به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۲۲۶۲
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۱۰:۲۱
به گزارش بهداشت نیوز یافتههای یک پژوهش نوین که با همکاری دانشگاه ادیت کوان، دانشگاه کوئین بلفاست و دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد انجام شده، مشخص می کند که مصرف منظم چای سیاه و انواع توتها به علت غنی بودن از ترکیبات مفیدی به نام فلاونوئیدها، میتواند نقش بسزایی در دستیابی به پیری سالم ایفا کند. این مطالعه که نتایج آن در “مجله آمریکایی تغذیه بالینی” انتشار گردیده، اصرار میکند که گنجاندن مواد غذایی حاوی فلاونوئید همانند چای سیاه، انواع توتها، مرکبات و سیب در رژیم غذایی، به طور چشمگیری به نگه داری سلامت و شادابی در دوران سالمندی پشتیبانی میکند.
دکتر نیکلا بوندونو، از محققان این مطرح، تصریح کرد که غذاهای سرشار از فلاونوئیدها میتوانند خطر ابراز مشکلات کلیدی مرتبط با پیری ناسالم، از جمله ضعف جسمانی، اختلال در کارکرد فیزیکی و افت سلامت روان را به طور قابل توجهی افت دهند. او افزود: «مقصد تحقیقات پزشکی تنها افزایش طول عمر نیست، بلکه ضمانت نگه داری سلامتی افراد تا حد امکان است. ما از تحقیقات قبلی میدانیم افرادی که فلاونوئید بیشتری مصرف میکنند، طول عمر بیشتری داشته و کمتر در معرض بیماریهای مزمن همانند زوال عقل، دیابت یا بیماری قلبی قرار میگیرند. پژوهش ما نیز مشخص می کند افرادی که فلاونوئیدهای بیشتری میخورند، به گمان زیاد بهتر پیر خواهد شد.»
در این تحقیق گسترده، دادههای مربوط به ۶۲,۷۴۳ زن و ۲۳,۶۸۷ مرد طی یک دوره ۲۴ ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن می بود که زنانی که بیشترین مقدار مصرف فلاونوئید را داشتند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر ضعف، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر اختلال در کارکرد جسمانی و ۱۲ درصد کمتر با خطر ضعف سلامت روان روبه رو بودند. هرچند این ربط در مردان با شدت کمتری مشاهده شد، اما مصرف زیاد تر فلاونوئیدها هم چنان با افت قابل دقت خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان در آنها همراه می بود، که اهمیت این ترکیبات مغذی را برای پیری سالم در هر دو جنس مشخص می کند.
پروفسور آدین کسیدی، نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه کوئینز بلفاست، در این باره اظهار داشت: «فلاونوئیدها به علت توانمندیشان در افت استرس اکسیداتیو و التهاب، حمایتاز سلامت عروق خونی و حتی پشتیبانی به نگه داری توده عضلانی اسکلتی شناخته شدهاند؛ عواملی که همه انها برای جلوگیری از ضعف و نگه داری کارکرد فیزیکی و سلامت روان در دوران افزایش سن زیاد حیاتی می باشند.» او اصرار کرد که مصرف منظم مواد غذایی سرشار از فلاونوئید همانند انواع توتها، سیب، پرتقال و به اختصاصی چای سیاه، میتواند با افت خطر ضعف، زوال جسمی و مشکلات روانی، امید به پیری سالمتر و با کیفیتتری را افزایش دهد.
پروفسور اریک ریم از دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد نیز افزود: «ما دریافتیم شرکتکنندگانی که مصرف غذای غنی از فلاونوئید را به مقدار سه وعده در روز افزایش دادند، ناظر افت ۶ تا ۱۱ درصدی خطر در هر سه پیامد منفی پیری در زنان (ضعف، اختلال در کارکرد فیزیکی و سلامت روانی ضعیفتر) و افت ۱۵ درصدی خطر ابتلا به سلامت روانی ضعیف در مردان بودند.» این یافتهها بر پتانسیل بسیار تغییرات ساده در رژیم غذایی برای تأثیرگذاری مثبت بر کیفیت کلی زندگی و بهینهسازی فرآیند پیری سالم اصرار میکنند.
منبع: همشهری
دسته بندی مطالب
کسب وکار
ممکن است بپسندید
-
هشدار جدی درمورد مصرف بیرویه این ویتامین_راسخ
-
۲ ویتامین مهم که شما را از پوکی استخوان نجات میدهد_راسخ
-
روش تازه امبدینگ در طب سنتی چطور علتکاهش وزن می شود؟/ این افراد می توانند انجام دهند_راسخ
-
زندگی سالم با همت: از ازمایش ها درمان نوین تا جنبشهای ورزشی اجتماعی_راسخ
-
بحران پیری جمعیت در ایران: پنجره جمعیتی در حال بسته شدن است_راسخ