، به علت فرآیندهای صنعتی پیچیده، قیمت غذایی پایینی دارند. مطابق گزارش مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، افرادی که از این غذاها منفعت گیری میکنند، روزانه تا ۵۰۰ کالری زیاد تر دریافت کرده و در زمان کوتاهی دچار افزایش وزن خواهد شد.
عوارض جدی غذاهای فوق فرآوری شده برای سلامتی
خطر مصرف این دسته از مواد غذایی فراتر از افزایش وزن است. این غذاها به علت فقدان فیبر و پروتئین کافی، سیگنالهای گرسنگی و سیری را در بدن مختل کرده و تبدیل پرخوری خواهد شد. این اختلال در طویل مدت متابولیسم بدن را دچار مشکل کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
تحقیقات متعدد، رژیم غذایی سرشار از غذای فوق فرآوری شده را با افزایش ریسک بیماریهای قلبی-عروقی، برخی سرطانها و حتی مرگ زودرس مرتبط دانستهاند. این غذاها این چنین از نظر ویتامینها و مواد معدنی الزامی فقیر می باشند و میتوانند تبدیل افتمواد مغذی در بدن شوند.
کدام غذاها فوق فرآوری شده می باشند؟
محصولاتی همانند بستنی، سوسیس و کالباس، چیپس، نانهای تشکیل زیاد، غلات صبحانه شیرین، نوشیدنیهای گازدار، ناگت مرغ، سیبزمینی سرخشده آماده و سوپهای سریع همه انها در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار میگیرند.
آیا باید این غذاها را کاملاً حذف کنیم؟
متخصصان تغذیه اصرار میکنند که تشکیل اعتدال در رژیم غذایی از حذف کامل این غذاها مهمتر است. تلاش کنید در کنار قولهای غذایی خود از میوهها و سبزیجات تازه منفعت گیری کنید، آب را جانشین نوشیدنیهای شیرین کرده و تا حد امکان غذاهای خود را در خانه تهیه کنید تا کنترل بیشتری بر سلامتی خود داشته باشید.
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]