به گزارش راسخ
روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در او مباحثه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درمورد پیششرطهای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: سرزمین ما از نظر منبع های اندوختهای فقیر نیست. نقدینگی قابل توجهی در اقتصاد وجود دارد و منابعی همانند اراضی، معادن، منبع های دریایی، انرژی و آب نیز فراوانند، اما متأسفانه این منبع های بهصورت مطلوب فعال نیستند.
این نماینده مجلس با انتقاد از مدیریت دولتی منبع های ملی او گفت: بخشی عمدهای از این منبع های در اختیار دولت است و این انحصار مانع منفعتبرداری بهینه شده است. آزادسازی این منبع های و سپردن آنها به قسمت خصوصی میتواند محرکی برای رونق تشکیل باشد.
ایزدخواه با اشاره به کارکرد نامناسب بانکها پافشاری کرد: متأسفانه در سالهای تازه ناظر بودهایم که برخی بانکها به جای هدایت نقدینگی به سمت تشکیل، خود داخل بنگاهداری شدهاند یا تسهیلات را به قسمتهای غیرمولد تخصیص خواهند داد. این روال باید با نظارت دقیق اصلاح شود تا منبع های مالی به سمت تشکیل هدایت گردد.
چالشهای اندوختهگذاری و راهکارهای نوین
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مانع ها اندوختهگذاری او گفت: اگرچه روال صدور مجوزها بهبود یافته، اما مقررات دستوپاگیر در فراهم مالی تشکیل هم چنان مشکلآفرین است. یکی از راهکارهای کلیدی، گسترش *فراهم مالی جمعی است که امکان تجمیع اندوختههای خرد را برای شراکت در تشکیل فراهم میکند. متأسفانه زیرساختهای قانونی و ابزارهای مدرن این حوزه در سرزمین ما ضعیف است.
وی با هشدار درمورد اثرات مخرب بازارهای غیرمولد افزود: رونق بازارهایی همانند طلا جهت انحراف نقدینگی از مسیر تشکیل شده است. باید با سیاستگذاری مناسب، از گسترش این بازارها جلوگیری و جریان اندوخته را به سمت قسمتهای مولد هدایت کنیم.
ایزدخواه در آخر به برخی راهکارهای پیشبینیشده در برنامه هفتم گسترش اشاره کرد: مطرح شرکتهای سهامی عام پروژه با همکاری وزارت اقتصاد و این چنین گسترش صندوقهای پژوهش و فناوری میتوانند ابزارهای مناسبی برای جذب اندوختههای مردمی و هدایت آنها به سمت تشکیل باشند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار