[ad_1]
به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۴۳۰۳
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ – ۲۰:۱۷
به گزارش بهداشت نیوز مصرف گاهبهگاه یک تکه کیک امکان پذیر در واقع به شما پشتیبانی کند تا سلامت قلب خود را ضمانت کنید؛ پژوهشگران دریافتند که همه قندها تاثییر یکسان ندارند و رویکرد شما به خوراکیهای شیرین میتواند از پیشنهادهای بهداشتی سنتی «نه گفتن به شیرینی» متفاوت باشد.
این پژوهشگران مورد غیرمنتظرهای را کشف کردند؛ نوشیدنیهای شیرین خطری برای سلامت قلب می باشند اما مصرف گاهبهگاه آن امکان پذیر با برخی از مزایای قلبی و عروقی همراه باشد. نتایج انتشار شده این پژوهش بر پایه برسی ۷۰هزار شرکتکننده است که در بیشتر از ۲ دهه مورد بازدید قرار گرفتند.
پژوهشگران اظهار کردند: بارزترین مورد این پژوهش اشکار شدن رابطه متفاوت بین منبع های گوناگون قند افزوده و خطر بیماریهای قلبی عروقی است.
این دیدگاه شگفتانگیز دستورالعملهای غذایی سادهای را به چالش میکشد و بهطور خاص، این گروه پژوهشی بازدید کرد که چطور مصرف شکر افزوده با هفت نوع گوناگون بیماری قلبی عروقی ازجمله سکته، نارسایی قلبی و حملات قلبی مرتبط است.
پژوهشگران کشف کردند که نوشیدنیهای شیرین با اهمیت ترین تهدید برای سلامت قلب می باشند و نوشیدن بیشتر از هشت وعده نوشیدنی شیرین در هفته با خطرات زیاد تر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است و بهطور خاص، شرکتکنندگانی که مقادیر بسیاری نوشیدنیهای شیرین مصرف میکردند، ۱۹ درصد زیاد تر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک، ۱۸ درصد زیاد تر در معرض خطر نارسایی قلبی و ۳۱ درصد خطر ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی بودند.
پژوهشگران علت را این چنین گفتن کردند که قندهای مایع حاضر در نوشیدنیهای شیرین، طبق معمولً سیری کمتری نسبت به شکلهای جامد تشکیل میکنند و علتخواهد شد کمتر حس سیری کنید این چنین بهطور بالقوه تبدیل مصرف بیشتر از حد میشود.
این پژوهش مورد غیرمنتظرهای را در رابطه غذاهایی همانند شیرینی، بستنی و شکلات اشکار کرد. برخلاف آنچه تعداد بسیاری انتظار دارند، افرادی که مقدار زیاد مقداری از این خوراکیها (۲ وعده یا کمتر در هفته) مصرف میکنند، در قیاس با افرادی که مقدار زیاد تر مصرف میکنند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بیشتری دارند.
یکی از دلنشینترین یافتهها این پژوهش این است که چطور منبع های گوناگون قند تاثیرات متغیری بر سلامت قلب دارند. در حالی که نوشیدنیهای شیرین بهطور مداوم ربط منفی با سلامتی نشان خواهند داد، دیگر منبع های قندی همانند شکر، عسل و مربا داستان پیچیدهتری را گفتن میکنند.
اعتدال قسمت کلیدی در رژیم غذایی است و این که منبع قند مصرفی مهم است. شرکتکنندگانی که بین ۵ تا ۷.۵ درصد کالری روزانه خود را از شکر افزوده مصرف میکردند، در قیاس با افرادی که مقادیر بیشتری از آن را مصرف میکردند، خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی عروقی را افت دادند. با همه آنچه حرف های شد، افت مصرف نوشیدنیهای شیرین امکان پذیر یک استراتژی سلامت موثرتر از حذف کامل همه خوراکیهای شیرین باشد.
نتایج مقاله «بهینهسازی فرمولاسیون دسر غیر لبنی بر پایه شیر بادام حاوی صمغ کتیرا و شیرینکننده استویا»، نشان داد که افزودن صمغ کتیرا و جایگزینی استویا در سطوح بهینه به دسر لبنی جهت افزایش امتیاز پذیرفتن کلی نسبت به نمونه کنترل شد به این علت میتوان از صمغ کتیرا و استویا برای تشکیل فراورده غیر لبنی تازه بر پایه شیر بادام با کالری افت یافته و مشتریپسند منفعت گیری نمود.
این چنین نتایج مقاله «بازدید ویژگی های حسی، رئولوژیکی و زنده مانی باکتری ها در دسر خرمایی پروبیوتیک» حاکی از آن است که منفعت گیری از شیره خرما در غلظتهای ۵۰ درصد خواص فیزیکی و حسی دسر لبنی پروبیوتیک را بهبود میبخشد و میتواند زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک را افزایش دهد.
منبع: ایسنا
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]