[ad_1]
به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۴۴۸۵
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ – ۱۸:۲۴
به گزارش بهداشت نیوز، طالبی یکی از میوههای تابستانی است که مزایا و خواص تعداد بسیاری دارد. طالبی سرشار از ویتامینهای A و C است. طالبی را با نامهای همانند خربزه فارسی، خربزه تخم قندی و خربزه تلخ نیز میشناسند. طالبی حاوی کربوهیدراتها (قند)، پروتئین و آب است که کالری هر صد گرم از میوه طالبی معادل ۳۴ کالری بوده و از جمله میوههای مناسب برای رژیم غذایی افت وزن است.
طالبی این چنین سرشار از ویتامینهای از جمله ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین B9، ویتامین C و ویتامین K است. طالبی این چنین سرشار از مواد معدنی همانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است.
طالبی و دیابت
از دیگر مزایا طالبی پشتیبانی به کنترل سطح قند خون است. یکی از علل بیماری دیابت مصرف بیشتر از اندازه خوراکیهای چرب و شیرین است. مصرف طالبی جهت حس سیری شده و از این طریق میتواند از دیابت جلوگیری کند. علاوه بر این طالبی با بهبود سوخت و ساز انسولین مرتبط است؛ یعنی جهت افت نوسان سطح قند خون و کنترل آن میشود. طالبی جهت افت شدت اکسیداسیون بر روی کلیه شده و میتواند از این طریق از بیماریهای زیاد تر مرتبط با کلیهها جلوگیری کند.
طالبی و کلیه
از دیگر مزایا طالبی تأثیر این میوه در نگه داری سلامت کلیهها است. طالبی دارای خاصیت ادرارآور بوده و یک میوه دیوریتیک است، طالبی با خاصیت دیوریتیک خود جهت افزایش حجم و دفع ادرار در طول روز میشود و از این طریق جهت افزایش فعالیت کلیهها شده و مواد سمی و زائد را دفع میکند. مصرف ترکیب طالبی با آبلیمو هر روز صبح پیش از صرف صبحانه میتواند جهت نگه داری سلامتی و افزایش سلامتی کلیهها شود.
طالبی و بارداری
یکی از مزایا طالبی این است که این میوه منبعی غنی از مواد مغذی بوده و از بارداری سالم حمایتمیکند. طالبی یک بمب انرژی برای خانمهای باردار است. طالبی یک منبع غنی از ویتامین C و ویتامین A است. وجود ویتامین C جهت تحکیم سیستم ایمنی بدن شده و این از دیگر مزایا طالبی است.
طالبی حاوی فولات است که فولات برای زنان باردار زیاد سودمند بوده و جهت افت نرخ تولد نوزادان ناقص میشود. طالبی میتواند از ابراز نواقص عصبی در نوزادان جلوگیری کرده و این چنین طالبی توانایی ضمانت سلامت نوزادان را بدون هیچ عوارض جانبی دارد؛ به این علت یکی دیگر از مزایا طالبی خواص این میوه در بارداری و سلامت نوزادان است.
طالبی و قلب
طالبی حاوی آدنوزین است که از رسوبات خون که جهت ابراز دعوا قلبی میشود جلوگیری کرده و میتواند در سرکوب کردن سلولهای خونی مزاحم به بدن پشتیبانی کرده و از این طریق جهت افت خطر گمان دعوا قلبی میشود. این چنین طالبی حاوی لیکوپن است که جهت افت ابراز حملات قلبی شده و جهت میشود تا شما قلب سالمی داشته باشید. این چنین وجود پتاسیم در طالبی که برای سلامت و بهبود کارکرد قلب الزامی است از دیگر مزایا طالبی محسوب میشود.
پتاسیم از دیگر مواد معدنی سودمند در طالبی است. طالبی با داشتن فیبر، آنتیاکسیدانهای قوی، ویتامین C و پتاسیم برای نگه داری سلامت قلب زیاد سودمند است. از جمله مزایا طالبی این است که با داشتن فیبر میتواند جهت افت سختی خون و افت کلسترول شده و از این طریق به سلامت قلب پشتیبانی میکند.
طالبی و کبد
یکی از مزایا طالبی این است که یک میوه سریع هضم است و سرشار از فیبر است. طالبی دارای طبیعتی گرم و تر است و از این رو میتواند برای درمان سو مزاج سرد کبد که جهت کم خونی و بلغم میشود سودمند بوده و این مشکل را درمان کند. سو مزاج سرد کبد بر تاثییر آلودگی هوا، خواب نامناسب و متابولیسم ناقص که تشکیل کنندهی رادیکالهای آزاد است اتفاق میافتد. طالبی حاوی آنتیاکسیدانها بوده و میتواند با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و آنها را خنثی کند.
طالبی و ریه
یکی از مزایا طالبی این است که سرشار از ویتامین C بوده و به همین علت برای درمان عفونتها سودمند است. ویتامین C برای بهبود گردش خون و اکسیژنرسانی به اندامهای بدن زیاد الزامی است؛ در تابستان گرما جهت تعریق زیاد شده و املاح بسیاری از بدن دفع میشود؛ طالبی میتواند از سلامتی بدن حمایتکند. یکی دیگر از مزایا طالبی وجود مقادیر بالای پتاسیم در آن است که پتاسیم به گفتن یک ماده الزامی در انقباض عضلات و تحکیم کارکرد سیستم تنفسی بدن زیاد سودمند و اثرگذار است.
زیان های طالبی
مصرف طالبی به افرادی که طبع گرم و تر دارند، پیشنهاد نمیشود. در صورت مصرف طالبی عوارض طبع این افراد شدت اشکار کرده و مشکلاتی برای آنها تشکیل میکند. کهیر زدن، حالت تهوع، حس سنگینی در معده و سخت شدن فرآیند هضم غذا، از جمله مشکلاتی است که عدم سازگاری ماده خوراکی با طبع، علتابراز آنها میشود.
منبع: مهر
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]