[ad_1]
به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۶۲۸۹
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۱ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۹:۴۵
به گزارش بهداشت نیوز ارده و شیره یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی است که به گفتن صبحانه یا بین وعده مصرف می شود. دو ماده مهم راه اندازی دهنده مهم این خوراکی، کنجد و دوشاب(شیره انگور) است. ارده و شیره هر کدام به تنهایی برای سلامتی سودمند می باشند و با ترکیب با هم خواصشان معجزه آسا می شود. اگر می خواهید بدانید که این خوراکی پرطرفدار چه خواصی دارد، با این قسمت همراه شوید.
ترکیبات و قیمت غذایی ارده شیره
ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. برای تهیه ارده و شیره این خمیر کنجد له شده را با شیره میوه های گوناگون همانند انگور، خرما و انجیر مخلوط می کنند اما شکل رایج تر آن، ترکیب با شیره انگور اسـت. برای پیشگیری از شیرین شدن بیش ازحد، از مقدار کمتری شیره منفعت گیری می کنند.
ارده و شیره کاملاً گیاهی و خالی از گلوتن است و دارای مواد مغذی بسیاری همانند «آمینواسیدها و چربی های سالم»، «فیبر»، «پروتئین»، «انواع ویتامین بخصوص ویتامین گروه ب»، «تیامین»، «منیزیم»، «مس»، «فسفر»، «منگنز»، «آهن» و «زینک» است.
طبع ارده و شیره
شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای سرد مزاجان زیاد سودمند است اما گرم مزاج ها باید این ماده خوراکی را با احتیاط مصرف نمایند چون جهت غلیظ شدن صفرا و جوش زدن می شود. مصلح ارده و شیره، سرکه و عسل است و گرم مزاجان برای تعدیل طبیعت ارده و شیره می توانند آن را همراه سرکه و عسل یا میوه های تازه با طبیعت سرد مصرف کنند.
کالری ارده و شیره انگور
مقدار کالری ارده و شیره انگور (نسبت ۱ به ۱ قاشق غذا خوری) ۱۲۵ کالری است.
خواص بی نظیر ارده و شیره
۱. شیره و ارده، انرژی زا بوده و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.
۲. ارده و شیره خاصیت آنتی ترومبوتیک دارد و علتجلوگیری از لخته شدن خون در بدن می شوند.
۳. ارده و شیره سطح کلسترول خون را افت داده و با جریان بخشیدن به خون و جلوگیری از لخته شدن آن، فشارخون و ضربان قلب را تنظیم می کند.
۴. ارده و شیره برای سلامتی و برای بهبود کارکرد بدن مفیدند و به تنهایی قسمت مهمی از نیازهای بدن را رفع می کنند.
۵. ارده و شیره به علت وجود کنجد نیاز روزانه به کلسیم بدن را تامین و برای استحکام استخوان بندی، درمان استخوان درد و درد مفاصل هم سودمند است و جهت سلامت دندان می شود.
۶. ارده و شیره دارای چربی سالم و طبیعی سسامین و سسامولین است که برای محافظت از قلب و عروق و جلوگیری از بسته شدن رگ های منتهی به قلب زیاد سودمند می باشند.
۷. ارده و شیره غنی از پروتئین است و نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می کند.
۸. ارده و شیره یکی از منبع های زیاد سودمند برای جذب آهن است که برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن می باشند می تواند زیاد مۆثر باشد.
۹. ارده و شیره هر دو سرشار از آهن بوده و برای از بین بردن خستگی سودمند می باشند و ضعف و بی حالی را از بین می برند و خواب رفتن دست و پا را درمان می کنند.
۱۰. ارده و شیره برای نرم کردن سینه سودمند است.
۱۱. ارده و شیره ملین و مسهل است و یبوست را از بین بردن می کند.
۱۲. ارده و شیره تحکیم کننده نیروی جنسی می باشد. برای درمان افتاسپرم در مردان خوردن ارده با شیره انگور بعنوان صبحانه هفته ای سه الی ۴ بار پیشنهاد می شود.
۱۳. ارده و شیره منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد و به ترمیم زخم پشتیبانی می کند.
۱۴. ارده و شیره به درمان اختلالات کبد و کلیه پشتیبانی می کند.
۱۵. ارده و شیره انرژی ملزوم به کودکان را می رساند و علتفعال شدن سلول های عصبی و تحکیم حافظه شان می شود.
۱۶. ارده و شیره ضدنفخ است و کارکرد معده و روده را بهبود می دهد.
۱۷. ارده و شیره مدر قاعده آور است.
۱۸. ارده و شیره در بدن علتدفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن و پاکسازی باقی مانده غذاها در روده و معده می شود.
۱۹. شیره و ارده، تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی می باشند.
۲۰. ارده و شیره برای از بین بردن بیماری های رحم پیشنهاد می شود.
۲۱. ارده و شیره به درمان افسردگی هم پشتیبانی می کند.
۲۲. ارده و شیره به تشکیل کلاژن و جوان سازی پوست زیاد پشتیبانی می کند.
۲۳. ارده و شیره پیری را به تاخیر می اندازد و همانند یک ضدآفتاب طبیعی از پوست در برابر نور خورشید محافظت می کند.
۲۴. ترکیب شیره انگور و ارده کنجد به ورزشکاران پیشنهاد می شود چراکه علاوه بر مقوی بودن، علتافزایش حجم عضلات می شود.
۲۵. مصرف شیره ی انگور برای پیشگیری از سرطان سودمند است. شیره با ارده پلاکت خون را افزایش میدهد و برای افرادی کـه پلاکت خون پایینی دارند، سودمند اسـت.
شرایط نگهداری ارده و شیره
ارده و شیره سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است بعد باید آن را در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید چون اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به کلمه فاسد می شود.
مسئله مهم :
ارده و شیره کالری بالایی هم دارند و برای افراد کم تحرک و افرادی که ورزش روزانه و منظمی ندارند، چندان پیشنهاد نمی شود و چاقی را برای آنها به همراه می آورد.
مقدار زیاد ارده و شیره به افراد دچار دیابت پیشنهاد نمی شود چون جهت افزایش قند خون می گردد.
منبع: ایسنا
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]