اعلام آمادگی روسیه برای اتصال شبکه برق با ایران

مصرف ۳ هزار مگاواتی برق سرزمین توسط انشعابات غیرمجاز_راسخ


به گزارش راسخ

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جلسه مشترک بازدید آخرین حالت شبکه برق سرزمین با وجود عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، جمعی از مدیران ارشد صنعت برق، و مقام‌های ارشد دستگاه قضایی سرزمین در ستاد بحران مدیریت شبکه برق ایران برگزار شد.

در این نشست، وحید میرحسینی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل سرزمین، احمد قاسمی، مدیرکل حوزه معاونت حقوق عامه دادستانی کل سرزمین و ولی‌الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران) وجود داشتند.

در ابتدای این جلسه، وزیر نیرو با پافشاری بر ظرفیت‌های داخلی سرزمین در حوزه برق او گفت: صنعت برق ایران یکی از صنایع پرافتخار سرزمین است که نه تنها در تشکیل، بلکه در حوزه‌های مهندسی طراحی و ساخت تجهیزات نیز جزو کشورهای برتر منطقه و حتی دنیا به‌شمار می‌رود. هم‌اکنون قسمت قابل‌توجهی از تجهیزات فنی و توان مهندسی این صنعت به کشورهای منطقه صادر می‌شود.

علی‌آبادی در ادامه با اشاره به شرایط اختصاصی سال جاری افزود: شبکه برق سرزمین در فصل گرم سال با افزایش تقاضای ناگهانی روبه رو می‌شود که بیشتر از ۳۰ هزار مگاوات از آن فقطً مربوط به تجهیزات سرمایشی است. امسال با گرمای بی‌سابقه‌ای که در تعداد بسیاری از مناطق تا ۶ درجه بالاتر از میانگین طویل مدت بوده و افت ۴۰ درصدی ذخایر آب سدها که نیروگاه‌های برق‌آبی را از مدار خارج کرده، محدودیت‌های برق سریعتر از سال‌های قبل اغاز شده است.

او همین طور گفت: تأخیر در اجرای تعمیرات دوره‌ای برخی نیروگاه‌های حرارتی به علت سختی کاری بالا در زمستان و این چنین استمرار دوره تعمیرات در نیروگاه اتمی بوشهر، از دیگر عوامل تشدید ناترازی در اردیبهشت ماه است. با این حال، مقصد ما نگه داری پایداری شبکه و جلوگیری از قطع سراسری برق است؛ چراکه برخلاف خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده قطع سراسری هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی زیاد سنگینی دارد و برگشت کامل شبکه امکان پذیر تا یک هفته زمان ببرد. ایران افتخار دارد که در بیشتر از ۲۲ سال قبل هیچ قطعی سراسری را توانایی نکرده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: در اردیبهشت‌ماه امسال بیشتر از ۶ هزار مگاوات نسبت به زمان شبیه سال قبل برق بیشتری تشکیل شد. با این حال، تقاضای مصرف در همین زمان ۱۱ هزار مگاوات رشد داشته است. این چنین به‌علت محدودیت در منفعت گیری از نیروگاه‌های برق‌آبی، بیشتر از ۳ هزار مگاوات از این ظرفیت با مقصد ذخیره سازی برای منفعت گیری در ماه های تیر و مرداد در دسترس نیست و این سختی مضاعف را به وجود اورده است.

وی با اشاره به رشد پرشتاب مصرف برق در سال‌های تازه تصریح کرد: در دهه ۸۰ و اغاز دهه ۹۰، رشد مصرف سالانه برق نزدیک به ۴.۵ درصد می بود، اما سال قبل در اوج بار مصرف نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۷.۵ درصد افزایش یافت. امسال پیش‌بینی می‌کنیم این عدد به بیشتر از ۹ درصد برسد و بر همین مبنا، وزارت نیرو از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی برای پاسخگویی به این رشد را اغاز کرده است.

علی‌آبادی در ادامه گفت: در قالب ۱۴ مگاپروژه تعریف‌شده برای عبور از اوج بار سال ۱۴۰۴، گسترش ظرفیت تشکیل، بهینه‌سازی مصرف و ارتقاء زیرساخت‌های پایش مصرف در دستور کار قرار گرفته است. یکی از با اهمیت ترین عمل های، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است. تا بحال ۵ میلیون کنتور نصب شده و این عدد تا پیک تابستان به ۶ میلیون خواهد رسید. این کنتورها امکان مدیریت هوشمند مصرف و اعمال محدودیت فقط برای مشترکان پرمصرف را بدون صدمه به دیگران فراهم می‌کند.

وزیر نیرو در قسمت فرد دیگر از سخنان خود به قضیه مصرف غیرقانونی برق توسط استخراج‌کنندگان رمزارز اشاره کرد و او گفت: تا بحال بیشتر از ۲۵۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده که مصرفی بالغ بر یک هزار مگاوات داشته‌اند. تخمین زده می‌شود اکنون بین ۲ تا ۳ هزار مگاوات برق سرزمین به‌صورت غیرقانونی در این حوزه مصرف می‌شود. برای مقابله مؤثر با این اتفاق، نیاز به همکاری تنگاتنگ با قوه قضاییه و جرم‌انگاری صریح این حرکت داریم.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

وی این چنین تصریح کرد: نوشته دیگر انشعابات غیرمجاز برق است. بر پایه قانون امکان واگذاری انشعاب قانونی به این افراد وجود ندارد، اما تخمین زده می‌شود این دسته از مصرف‌کنندگان نیز بیشتر از ۳ هزار مگاوات از برق سرزمین را بدون هیچ نظارت و کنترلی مصرف می‌کنند. این قضیه نیز یکی از چالش‌های جدی شبکه برق است و نیاز به همراهی حقوقی و قضایی برای یافتن راهکارهایپایدار و قانونی دارد.

در آخر این نشست، بر لزوم تداوم همکاری دستگاه قضا و وزارت نیرو برای مقابله با جرائم حوزه انرژی، افت تخلفات در مصرف، و پشتیبانی به نگه داری پایداری شبکه ملی برق پافشاری شد. مسئولان قضایی نیز ضمن اظهار حمایتاز برنامه‌های وزارت نیرو، بر تسهیل فرآیندهای حقوقی برای برخورد با متخلفان و حمایتاز زیرساخت‌های حیاتی سرزمین پافشاری کردند.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع