این غذاها در مغز اختلال ایجاد می کند

این غذاها در مغز اختلال تشکیل می کند_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۲۰۱۱

تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۰۸:۵۸

به گزارش بهداشت نیوز، همه ما می‌دانیم که رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده و قند تصفیه شده چه اثراتی بر سلامتی بدن ما دارد. اکنون دانشمندان در اولین مطالعه در نوع خود بر روی انسان دریافته‌اند که به نظر می‌رسد این خوراکی‌ها بر قسمت خاصی از مغز ما نیز تأثیر منفی می‌گذارند.

به نقل از نیو اطلس، دانشمندان دانشگاه سیدنی با منفعت گیری از یک سیستم حقیقت مجازی(VR) ربط بین رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند و اختلال در جهت‌یابی فضایی و حافظه را نشان داده‌اند.

یافته‌های این مطالعه از یافته‌های مطالعات قبلی روی جوندگان حمایتمی‌کند.

در این کارآزمایی، ۱۲۰ بزرگسال جوان تحت نظرسنجی چربی و قند(DFS) زیر نظر محققان قرار گرفتند تا میانگین مصرف آنها در ۱۲ ماه قبل برسی شود. سپس شرکت‌کنندگان با پوشیدن یک هدست حقیقت مجازی از یک دسته بازی برای حرکت در پیچ و خم سه بعدی منفعت گیری کردند تا یک صندوقچه گنج را در آخر اشکار کنند.

آنها باید این کار را ۶ بار انجام می‌دادند و اگر صندوق گنج را در کمتر از ۴ دقیقه اشکار می‌کردند، به سراغ تلاش بعدی می‌رفتند، اما اگر نمی‌توانستند این ماموریت را ظرف زمان معین انجام بدهند، مجدد به محل اغاز منتقل می‌شدند.

در نوبت آخر، صندوق گنج منتقل می‌شد و این بار شرکت کنندگان باید به قسمتی از پیچ و خم که معتقد بودند محل استقرار صندوق گنج است، حرکت می‌کردند.

شرکت‌کنندگانی که امتیاز DFS بالاتری داشتند نسبت به افرادی که چربی و قند کمتری در رژیم غذایی خود داشتند، در تعیین محل گنج به طور قابل توجهی بدتر عمل کردند.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

 

یافته‌ها مشخص می کند که رژیم‌های غذایی پرچرب و سرشار از قند، جهت تشکیل نوعی اختلال در هیپوکامپ می‌شود و کارکرد حافظه و مسیریابی فضایی آن را مختل می‌کند. مسیریابی یا ناوبری فضایی به توانایی یادگیری و برای سپردن یک مسیر از یک مکان به سوی مکان دیگر حرف های می‌شود.

دومینیک تران(Dominic Tran) از دانشگاه سیدنی او گفت: بعد از کنترل حافظه فعال و شاخص توده بدنی(BMI) که به طور جداگانه در آزمایش اندازه‌گیری شد، مصرف قند و چربی شرکت‌کنندگان، پیش‌بینی‌کننده قابل اعتمادی برای کارکرد در آخرین آزمایش می بود.

این بدان معناست که حتی در افراد نسبتاً سالم با نمرات BMI عادی، رژیم غذایی ضعیف امکان پذیر زمان‌ها قبل از تشکیل دیگر شرایط متابولیک، قوت شناختی را مختل کند.

یقیناً محدودیت‌هایی برای مطالعه وجود داشت. با وجود این که ۱۲۰ نفر کارآزمایی را اغاز کردند، تنها ۵۵ نفر آن را به علت عدم تحمل سیستم VR (بیماری سرگیجه حاصل از حرکت) تکمیل کردند. این چنین این آزمایش بر دانشجویان ۱۸ تا ۳۸ ساله متمرکز می بود که نماینده کاملی از جمعیت عمومی نیست. علاوه بر این، گزارش‌ها توسط خود افراد اراعه شد و هیچ تصویربرداری مغزی انجام و بازدید نشد.

به این علت در حالی که این مطالعه قادر به اثبات علت یافته خود نیست، نتایج آن با مطالعات قبلی روی جوندگان مشخص می کند که چطور رژیم غذایی پرچرب و سرشار از قند بر یادگیری فضایی و حافظه حیوانات تأثیر می‌گذارد.

تران او گفت: خبر خوب این است که ما فکر می‌کنیم این وضعیتی است که به راحتی قابل برگشت است. تغییرات رژیم غذایی می‌تواند سلامت هیپوکامپ و در نتیجه توانایی ما در جهت‌یابی در محیط اطرافمان را بهبود بخشد، همانند وقتی که در حال کاوش در یک شهر تازه یا یادگیری یک مسیر تازه به خانه هستیم.

به طور کلی، این مطالعه مشخص می کند که یک رژیم غذایی خوب برای سلامت مغز که با افزایش سن و افت طبیعی قوت شناختی، تحت تاثییر قرار می‌گیرد، مهم است.

تران او گفت: زمان‌ها است که می‌دانستیم مصرف بیشتر از حد شکر تصفیه‌شده و چربی‌های اشباع شده خطر چاقی، بیماری‌های متابولیک و قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها را به همراه دارد. ما این چنین می‌دانیم که این عادات غذایی ناسالم، اغاز زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را در میانسالی و سالمندی تسریع می‌کنند.

او گفت: این پژوهش شواهدی به ما می‌دهد که رژیم غذایی برای سلامت مغز در اغاز بزرگسالی، یعنی دوره‌ای که کارکرد شناختی طبق معمولً دست نخورده است، مهم است.

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی