به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پاون، در هر سال آبی در ابتدا برنامهریزی منبع های – مصارف و در مرحله دوم برنامهریزی انرژی از سدهای برقابی صورت میگیرد و چنانکه همانند امسال، با خشکسالی و روبرو باشیم، در نهایت با افتآب به گفتن سوخت نیروگاههای برقابی روبه رو خواهیم شد.
بر این مبنا به علت افزایش نیاز به مصرف برق در تابستان به اختصاصی در ایام اوج مصرف برق سرزمین، ظرفیت نیروگاههای برقابی در فصول سرد و معتدل مورد منفعت گیری قرار نمیگیرد و این نیروگاهها برای زمان پیک تابستان داخل مدار خواهد شد.
اتفاق خشکسالی در سال آبی جاری نیز به علت تغییرات اقلیمی در جهان و ایران، فراتر از پیشبینیها بوده است، به طوری که امسال در قیاس با پنج سال قبل، خشکسالی شدیدتری را ناظر هستیم، بر این مبنا تصمیم گرفته شد که در ماههای فصل بهار که طبق معمول در قیاس با تابستان نیاز به مصرف برق کمت است، بخشی از ظرفیت این نیروگاهها که امکان ذخیرهسازی را داشتند به فصول گرم سال منتقل شود.
بر پایه تازه ترین آمارهای رسمی انتشار شده، حجم آب حاضر مخازن سدهای سرزمین در آخر فروردین ۱۴۰۴نسبت به سال قبل ۱۶.۷درصد و حجم آب ورودی به سدهای مخزنی در همین زمان ۳۶.۱ درصد افت داشته است.
این در حالی است که به منظور مدیریت منبع های و مصارف، حجم آب خروجی از مخازن سدها تا آخر فروردین ۱۴۰۴نسبت به سال قبل ۱۰.۱ درصد افت داشته است.
این گزارش اضافه میکند؛ بر پایه برنامهریزیهای انجام شده وزارت نیرو در تلاش است تشکیل انرژی برقابی در سرزمین در تابستان سال جاری معادل سال قبل باشد.
با دقت به تشدید نشانههای تغییرات اقلیمی و افت بارشها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیش رو یکی از خشکترین سالها است و با افت ورودی سدهای دارای نیروگاه آبی پیشبینی میشد که ناظر افت شدید تشکیل برق توسط نیروگاههای برق آبی باشیم.
خوشبختانه با برنامهریزی ملزوم برای تشکیل انرژی حداکثر در نیروگاههای برق آبی برای پیک تابستان ۱۴۰۴ مشابه با منبع های آب انجام شده در سدهای دارای نیروگاه برق آبی، به اختصاصی حوضه سدهای زنجیرهای کارون بزرگ و این چنین ذخیره سازی آب در سدها و حداقل تشکیل در ماههای غیر اوج بار مصرف (مشابه با نیاز آبی پایین دست)، انتظار میرود با لحاظ افزایش راندمان نیروگاهها، با منفعتبرداری در حداکثر توان و این چنین تنظیم آب و حتی الامکان تشکیل در زمانهای اوج بار شبکه برق، در دوره اوج بار مصرف تابستان سال جاری حداقل به مقدار تابستان سال قبل انرژی تشکیل شود.
این گزارش میافزاید: بر پایه برنامههای تنظیم شده در ابتدای سال آبی (ابتدای پاییز)، نیروگاههای برق آبی سرزمین در دوره پاییز و زمستان برنامههای تعمیرات و آماده سازی سالانه خود را پشت سر میگذارند تا از ابتدای اغاز پیک مصرف برق، آمادگی ملزوم برای ورود به شبکه برق سرزمین را داشته باشند.
تقی عبادی” مدیرکل دفتر گسترش نظامهای فنی، منفعتبرداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منبع های آب ایران در این عرصه حرف های است که همه نیروگاههای برق آبی سرزمین علیرغم افت بارندگیها و ورودی کل به مخازن سدها، به شکلی برنامهریزی شدهاند که مطابق سالهای قبل در زمان حداکثر نیاز برق به پشتیبانی دیگر نیروگاهها از جمله نیروگاههای حرارتی همراه شوند.
بر پایه تازه ترین گزارش، معاونت اندوخته انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو، تشکیل انرژی نیروگاههای برقآبی تا آخر فروردین امسال، نسبت به سال قبل، ۵۵ درصد افت داشته است.
این در حالی است که تشکیل انرژی نیروگاههای آبی در فروردین امسال (۶۹۲گیگاوات ساعت) نسبت به اسفند سال قبل (۶۲۳گیگاوات ساعت)، ۱۱.۱ درصد افزایش داشته است.
این گزارش حاکی است که این چنین بر پایه آمارهای رسمی تازه مقدار برق تولیدی از منبع های تجدیدپذیر و پاک در فروردین سال۱۴۰۴نسبت به زمان شبیه در سال قبل ۲۵.۷درصد افزایش را به ثبت رسانده است و بر همین مبنا از انتشار کردن گازهای گلخانهای، درفروردین سال۱۴۰۴نسبت به زمان شبیه در سال قبل به مقدار ۲۵.۶درصد جلوگیری شده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار