به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ۷۰ درصد پهنه سرزمین جزو مناطق ممنوعه و ممنوعه بحرانی از منظر برداشت از منبع های زیرزمینی آب محسوب خواهد شد.
کم شدن سطح منبع های زیرزمینی آب جهت شده است از مجموع ۶۰۹ دشت سرزمین، هماکنون ۴۲۲ دشت محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی باشد.
با ادامه روال برداشت بیرویه از منبع های آب زیرزمینی، شمار دشتهای ممنوعه در ایران بهشکلی دلواپسکننده در حال افزایش است؛ یعنی برداشت از منبع های آب زیرزمینی در این مناطق یا ممنوع شده است یا در اغاز فروپاشی قرار دارد.
دشتهای ممنوعه به مناطقی حرف های میشود که سطح آب زیرزمینی آنها بهشدت افت یافته است و برداشت زیاد تر از این منبع های، خطراتی جدی همانند فرونشست زمین، خشکشدن قناتها و تخریب کشاورزی را بههمراه دارد. در این دشتها، وزارت نیرو صدور مجوز تازه برای حفر چاه را ممنوع کرده و حتی در برخی موارد، دستور به پلمب چاههای غیرمجاز داده است.
در زمان حاضر، ۳۵۹ دشت از مجموع ۶۰۹ دشت سرزمین با فرونشست زمین روبه رواند.
استانهایی همانند اصفهان، فارس، خراسان رضوی، کرمان و یزد در صدر لیست دشتهای ممنوعه قرار دارند، بهطور مثال، دشت مهیار در استان اصفهان و دشت رفسنجان در کرمان، بهعلت برداشت بیرویه برای کشاورزی پسته، اکنون با خطر شدید فرونشست زمین مواجه می باشند.
فرونشست زمین که در برخی مناطق تا ۳۰ سانتیمتر در سال گزارش شده است، نهتنها زیرساختها را تهدید میکند، بلکه میتواند تبدیل مهاجرت روستاییان، افت تشکیل کشاورزی و افزایش نرخ بیکاری در این مناطق شود.
انتهای مطلب/+
دسته بندی مطالب
کسب وکار