مواد مغذی نهفته در توت و فواید آن برای بدن که کمتر شنیده اید

مواد مغذی نهفته در توت و مزایا آن برای بدن که کمتر شنیده اید_راسخ


به گزارش راسخ

به گزارش بهداشت نیوز، توت ها(Mulberries) میوه های درختان توت(Morus sp) و با انجیرها و درخت نان مرتبط می باشند.

این درختان به طور سنتی برای برگ هایشان(عمدتاً در آسیا و آمریکای شمالی) کشت می شوند چون تنها غذایی می باشند که کرم های ابریشم می خورند.

آنها میوه های رنگارنگی دارند (طبق معمولً سیاه، سفید یا قرمز) که زیاد تر از آنها آب میوه، چای، مربا یا کنسرو تهیه می شود، اما می توان آنها را به طور خشک نیز به گفتن بین وعده مصرف کرد.

به علت طعم شیرین، قیمت غذایی دیدنی و مزایا گوناگون برای سلامتی، توت ها در سراسر جهان محبوبیت بیشتری یافته اند.

راهنمای جامع توت؛ قیمت غذایی، مزایا و موارد احتیاط

قیمت غذایی

توت های تازه از ۸۸ درصد آب راه اندازی شده اند و تنها ۶۰ کالری در هر فنجان (۱۴۰ گرم) دارند.

بر پایه وزن میوه تازه، آنها ۹.۸ درصد کربوهیدرات، ۱.۷ درصد فیبر، ۱.۴ درصد پروتئین و ۰.۴ درصد چربی را فراهم می کنند.

توت ها زیاد تر به طور خشک شده، شبیه کشمش، مصرف می شوند. در این حالت، آنها حاوی ۷۰ درصد کربوهیدرات، ۱۴ درصد فیبر، ۱۲ درصد پروتئین و ۳ درصد چربی می باشند.

در اینجا مواد مغذی مهم در ۱۰۰ گرم توت تازه آورده شده است:

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

کالری: ۴۳

آب: ۸۸ درصد

پروتئین: ۱.۴ گرم

کربوهیدرات: ۹.۸ گرم

قند: ۸.۱ گرم

فیبر: ۱.۷ گرم

چربی: ۰.۴ گرم

کربوهیدرات

توت های تازه از ۹.۸ درصد کربوهیدرات راه اندازی شده اند، یا ۱۴ گرم در هر فنجان (۱۴۰ گرم).

این کربوهیدرات ها عمدتاً قندهای ساده همانند گلوکز و فروکتوز بوده، اما حاوی مقداری نشاسته و فیبر نیز می باشند.

فیبر

توت ها مقدار مناسبی فیبر دارند که معادل ۱.۷ درصد وزن میوه تازه آنهاست.

فیبرها هم محلول (۲۵درصد) به شکل پکتین و هم نامحلول (۷۵درصد) به شکل لیگنین می باشند. (منبع ۱، منبع ۲)

فیبرها به نگه داری سلامت سیستم گوارش، افت سطح کلسترول و افت خطر ابتلا به تعداد بسیاری از بیماری ها پشتیبانی می کنند. (منبع ۱، منبع ۲، منبع ۳، منبع ۴)

ویتامین ها و مواد معدنی

توت ها سرشار از تعداد بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی، به اختصاصی ویتامین ث و آهن می باشند.

ویتامین ث: یک ویتامین الزامی که برای سلامت پوست و عملکردهای گوناگون بدن مهم است. (منبع ۱)

آهن: یک ماده معدنی مهم که عملکردهای مختلفی دارد، همانند انتقال اکسیژن در سراسر بدن.

ویتامین کا۱: ویتامین کا۱ این چنین به گفتن فیلوکینون شناخته می شود، برای لخته شدن خون و سلامت استخوان مهم است. (منبع ۱، منبع ۲)

پتاسیم: یک ماده معدنی الزامی که امکان پذیر سختی خون را افت داده و خطر بیماری قلبی را کم کند. (منبع ۱، منبع ۲)

ویتامین ئی: آنتی اکسیدانی که از صدمه اکسیداتیو محافظت می کند. (منبع ۱)

دیگر ترکیبات گیاهی

توت ها سرشار از ترکیبات گیاهی همانند آنتوسیانین ها می باشند که در رنگ و اثرات سودمند آنها برای سلامتی نقش دارند.

زیاد ترین آنها عبارت هستند از:

آنتوسیانین ها: خانواده ای از آنتی اکسیدان ها که امکان پذیر از اکسیداسیون کلسترول ال دی ال (بد) جلوگیری کرده و اثرات مفیدی در برابر بیماری های قلبی داشته باشند. (منبع ۱، منبع ۲، منبع ۳)

سیانیدین: آنتوسیانین مهم حاضر در توت ها است و مسئول رنگ سیاه، قرمز یا بنفش آنهاست. (منبع ۱)

اسید کلروژنیک: آنتی اکسیدانی زیاد در تعداد بسیاری از میوه ها و سبزیجات.

روتین: آنتی اکسیدانی قوی که امکان پذیر به محافظت در برابر بیماری های مزمن همانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی پشتیبانی کند. (منبع ۱، منبع ۲)

مایریستین: ترکیبی که امکان پذیر تاثییر محافظتی در برابر برخی سرطان ها داشته باشد. (منبع ۱)

مقدار ترکیبات گیاهی در توت ها به نوع آنها بستگی دارد. این کار به رنگ ها و خواص آنتی اکسیدانی متفاوت منجر می شود.

توت های تیره رنگ و رسیده سرشار از ترکیبات گیاهی می باشند و ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به توت های بی رنگ و نارس دارند. (منبع ۱، منبع ۲، منبع ۳، منبع ۴)

راهنمای جامع توت؛ قیمت غذایی، مزایا و موارد احتیاط

مزایا توت ها برای سلامتی

توت ها یا عصاره های توت امکان پذیر در برابر چندین بیماری مزمن همانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان سودمند باشند.

افت کلسترول

کلسترول یک مولکول چربی مهم است که در همه سلول های بدن شما وجود دارد. با این حال، افزایش سطح کلسترول خون با افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط است.

مطالعات حیوانی نشان می دهند که توت ها و عصاره های توت می توانند چربی اضافی را افت داده و سطح کلسترول را پایین بیاورند. آنها این چنین امکان پذیر نسبت بین کلسترول ال دی ال (بد) و اچ دی ال (خوب) را بهبود ببخشند. (منبع ۱، منبع ۲)

افزون بر این، برخی آزمایش های آزمایشگاهی نشان می دهند که آنها راه اندازی چربی در کبد را افت می دهند — که به طور بالقوه به جلوگیری از بیماری کبد چرب پشتیبانی می کند. (منبع ۱، منبع ۲، منبع ۳، منبع ۴)

بهبود کنترل قند خون

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در معرض خطر افزایش سریع قند خون می باشند و باید زمان مصرف کربوهیدرات ها مواظب باشند.

توت ها حاوی ترکیب ۱-دئوکسی نوجیریمایسین می باشند که آنزیم تجزیه کننده  کربوهیدارت ها در روده شما را مهار می کند.

از این رو، توت ها امکان پذیر با کند کردن افزایش قند خون بعد از غذا، برای دیابت سودمند باشند. پیش از رسیدن به هرگونه نتیجه قطعی، به مطالعات انسانی زیاد تر نیاز است. (منبع ۱، منبع ۲، منبع ۳)

افت خطر سرطان

نشان داده شده است که افزایش استرس در بدن انسان علتصدمه اکسیداتیو در سلول ها و بافت ها می شود، که با افزایش خطر سرطان مرتبط است. (منبع ۱، منبع ۲)

صدها سال است که توت ها بخشی از طب سنتی چینی به گفتن درمانی برای سرطان بوده اند.

برخی از محققان اکنون بر این باورند که این اثرات پیشگیری کننده از سرطان امکان پذیر مبنای علمی داشته باشد. (منبع ۱)

مطالعات حیوانی نشان می دهند که آنتی اکسیدان های حاضر در آب توت می توانند استرس اکسیداتیو را افت دهند — که به طور بالقوه خطر سرطان را افت می دهد. (منبع ۱، منبع ۲)

این مسئله را در نظر داشته باشید که همین نوشته در رابطه میوه ها و سبزیجات به طور کلی نیز صدق می کند. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد توت ها خطر ابتلا به سرطان را زیاد تر از میوه ها یا بری های (berry) دیگر افت می دهند.

اثرات جانبی و ملاحظات فردی

آلرژی به توت نادر است، اما گزارش شده است که گرده درختان توت در افراد حساس علتواکنش های آلرژیک می شود.

اگر به گرده درخت توس حساسیت دارید، امکان پذیر در نتیجه عکس العمل متقاطع به توت نیز عکس العمل نشان دهید. (منبع ۱)

منبع: عصر ایران

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی