به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهمنظور افت شدت مصرف انرژی، باید بهینه سازی مصرف را در همه قسمتهای مولد و غیرمولد سرزمین در دستور کار قرار دهیم و یکی از مسائلی که جهت شده بهینه سازی مصرف انرژی در ایران محقق نشود، ناکارآمدی ارگانهای وابسته، موازیکاریها و بعضا بهانهتراشیهای ناشی از عدم وجود ابزار قانونی بوده است.
برنامه هفتم گسترش به منظور از بین بردن این مشکل، راهکاری را اراعه داده که بر پایه آن می بایست “بهمنظور تشکیل هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت بهینه ناترازی انرژی در بخشهای گوناگون با مراعات ملاحظات افت شدت انرژی و پیگیری اجرای طرحهای بهینهسازی انرژی در بخشهای اراعه و مصرف انرژی و تعیین مقدار و نحوه تخصیص کلیه یارانههای انرژی در هر قسمت با اجرای کامل قانون هدفمندکردن یارانهها، «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» را زیر نظر رئیسجمهور منوط به موافقت وی از تجمیع و ادغام ظرفیتهای سازمانی حاضر در شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و منفعتوری انرژی برق (ساتبا) و ستاد مدیریت حملونقل و سوخت تأسیس شود”
برنامه هفتم گسترش به دولت چهاردهم تکلیف کرده که اساسنامه این سازمان ظرف سهماه (از ابلاغ قانون برنامه هفتم) بهتصویب هیأت وزیران رساند. اگرچه اغاز برنامه پنجساله هفتم گسترش از ابتدای سال ۱۴۰۳ دیده شده، اما با دقت به ابلاغ برنامه هفتم در دوم مردادماه سال قبل، دولت چهاردهم تا دوم آبانماه ۱۴۰۳ زمان داشت که اساسنامه «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» را به قبول هیئت وزیران رسانده و این سازمان را راه اندازی دهد اما با وجود گذر از این تاریخ، هیچ خبری از تصویب اساسنامه این سازمان در دولت نیست.
رئیس جمهور هم در دیماه سال ۱۴۰۳، با اشاره به تأخیر در اجرای این بند قانونی، در جلسه سران قوا دستور داد سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی راه اندازی شود.
در جلسه کارگروه بهبود ناترازی انرژی در قسمت گاز که سپس از ظهر روز ۱۵دیماه ۱۴۰۳ با وجود مسعود پزشکیان رئیس جمهور، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام محسنی اژهای برگزار شده می بود، رئیس جمهور به منظور تسریع در اجرای مطرح ملی بهبود ناترازی انرژی، دستور راه اندازی سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی را صادر کرد.
بیشتر از سهماه از دستور رئیس جمهور میگذرد و تا این مدت سازمان وابسته راه اندازی نشده و خبری هم از تدوین و تصویب اساسنامه آن نیست.
در سال ۱۴۰۴، ناترازی آب، ناترازی برق، ناترازی گاز و حتی ناترازی سوخت نسبت به قبل تشدید شده و تنها راهکار مختصرزمان از بین بردن ناترازیها، سیاستگذاری درست در قسمت مصرف و فراهم انرژی است. در این چنین شرایطی، عدم تمکین دولت و عدم دقت وزرای نیرو و نفت به پافشاری برنامه هفتم گسترش و دستور رئیس جمهور، تبعات مضاعفی برای سرزمین بهجستوجو خواهد داشت.
اشکار نیست چرا وزرای نفت و نیرو از ادامه شرایط جاری و عدم وجود سازمانی با کارکرد شفاف در عرصه بهینهسازی مصرف انرژی استقبال میکنند و چرا این دو وزیر و حتی نمایندگان مجلس، پیگیر تصویب هرچه سریعتر اساسنامه این سازمان و راه اندازی آن نیستند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار