به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در فضای مجازی یادداشتی در خصوص شعار سال، اهمیت راه اندازی اندوخته و رونق تشکیل، برنامههای صیانت از حقوق اندوختهگذاران، حمایتاز شفافیت و کارایی زیاد تر بازار ، بازده مورد انتظار و… انتشار کرد.
متن کامل یادداشت حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار را بخوانید:
به گواه آنچه در این سالها شنیده، نوشته و خواندهایم، قضیه مهم سرزمین، اقتصاد است و قضیه مهم اقتصاد، رشد. اگر چه مسائل و عوامل مهمی رامیتوان دغدغههای اساسی مسئولان، مدیران و نظریهپردازان اقتصادی ایران دانست که از آن جمله است: نقدینگی، تورم، بیکاری، ناترازی، عدل، کسری بودجه، تراز تجاری و نظایر آن، اما حقیقت آن است که همه این عوامل، در ذیل مفهوم گرانسنگ «رشد» قرار میگیرند، به طوری که اگر رشد اقتصادی بهبود یابد، تعداد بسیاری از مسائل پیشگفته حل و فصل شده و بهبود اساسی خواهند یافت. در سایهی رشد است که با گسترش ظرفیتهای اقتصاد، بیکاری افت مییابد، با افزایش درآمد سرانه، فقر رنگ میبازد، عدل نمود میکند و این همه خود را در افزایش رفاه شهروندان متبلور میسازد.
مجموعه پژوهشها، تواناییها و انگارههای علم ارجمند اقتصاد برای دستیابی به مدل جامعی از رشد، نشان خواهند داد که مفهوم رشد به زبان ریاضیدانان، نه تابعی تک متغیره هست و نه تابعی از نوع درجهی اول. این بدان معنی است که اولاً عوامل متعدد مهمی بر رشد اثرگذار می باشند و ثانیاً این اثرگذاری، خطی و مستقیم نیست. از این روی، برخی نظریهپردازان مهم در حوزه اقتصاد کلان پیشرفته، رشد را مفهومی سهل و در عین حال ممتنع دانستهاند و یقیناً این پیچیدگی جهت نشده تا کشورها به حکمت این معما را نگشایند و راه دشوار رشد را نپیمایند.
از بین یافتههای علمی و تجربی در حوزه رشد، دو مسئله برجسته، پذیرفتن عمومی یافتهاند و کمتر فردی به تکذیب آن پرداخته است. نخست این که با اهمیت ترین و مربوطترین متغیر برای اندازهگیری یا برآورد رشد، مقدار تحول در تشکیل ناخالص داخلی است و دوم این که از بین عوامل چندگانه مؤثر بر تشکیل ناخالص داخلی، متغیر اندوخته در کنار متغیرهایی همانند نیروی کار، فنآوری و منبع های محیطی از اهمیت خاصی برخوردار است. به عبارت بهتر و خلاصهتر: رشد اقتصادی در سایهی راه اندازی اندوخته است که تحقق مییابد و بدون نرخ مثبت رشد اندوخته، رشد اقتصادی، در طویل مدت مثبت و پایدار نخواهد می بود.
حقیقت دیگر آن است که از بین نهادهای گوناگون در اقتصاد، نقشآفرینی مؤثر در راه اندازی اندوخته، مأموریت مهم بازار اندوخته است که در سایه افزایش کارآیی بازار و صیانت از حقوق اندوختهگذاران تحقق مییابد.
بدین جهت، سال ۱۴۰۴ از آن روی که سال «اندوختهگذاری برای تشکیل» نام گرفته، سالی مبارک برای بازار اندوخته است و تحقق این مقصد، با افزایش شفافیت و کارآیی، بهبود نقد شوندگی، دستیابی به بازده مورد انتظار و قابل رقابت با دیگر بازارها، افت نااطمینانیها و مدیریت کارآمد ریسک مقدور است که آنهم در گرو همراهی همه نهادهای اقتصادی و اجتماعی و همکاری حداکثری ارکان بازار اندوخته است. در این بین الزامی است هم بر افت نااطمینانی پافشاری شود که عامل مهم، پیشینی و اثرگذار بر تصمیمهای اندوختهگذاری است و قسمت مهمی از آن به سیاستهای روشن و برنامههای عملیاتی دولت و نیز بهبود شفافیت و افشاء کافی در بازار اندوخته وابسته است و هم الزام همراهی و هماهنگی در اتخاذ سیاستها فراموش نشود، که در شرایط الزام به رشد تشکیل و راه اندازی اندوخته، عامل مهمی همانند نرخ سود سپرده یا اراعهی طلا و مسکوک و ارز، فعالان اقتصادی و شهروندان را از اندوختهگذاری در قسمت مولد اقتصاد منصرف نسازد. آنچه مسلم است اندوختهگذار، بهحق در پی کسب بازده مناسب است و از این روی، باید بهطوری عمل کرد که جذابیت نرخ بازده مختصرزمان، که زیاد تر ناپایدار است، دستیابی به نرخ بازده طویل مدت و پایدار را با مانع اساسی روبرو نسازد.
در این راستا، با همکاران پرتلاشم در سازمان بورس و اوراق بهادار و همه ارکان و قسمتهای بازار پرظرفیت اندوخته، با تدبیر، برنامهریزی و عمل عملیاتی، خواهیم کوشید تا با معارفه و گسترش ابزارهای تازه، ارتقاء مدلها، بازنگری ریزساختارها و تسهیل و سادهسازی فرآیندها، به نوبه خود عرصهی تحقق شعار مورد قیمت سال و راه اندازی اندوخته برای کل زنجیرهی تشکیل را که علاوه بر فرآوری و ساخت، دربرگیرنده فرآیندهایی همانند تحقیق و گسترش، فنآوری اطلاعات، دانش فنی، فراهم و تدارک، حمل و نقل و بازاریابی و توزیع و خدمات بعد از آن نیز به حساب می اید، فراهم سازیم. زمانهای اندوختهگذاری در بورسهای تهران، فرابورس و بازار نوآفرین آن، بورس کالا و بورس انرژی، منفعتمندی همه اجزای زنجیرهی تشکیل را مقدور میسازد.
باشد که دست در دست هم، بازاری مناسب را برای راه اندازی اندوختهی بیشتر و کسب بازدهی بالاتر رقم بزنیم تا با منفعت گیری از ظرفیتهای بازار اندوخته برای تحقق شعار سال، رشد اقتصادی پایدار در ایران عزیزمان نمودگر شود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار