شوکه شدن دانشمندان از فراوانی این مواد در بطری های ماءالشعیر، لیموناد و نوشابه‌ها

شوکه شدن دانشمندان از بسیاری این مواد در بطری های ماءالشعیر، لیموناد و نوشابه‌ها_راسخ

[ad_1]
به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۳۷۲۰

تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۴ – ۱۹:۴۰

به گزارش بهداشت نیوز، پژوهشگران کشف کرده‌اند که بطری‌های شیشه‌ای ۵ تا ۵۰ برابر زیاد تر از بطری‌های پلاستیکی میکروپلاستیک حمل می‌کنند. نوشیدنی‌هایی همانند ماءالشعیر، نوشابه و لیموناد بیشترین مقدار آلودگی را داشتند.

به نقل از آی‌ای، یک مطالعه‌ تازه از محققان فرانسوی نشان داده است که نوشیدنی‌های بسته‌بندی‌شده در بطری‌های شیشه‌ای امکان پذیر حاوی میکروپلاستیک بیشتری نسبت به نوشیدنی‌های ریخته شده در بطری‌های پلاستیکی باشند.

پژوهشگران سازمان ایمنی غذایی فرانسه(ANSES) دریافتند که نوشابه‌ها، ماءالشعیر و لیمونادهای فروخته‌شده در بطری‌های شیشه‌ای آلودگی میکروپلاستیکی بیشتری دارند. این یافته‌ها برخلاف این باور رایج است که شیشه گزینه‌ای پاک‌تر و ایمن‌تر است.

این مطالعه که در مجله Food Composition and Analysis انتشار شده است، انواع نوشیدنی‌های فروخته‌شده در فرانسه را بازدید کرد. نتایج نشان داد بطری‌های شیشه‌ای به‌طور متوسط نزدیک به ۱۰۰ ذره میکروپلاستیک در هر لیتر حمل می‌کنند که ۵ تا ۵۰ برابر زیاد تر از بطری‌های پلاستیکی یا قوطی‌های فلزی است.

منشأ میکروپلاستیک: رنگ درپوش بطری‌های شیشه‌ای

«ایزلین شایب»(Iseline Chaib)، دانشجوی دکترا که این تحقیق را انجام داده به خبرگزاری AFP او گفت: ما انتظار نتیجه‌ای معکوس داشتیم.

در ابتدا پژوهشگران گمان می‌کردند که بسته‌بندی پلاستیکی منبع مهم آلودگی میکروپلاستیکی باشد، اما بازدید‌های دقیق‌تر نشان داد که ذرات یافت‌شده در بطری‌های شیشه‌ای از نظر شکل، رنگ و ترکیب پلیمری شبیه با رنگ درپوش‌ها است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

شایب گفت: ما فهمید شدیم ذراتی که در بطری‌های شیشه‌ای یافت خواهد شد، همان رنگ و ترکیب پلاستیکی را دارند که در رنگ روی درپوش‌های بطری‌های شیشه‌ای وجود دارد.

به حرف های ANSES، این رنگ‌ها به گمان زیادً به علت خراش‌های میکروسکوپی ناشی از اصطکاک در میانه انبارداری، اغاز به ریزش کرده‌اند. این خراش‌ها که با چشم دیده نمی‌شوند، می‌توانند برای آزاد کردن ذرات میکروپلاستیکی کافی باشند.

بیشترین آلودگی در ماءالشعیر، لیموناد و نوشابه‌ها

ماءالشعیر با میانگین ۶۰ ذره در هر لیتر، بیشترین مقدار آلودگی را داشت. سپس لیموناد با نزدیک به ۴۰ ذره در هر لیتر می بود و بعد از آن نوشابه‌ها با نزدیک به ۳۰ ذره در هر لیتر بودند.

این چنین آب (بدون گاز و گازدار) در بطری شیشه‌ای حاوی ۴.۵ ذره میکروپلاستیک و در بطری پلاستیکی حاوی ۱.۶ ذره در هر لیتر می بود.

منبع: ایسنا

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]