تحول ساختاری وزارت اقتصاد با تشکیل گروه‌های تخصصی جدید

تحول ساختاری وزارت اقتصاد با راه اندازی گروه های تخصصی جدید_راسخ


به گزارش راسخ

به گزارش خبرگزاری تسنیم از وزارت امور اقتصادی و دارایی، در راستای اجرای اثربخش قانون اصلاح مواد یک و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و در جواب به الزام‌های نهادی برای ترقی کارآمدی و انسجام سیاست‌گذاری در حوزه محیط کسب‌وکار، دو گروه تخصصی تازه در ساختار مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب‌وکار تشکیل شد.

این دو گروه با عناوین «مدیریت تحول، پایداری و بهبود زیست‌بوم کسب‌وکار» و «پایش و ترقی رقابت‌پذیری کسب‌وکارها و گسترش کارآفرینی و نوآوری» به‌منظور پر کردن شکاف‌های نهادی در ساختار قبل و ترقی تاب‌آوری، پویایی و رقابت‌پذیری فضای کسب‌وکار سرزمین تشکیل شده اند.

گروه «مدیریت تحول، پایداری و بهبود زیست‌بوم کسب‌وکار» با تمرکز بر پایش تغیرات اقتصادی و فناورانه و اراعه راهکارهایی برای تطبیق ساختاری کسب‌وکارها با شرایط نوظهور به جستوجو طراحی و پیگیری اصلاحات نهادی و فرآیندی برای تحکیم حکمرانی خوب در محیط کسب‌وکار است. این چنین گسترش برنامه‌های پایدار حمایتی، ترقی تعامل دولت و بنگاه‌ها و تشکیل ابزارهای نوین برای افزایش تاب‌آوری اقتصادی بنگاه‌ها از دیگر محورهای کلیدی مأموریتی این گروه به حساب می اید.

در همین جهت گروه «پایش و ترقی رقابت‌پذیری کسب‌وکارها و گسترش کارآفرینی و نوآوری» نیز مأموریت دارد با رصد روندهای جهانی و تحلیل حالت رقابت‌پذیری در قسمت‌های گوناگون اقتصاد ملی عرصه تدوین سیاست‌های کارآمد در حمایتاز کارآفرینی و نوآوری را فراهم آورد. پایش مستمر اثربخشی برنامه‌های گسترش کارآفرینی، همکاری با مراکز علمی و فناوری و اراعه پیشنهادهای سیاستی برای حمایتکار امد از استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوآور بخشی از ماموریت های این گروه خواهد می بود.

این تحول ساختاری در راستای ترقی شدت و کیفیت سیاست‌گذاری، بهبود هدفمندی برنامه‌ها، افزایش هماهنگی نهادی، تسهیل تعامل های بین دستگاهی و فراهم‌سازی بستر مناسب برای رشد کارآفرینی، نوآوری و رقابت‌پذیری پایدار در سرزمین برسی می‌شود. این چنین این عمل گامی عملیاتی در جهت تحقق شعار سال «اندوخته‌گذاری برای تشکیل» و فراهم‌سازی محیطی توانمندساز برای رشد طویل مدت اقتصادی سرزمین به حساب می اید.

این چنین در راستای جواب‌گویی به تغیرات سریع فناوری و الزامات روزافزون اقتصاد دیجیتال، معاونت سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی عمل به راه اندازی گروه تخصصی «اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی، آینده‌پژوهی و ابزارهای نوین تحلیل اقتصادی» در ذیل دفتر سیاست‌گذاری، مدل‌سازی و تحلیل‌های اقتصادی کرده است. این تصمیم باهدف ترقی ظرفیت نهادی سرزمین در تحلیل تغیرات فناوری محور، منفعت گیری از داده‌های کلان و ابزارهای پیشرفته در سیاست‌گذاری و نیز همگام‌سازی سیاست‌های اقتصادی سرزمین با روندهای نوظهور جهانی اتخاذ شده است.

از آنجاکه پیچیدگی مسائل اقتصادی امروز نیازمند ابزارهایی دقیق‌تر، مدل‌هایی پویاتر و نگاه‌های آینده‌نگرانه‌تری است که در ساختار قبل جایگاه روشنی نداشت، این گروه باهدف منفعت‌گیری از ظرفیت‌های نوین فناوری و افزایش دقت و چابکی در فرایندهای سیاست‌گذاری کلان اقتصادی، مأموریت‌هایی از جمله سیاست‌گذاری برای گسترش اقتصاد دیجیتال، برسی و نظر کاربرد فناوری‌های نوین در قسمت‌های گوناگون اقتصادی، مدل‌سازی و تحلیل داده‌های کلان با منفعت‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، پژوهش در حوزه آینده‌پژوهی اقتصادی و سناریوهای تحول دیجیتال را بر مسئولیت دارد.

این عمل تحول‌آفرین می‌تواند عرصه‌ساز ترقی کیفیت تحلیل‌های سیاستی، افزایش دقت و چابکی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و بهبود توان پیش‌بینی تغیرات کلان اقتصادی سرزمین شود. این چنین انتظار می‌رود با منفعت‌گیری مؤثر از فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و تحلیل داده‌های بزرگ بستر منفعت گیری موثر از نوآوری در مدیریت اقتصاد کلان فراهم شود. در صورت تحقق کامل مأموریت‌های این گروه امکان منفعت‌برداری بهتر از زمان‌های ناشی از انقلاب صنعتی چهارم، تحکیم ظرفیت جواب‌گویی سیاست‌گذار به تغیرات سریع فناورانه و ترقی رقابت‌پذیری اقتصاد ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد.

انتهای مطلب/

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع