وسیله‌ای پراستفاده در آشپزخانه که خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد

وسیله‌ای پراستفاده در آشپزخانه که خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۱۹۷۸

تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۱۰:۴۷

به گزارش بهداشت نیوز سرطان یکی از علل مهم مرگ و میر در سراسر جهان است، سرطان سینه، ریه، کولون و رکتوم و سرطان پروستات شایع ترین آن‌ها می باشند. بر پایه گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال ۲۰۲۲ در دنیا، تقریبا ۲۰ میلیون مورد سرطان تازه تشخیص داده شد و نزدیک به ۱۰ میلیون مرگ در سراسر جهان رقم خورد.

در حالی که نزدیک به یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان به علت مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل، مصرف کم میوه و سبزیجات، افتفعالیت بدنی و آلودگی محیطی است، عفونت‌های سرطان‌زا همانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و هپاتیت مسئول تقریبا عامل ۳۰ درصد موارد سرطان در کشورهای با درآمد کم و متوسط می باشند.

اما این‌ها تنها موارد ابتلا به سرطان نیستند، نتایج یک مطالعه نشان داده که اجاق‌های گازی که در میلیون‌ها خانه یافت خواهد شد و از گاز طبیعی منفعت گیری می‌کنند و اجاق‌های گازی که با کپسول گاز حاوی گاز پروپان کار می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان را به‌اختصاصی برای کودکان افزایش خواهند داد.

هشدارها چه می‌گویند؟

 

یک تحقیق یافته‌های هشداردهنده‌ای را در رابطه با اجاق گاز که یک وسیله رایج در تعداد بسیاری از آشپزخانه‌ها است آشکار کرده. این مطالعه محوری ربط دلواپس‌کننده‌ای را بین انتشار کردن گازهای گلخانه‌ای و افزایش خطر ابتلا به سرطان، که عمدتا کودکان را با آمار زیاد دلواپس‌کننده‌ای تحت‌تاثییر قرار می‌دهد، کشف کرده است.

این تحقیق که توسط تیمی از دانشگاه استنفورد روی اجاق‌های گاز که بنزن را در سطح خانه انتشار می‌کنند، انجام شد. بنزن، ماده‌ای سرطان زاست که با سرطان‌های گوناگون، به اختصاصی سرطان خون، مرتبط است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) اصرار کرده که هیچ سطحی از قرار گرفتن طویل زمان در معرض بنزن بی خطر برداشت نمی‌شود.

اجاق گازها در میانه احتراق گاز طبیعی یا پروپان گاز بنزن آزاد می‌کنند. گاز پروپان زیاد قابل اشتعال و احتراق است. هنگامی که فشرده یا مایع می‌شود، حمل و نقل و ذخیره آن آسان‌تر است. گاز پروپان طبق معمول به طور مایع به اختصاصی برای کاربردهای مسکونی و تجاری منفعت گیری می شود.هنگامی که بنزن استنشاق می‌شود، می‌تواند تغییراتی در کارکرد سلولی تشکیل کند که در نهایت امکان پذیر تبدیل سرطان و دیگر بیماری‌های جدی سلامتی شود. تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد از طریق مطالعه خود، قرار گرفتن در معرض بنزن را در انواع گوناگون مسکن برسی کردند و کشف کردند که آپارتمان‌ها بیشترین خطر ابتلا به سرطان را دارند. خطر ابتلا به سرطان به ‌اختصاصی وقتی افزایش می‌یابدکه از اجاق گاز زیاد منفعت گیری می‌شود و تهویه هوا ناکافی است.

یافته‌ها نشانگر چیست؟

تحقیقات نشان داد که در آپارتمان‌های بدون تهویه که در آن‌ها از اجاق گاز منفعت گیری مکرر می‌شد، از هر یک میلیون کودک، ۱۶ نفر امکان پذیر به علت قرار گرفتن در معرض بنزن مداوم به سرطان مبتلا شوند. برای بزرگسالانی که در شرایط شبیه زندگی می‌کنند، خطر، به طور قابل توجهی کمتر می بود، برآورد محققان حاکی از آن است که خطر سرطان در بزرگسالان تا هشت مورد در هر یک میلیون امکان پذیر ظاهر شود.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

مسئله دلواپس کننده‌ای که وجود دارد این است که انتشار کردن بنزن محدود به آشپزخانه نمی‌ماند. این تحقیق نشان داد که بعد از یک تا دو ساعت پخت و پز، بنزن به تکه‌های دیگر خانه، از جمله اتاق خواب‌ها، فضاهایی که افراد زمان قابل توجهی را در آن به سر می‌برند، نفوذ می‌کند.

راهکاری برای نجات جان

در حالی که اشکار شد تهویه آشپزخانه و اتاق‌های خانه خطر ابتلا به سرطان را افت می‌دهد، اما آن را به طور کامل از بین نمی‌برد. تنها سناریویی که می‌تواند تا حد بسیاری در این عرصه امیدوار کننده باشد، باز نگه داشتن پنجره‌ها در همه طول روز است.

منبع: همشهری

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی