به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۲۹۴۳
تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ – ۱۴:۴۵
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر آرش فروزان متخصص طب اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به روال افزایشی دما هوا و افزایش گمان ابراز گرمازدگی اظهار کرد: گرمازدگی طیفی از علائم خفیف تا شدید دارد؛ در وهله اول ابراز گرمازدگی شخص دچار بیقراری، تشنگی، سردرد، تورم اندام و ابراز برخی ضایعات پوستی میشود که در صورت درمان نشدن کم کم ضربان قلبش بالا و کم شدن سختی رخ میدهد و اگر درجه حرارت بدن از حدی بالاتر برود ارگانهای گوناگون بدن دچار مشکلات زیاد جدی خواهد شد.
او گفت: اگر درجه حرارت از ۴۰ درجه بالاتر برود، کارکرد کبد و کلیهها مختل و فرد دچار افت سطح هوشیاری میشود و این شرایط، در مرحله خطرناکی قرار دارد.
این متخصص طب اورژانس فرمود: در زمان ابراز گرمازدگی بیمار آب و نمک را توام از دست میدهد به این علت زمان وجود در هوای گرم باید مایعات بسیاری مصرف و از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور آفتاب پرهیز و تا حد امکان باید از کلاه سایبان و لباسهای روشن منفعت گیری شود.
درمان گرمازدگی با آب و نمک
او گفت: تعریق، مجموعهای از آب و نمک است به این علت در شرایط گرمازدگی باید بهتر است از نوشابههای ورزشی یا مایعات حاوی قرص نمکی منفعت گیری شود تا آب و نمک از دست رفته جبران شود. حل کردن دو قرص نمکی (هر کدام ۶۵۰ میلیگرم) در یک لیتر آب میتواند آب و نمک از دست رفته را جبران کند.
فروزان اضافه کرد: میبینیم وقتی که فردی دچار گرمازدگی میشود تنها آب خالص به او خواهند داد که این کار نه تنها حالت بیمار را بهتر نمیکند بلکه وضعش بدتر میشود چون آب و نمک از دست رفته باید همزمان جبران شود.
وی فرمود: برای درمان گرمازدگی خفیف تا متوسط مصرف مایعات به اختصاصی مایعات نمکی پیشنهاد میشود. فرد گرمازده باید از محیط گرم دور و لباس از تنش خارج شود. این چنین میتوان روی بدن وی آب اسپری کرد و فرد را در معرض باد پنکه قرار دارد.
این متخصص طب اورژانس او گفت: در مواردی هم که شخص دچار افت سطح هوشیاری و کم شدن سختی شده است باید سریع به بیمارستان منتقل شود.
چه افرادی زیاد تر در معرض گرمازدگی می باشند؟
وی فرمود: کودکان، سالمندان، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی، کبدی و پرتلاشی تیروئید زیاد تر در معرض گرمازدگی می باشند و تا حد امکان باید در روزهای گرم سال از منزل خارج نشوند و زمان بیرون رفتن هم پیشنهادهای بهداشتی را مراعات کنند.
فروزان او گفت: گاه والدین با این فکر که میخواهند تنها چند دقیقه خرید کنند، کودک را در خودروی با شیشههای بالا تنها میگذارند در حالی که این کار جهت میشود دمای درون ماشین زیاد بالا برود و این کار برای دقایق مختصر نیز میتواند تبدیل فاجعههای جبرانناپذیری شود.
ایسنا
دسته بندی مطالب
کسب وکار
ممکن است بپسندید
-
ملاقات عمومی در این بیمارستانها لغو شد +نام بیمارستانها_راسخ
-
شوکه شدن دانشمندان از بسیاری این مواد در بطری های ماءالشعیر، لیموناد و نوشابهها_راسخ
-
بیماران خاص دلواپس نباشند | بهداشت نیوز_راسخ
-
میوهای مغذی که به افت علائم آرتروز پشتیبانی میکند_راسخ
-
مصرف بیرویه غذاهای تند به سلامت دستگاه گوارش سودمند است؟_راسخ