به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که تورم عامل است یا معلول آن او گفت: بی توجهی به تاثییر گذاری نرخ ارز بر تورم و عدم تمرکز بر تدبیرها مدیریتی در این رابطه منحر به تبعات منفی برای اقتصاد شده است.
او گفت: هنگامی حرف های می شود که افزایش نرخ ارز نیمایی تبدیل افت نرخ ارز بازار ازاد خواهد شد و این اتفاق نمی افتد، همانطور که توانایی دهه ۷۰-۸۰-۹۰ و ۱۴۰۰ همین موارد را نشان می دهد، تبدیل افت مطمعن مردم به سخن مسئولان اقتصادی می شود.
وی افرود: هر یک درصد افزایش نرخ بازار ازاد ازاد نیم درصد تورم را افزایش می دهد. ضریب همبستگیتورم در بازه ۱۹ درصد منتهی به سال ۹۹ مدام پیشران تورم نرخ ارز بوده است.
ایروانی او گفت: نسبت نقدینگی به تشکیل ما در قباس با سرزمین های هم ترازمون مدام پایین تر بوده است. این چنین افزایش نرخ ارز تبدیل محدودیت نقدینگی و فشارد به تشکیل و تورم می شود.
او گفت: با دقت به این که مواد اولیه و واسطه ۸۵ درصد واردات سرزمین را راه اندازی می دهد افزایش نرخ ارز مشخصا اهمیت تعداد بسیاری دارد، اگر ما نگاه خنثی به پول داشته باشیم این مشکل زیاد تر نیز می شود.
هر یک درصد افزایش نرخ ارز تبدیل افت ۳/۷ درصدی تقاضای پول ملی می شود
این عضو تشخیص مصلحت نظام او گفت: مطابق مطالعه که در یک دوره ۲۷ ساله منتهی به سال ۹۶، هر ۱ درصد افزایش نرخ ارز ۳/۷ درصد از تقاضا برای پول ملی را افزایش می دهد که مراقبت از نرخ ارز را زیاد تر نشان می دهد.
ایروانی: این ادرس غلط است که بگوییم افزایش نرخ ارز تبدیل تحکیم صادرات می شود
ایروانی او گفت: آدرس غلط در سیاست گذاری ارزی این است که رها سازی نرخ ارز تبدیل افزایش انگیزه صادرات می شود. ترجیح بر افزایش نرخ ارز به دیگر سیاست ها و روش های موثر حمایتی مستقیم و غیر مستقیم از صادرات یکی از ادرس های غلط است که منافع صادرکنندگان را در این قرار داده است. هنگامی میگوییم صادر کننده در اقتصاد ایران یعنی ۵۸ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی که وجود دارد.
بانک مرکزی باید نرخ ارز را تثبیت کند
ایروانی او گفت: دولت در یک اقتصاد صادرات محور باید انگیزه های قوی برای صادرکنندگان اشکار کند و در اینجا قضیه برگشت ارز از اهمیت بالایی برخوردار است.
او گفت: بانک مرکزی باید ارز را تثبیت کند تا بنگاه های تولیدی بدانند با چه ارزی روبرو می باشند و بتوانند محاسبه ریسک کنند. رها سازی نرخ ارز با عناوین مختلفی که صورت میگیرد، ان هم در شرایطی که نابازار حاکم است و سفته بازان نقدینگی را به آن سمت میبرند، قطعا درست نیست.
ایرانی او گفت: پیش بینی پذیر کردن اقتصاد مهم ترین قضیه است و بایستی سیاست ارامش و تثبیت اقتصادی ان هم به واسطه تثبیت نرخ ارز باید در برتری باشد.
دلاری فروشی مواد اولیه در بورس کالا عامل افزایش قیمت زندگی مردم شده است
ایروانی او گفت: دلاری فروشی ان هم بر مبنای نرخ دلار ازاد که در بورس کالا صورت میگیرد، علتشده که همه فراورده ها با نوسانات نامناسبی روبه رو است و نرخ مواد اولیه برای مارخانجات دومینوار در حال افزایش است.
او گفت: کارکرد صادر کنندگان در برگشت ارز حاصل نشان می دهد که در سال ۱۴۰۰، ۸۲ درصد تعهدات سر رسید شده ایفا شده و این در حالی است که این امار در سال ۱۴۰۳ به ۵۶ درصد رسیده است.
نظر سیاست ارزی/۵۵درصد سرزمین های دنیا سیاست ارز ثابت دارند
ایروانی او گفت: دقت و مراعات هماهنگی و پیوند وثیقبین سیاست های تجاری و سیاست های ارزی و پرهیز از جزیره ای عمل کردن باید در دستور کار قرار گیزد. پچ پچ ازادسازی واردات کالاهای دارای شبیه داخلی شوک جدیدی به تشکیل ملی و به شدت تقاضای ارزی را بالا برده و تبدیل عدم اعتدال تازه ارزی می شود. بایستی واردات مدیریت شده و مرقب سیاست های رهاسازی باشیم.
او گفت: برای مثال ما به تفاوت نرخ ارز رسمی و ازاد از محل افت واردات اقلام غیر ضرور به صادر کننده پرداخت شود.
ایروانی او گفت: مطابق گزارش رسمی تازه صندوق بین المللی پول، ۵۵ درصدکشور های دنیاسیاست ارز ثابت و یا ثابت منعطف دارند و ۳۵ درصد سیاست ارزی و یا شناور مدیریت شده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار