خواص درمانی عناب به غیر از پاکسازی کبد و درمان دیابت/ عناب تازه بخوریم یا خشک؟

خواص درمانی عناب به غیر از پاکسازی کبد و درمان دیابت/ عناب تازه بخوریم یا خشک؟_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۲۶۳۴

تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۱۹:۰۷

به گزارش بهداشت نیوز، عناب سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی سودمند است و مصرف منظم آن می‌تواند به تحکیم سیستم ایمنی بدن، بهبود خواب شبانه، افت استرس و بهبود کارکرد گوارش پشتیبانی کند. پزشکان طب سنتی پیشنهاد می‌کنند که مصرف دم‌نوش عناب در فصول سرد سال می‌تواند به درمان سرفه، گلودرد و حتی پاک‌سازی کبد پشتیبانی کند.

این چنین مطالعات تازه مشخص می کند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی حاضر در عناب به مقابله با رادیکال‌های آزاد و افت روال پیری سلولی پشتیبانی می‌کنند. این میوه به علت خاصیت ملین، برای بهبود یبوست نیز کاربرد دارد و می‌تواند گزینه‌ای طبیعی برای نگه داری سلامت پوست باشد.

در شرایطی که تعداد بسیاری از مکمل‌های دارویی هزینه‌بر و همراه با عوارض جانبی می باشند، منفعت گیری از میوه‌هایی نظیر عناب می‌تواند راهکاری سالم، اقتصادی و در عین حال مؤثر برای ترقی سلامت عمومی باشد و از منظر طب سنتی و مدرن، عناب خواص بسیاری دارد. در متون طب شرقی به‌اختصاصی طب چینی و کره‌ای نیز میوه، دانه و پوست عناب در درمان بی‌خوابی، افت اشتها و سوءهاضمه و آرتریت مصرف می‌شده است.

خواص عناب برای دیابتی‌ها

میوه عناب می‌تواند به‌گفتن یک غذای سالم مورد دقت قرار گیرد؛ چون همه محتویات فیبرهای غذایی و فروکتوز حاضر در آن می‌تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون پشتیبانی کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می‌توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی منفعت گیری کرد.

فیبر حاضر در عناب می‌تواند علتتاثیر سیرکنندگی شود و به کنترل مصرف کالری پشتیبانی کند و از این رو می‌تواند علتیاری به لاغری شود.

خواص عناب برای تحکیم سیستم ایمنی بدن

عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که تکه گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین مقدار ویتامین C است و همین امر به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند.

عناب برای بهبود درد مفاصل

عناب منبع زیاد خوبی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز به‌حساب می‌آید و در بهبود درد مفاصل مؤثر است.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

دمنوش عناب به گفتن یک گیاه دارویی، به تحکیم کارکرد کبد پشتیبانی می‌کند. عناب شامل آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است که می‌توانند به افت التهاب و صدمه‌های اکسیداتیو در کبد پشتیبانی کنند. مصرف دمنوش عناب از کبد در برابر صدمه و عوامل صدمه‌زا همانند منفعت گیری بیشتر از حد از الکل، عوامل مسمومیتی و عوامل محیطی محافظت می‌کند.

برخی تحقیقات طب سنتی نشان داده‌اند که دمنوش عناب علتتسهیل فرآیندهای تنظیمی داخل کبد، تنظیم سطح آنزیم‌های کبدی، تشکیل صفرا و ترشح صفرا از کبد می‌شود. مصرف این دمنوش به افت تجمع چربی در کبد و افت خطر ابراز بیماری چربی غیرالکلی کبد (NAFLD) منجر می‌شود.

میوه عناب می‌تواند به‌گفتن یک غذای سالم مورد دقت قرار گیرد؛ چون همه محتویات فیبرهای غذایی و فروکتوز حاضر در آن می‌تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون پشتیبانی کند و نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می‌توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی منفعت گیری کرد.

کاربرد عناب در صنایع غذایی و دارویی

به‌علت مواد قندی حاضر در عناب از آن در پخت کمپوت و شیرینی منفعت گیری می‌شود. در چین و آفریقا نیز از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن در پخت کیک و شیرینی منفعت گیری می‌شود و منفعت گیری دارویی از میوه، برگ و ریشه عناب علاوه بر ایران در کشورهای دیگر جهان از جمله هند، چین، کره و یونان نیز مورد دقت بوده است و در موارد بسیاری از آن منفعت می‌گرفته‌اند.

عناب تازه بخوریم یا خشک؟

میوه عناب مزایا بسیاری دارد که این مزایا با خشک شدن از بین نمی‌روال و می‌توان از میوه خشک‌شده و حتی برگ‌های آن نیز برای درمان بیماری‌های گوناگون منفعت برد. میوه عناب تازه امکان پذیر در صورت نگهداری نامناسب، چند روز بعد از چیده شدن دچار صدمه و فساد شود و به این علت برای نگهداری طویل‌زمان عناب می‌توان از نوع خشک آن منفعت گیری کرد.

منبع: مشرق

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی