نان می‌تواند یار سلامتی باشد یا زمینه‌ساز بیماری

نان می‌تواند یار سلامتی باشد یا عرصه‌ساز بیماری_راسخ

[ad_1]
به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۷۸۳۸

تاریخ انتشار کردن: شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ – ۲۲:۳۹

به گزارش بهداشت نیوز، او همین طور گفت: نخستین و با اهمیت ترین ویژگی نان سالم، منفعت گیری از آردهای سبوس‌دار است. سبوس منبع غنی فیبر است و فیبرها ضمن افزایش رشد باکتری‌های سودمند دستگاه گوارش، به دفع مواد سرطان‌زا پشتیبانی کرده و جذب چربی در بدن را افت خواهند داد.

خدابخشی افزود: مصرف نان‌های سبوس‌دار، نه‌تنها خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را افت می‌دهد، بلکه با پایین نگه‌داشتن چربی خون، نقش مؤثری در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

به حرف های این متخصص تغذیه، نان‌های سبوس‌دار شاخص گلیسمی پایین‌تری دارند، به همین علت قند خون را به‌شدت افزایش نمی‌دهند و می‌توانند در پیشگیری از دیابت نوع دو مؤثر باشند. این چنین وجود املاحی همانند روی، آهن و منیزیم در آرد کامل، به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند.

خدابخشی در ادامه فرمود: ویژگی دوم نان سالم، منفعت گیری از مخمر طبیعی به‌جای جوش‌شیرین در تهیه خمیر است، چرا که جوش‌شیرین مانع جذب مواد معدنی در بدن می‌شود و می‌تواند جهت مشکلات گوارشی شود.

وی، سومین ویژگی نان سالم را عدم وجود قسمت‌های سوخته خبرداد و هشدار داد: تکه‌های سوخته نان حاوی سم خطرناکی به نام آکریلامید می باشند که تجمع طویل‌زمان آن در بدن گمان ابراز سرطان را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان این چنین پیشنهاد کرد: زمان مصرف نان‌های حاوی دانه‌هایی همانند کنجد، از تازه بودن و عدم کپک‌زدگی آن‌ها مطمعن حاصل شود. 

خدابخشی افزود: برای بهبود قیمت تغذیه‌ای نان، می‌توان از عصاره برگ بامبو یا عصاره رزماری در خمیر نان منفعت گیری کرد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

این متخصص تغذیه افزود: از قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی خودداری کنید، چون بخار نان داغ علتآزاد شدن مواد زیان اور پلاستیک می‌شود.

خدابخشی پافشاری کرد: گرچه نان‌های سبوس‌دار سالم‌ترند، اما مصرف بیش‌ازحد نان نیز پیشنهاد نمی‌شود. نان منبع کربوهیدرات است و در صورت مصرف زیاد، به چربی تبدیل شده و می‌تواند تبدیل چاقی، کبد چرب و دیابت نوع دو شود.

وی بهترین گزینه‌های مصرفی را نان جو، سنگک و نان گندم کامل دانست و او گفت: اگر نان را درست انتخاب کنیم، همین غذای ساده می‌تواند ستون سلامتی ما باشد.

ایسنا

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]