[ad_1]
به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۴۱۹۸
تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ – ۱۲:۰۲
به گزارش بهداشت نیوز، طی دوره تغذیه تکمیلی اگر چه تا این مدت شیر مادر هم چنان تا دو سالگی به گفتن منبع مهم تامین مواد مغذی شیرخوار و عامل حفاظتی به شمار می آید، اما ملزوم است شیرخوار کم کم با غذاهای خانواده و سفره آشنا شده و به آنها عادت کند.
چون مقداری از نیازهای کودک از طریق تغذیه تکمیلی تامین می شود، این غذاها باید مغذی باشد و به رشد کودک پشتیبانی کند. علاوه بر این تغذیه تکمیلی، زمان آشنایی با انواع طعم، رنگ ها و بافت های گوناگون مواد غذایی است.
درست است که تغذیه با شیر مادر تا آخر ۶ ماهگی (۱۸۰ روزگی) نیاز تغذیه شیرخوار را تامین می کند، اما بعد از ۶ ماهگی شیر مادر قادر به تامین انرژی، پروتئین، روی، آهن و برخی از ویتامین های محلول در چربی نیست. به این علت شیرخوار باید از اغاز ۶ ماهگی تا آخر ۲۴ ماهگی علاوه بر شیر مادر با غذاهای دیگر نیز تغذیه شود. روال وزن گیری شیرخوار می تواند نشانه کفایت تغذیه تکمیلی و ریزمغذی های حاضر در تغذیه تکمیلی باشد. به این علت بعد از اغاز تغذیه تکمیلی، روال رشد کودک بازدید و در صورت کند بودن روال رشد، نحوه تغذیه کودک بازدید شود.
پیش از ۶ ماه و یا دیرتر از ۶ ماهگی، اغاز تغذیه تکمیلی خطرهایی به همراه دارد که در ادامه به این نوشته می پردازیم.
اغاز زودهنگام تغذیه تکمیلی:
افزایش گمان آلرژی به مواد غذایی
افزایش ابتلای شیرخوار به بیماری های عفونی همچون اسهال
افزایش دریافت انرژی و مواد مغذی و گمان ابتلای شیرخوار به چاقی
دریافت کم شیر مادر و افت مزایای تغذیه با آن به اختصاصی افت دریافت عوامل حفاظتی شیر مادر
اغاز دیرهنگام تغذیه تکمیلی:
دریافت ناکافی مواد مغذی موردنیاز برای تامین رشد مطلوب شیرخوار و افزایش گمان اختلال رشد، افتویتامین A و کم خونی فقر آهن
آهسته تر شدن رشد و تکامل شیرخوار
به تاخیر افتادن عمل جویدن
اصول کلی تغذیه تکمیلی
سپس از تغذیه شیرخوار با شیر مادر، تغذیه تکمیلی به او داده شود.
بین اضافه کردن مواد غذایی تازه، نزدیک به سه تا پنج روز فاصله باشد تا آلرژی شیرخوار به آن ماده غذایی یا نداشتن تحمل آن اشکار شود.
ترتیب غذاها اهمیت کمتری نسبت به قوام و بافت غذا دارد.
آب آشامیدنی بهترین نوشیدنی برای از بین بردن تشنگی کودک است.
در برنامه غذایی کودک تنوع در نظر گرفته شود.
از سبزی های سبز تیره و نارنجی و میوه های زرد و نارنجی همانند هویج، جعفری، گشنیز، کدو حلوایی، طالبی، مرکبات و زردآلو که منبع های غذایی پیش ساز ویتامین A و حاوی ویتامین C است، در تغذیه تکمیلی منفعت گیری شود.
دسته بندی مطالب
کسب وکار
[ad_2]