کلید مقابله با زوال عقل چیست؟

کلید مقابله با زوال عقل چیست؟_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۱۲۰۰

تاریخ انتشار کردن: شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۱:۴۰

به گزارش بهداشت نیوز، با بالا رفتن سن، سیستم پاکسازی مغز دچار اختلال می‌شود و مواد زائد به مرور زمان در بافت مغزی انباشته خواهد شد. این اتفاق علتالتهاب و صدمه به سلول‌های عصبی می‌شود و می‌تواند جهت افت توانایی شناختی و زوال عقل شود. دانشمندان مدتی است که در تلاشند تا راه حلهایی برای بهبود کارکرد مغز و جلوگیری از زوال شناختی ناشی از پیری بیابند. یکی از حوزه‌های مورد دقت، بازدید ربط بین سیستم ایمنی بدن و کارکرد مغز است که در سال‌های تازه به یافته‌های مهمی منجر شده است.

یکی از سیستم‌های مهم که در پاکسازی مغز نقش دارد، شبکه‌ای از عروق لنفاوی است که اطراف مغز قرار دارد و به خروج مواد زائد از این اندام پشتیبانی می‌کند. این سیستم لنفاوی با افزایش سن کارایی خود را از دست می‌دهد و علتتجمع مواد اضافی در مغز می‌شود. پژوهشگران اعتقاد دارند که برگشت دادن کارکرد این سیستم می‌تواند تأثیر مثبتی بر توانایی شناختی داشته باشد. به همین علت، مطالعه این شبکه و یافتن راه‌هایی برای بهبود کارکرد آن، به موضوعی مهم در تحقیقات علوم اعصاب تبدیل شده است.

ادامه مطلب
تصاویری از یک ماشین کمیاب آلمانی که فقط 17 دستگاه از آن وجود دارد!_راسخ
آخرین مطالب

محققان دانشگاه واشنگتن در سن‌لوئیس به بازدید این نوشته پرداخته‌اند. تیم پژوهشی به سرپرستی دکتر جاناتان کیپنیس و دکتر مارکو کولونا، مطالعه‌ای انجام دادند که مشخص می کند تحکیم سیستم لنفاوی اطراف مغز می‌تواند کارکرد حافظه را در موش‌های پیر بهبود بخشد. این پژوهش مشخص می کند که با تحکیم این عروق، مغز بهتر می‌تواند مواد زائد را دفع کند و این کار به بهبود کارکرد شناختی پشتیبانی می‌کند.

برای انجام این مطالعه، محققان موش‌های پیر را تحت آزمایشی قرار دادند که حافظه مختصر‌زمان آن‌ها را برسی می‌کرد. سپس، تیم پژوهشی با منفعت گیری از یک روش خاص، رشد عروق لنفاوی را تحریک کردند تا کارایی آن در دفع مواد زائد افزایش یابد.

ادامه مطلب
بالکن خانه‌ای قدیمی و با صفا در قاهره مصر_راسخ

نتایج نشان دادند موش‌هایی که این درمان را دریافت کردند، کارکرد بهتری در آزمون‌های حافظه داشتند و به طور خاص، توانستند اشیای تازه را بهتر برای بسپارند.

بازدید‌های زیاد تر حاکی از آن می بود که در موش‌هایی که سیستم لنفاوی مغزی آن‌ها ضعیف شده می بود، سطح بالایی از یک پروتئین التهابی به نام اینترلوکین ۶ (IL-۶) در مغز مشاهده می‌شود. این ماده جهت تشکیل اختلال در ارتباطات بین سلول‌های عصبی شده و کارکرد شناختی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما تحریک عروق لنفاوی علتکاهش سطح این پروتئین و برگشت اعتدال در ارتباطات عصبی شد، که به بهبود کارکرد مغز پشتیبانی کرد.

به گزارش ایسنا،این یافته‌ها اهمیت بسیاری دارند، چون نشان خواهند داد که تحکیم سیستم لنفاوی مغز می‌تواند راهی تازه برای جلوگیری از افت شناختی در تاثییر پیری باشد. برخلاف راه حلهای درمانی متداول که عبور از سد خونی-مغزی را دشوار می‌بینند، این روش مستقیماً بر عروق خارج از مغز تأثیر می‌گذارد و می‌تواند رویکردی نویدبخش برای درمان اختلالات شناختی باشد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

بدون تردید، یافته‌های این تحقیق که در نشریه معتبر و بین‌المللی Cell انتشار شده‌اند، می‌توانند مسیر جدیدی برای تحقیقات آینده در عرصه بهبود کارکرد شناختی سالمندان باز کنند.

ادامه مطلب
چند راهکار ساده طب سنتی برای درمان "یبوست"

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی