به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۸۰۸۷۷
تاریخ انتشار کردن: شنبه ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۸:۴۰
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مهرنوش ذاکرکیش، فوق تخصص غدد و متابولیسم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، به تشریح نکات مهم برای روزهداری بیماران دیابتی پرداخت.
دکتر ذاکرکیش با اشاره به مراجعات متعدد بیماران دیابتی در ماه رمضان، در خصوص امکان روزهداری سالم برای این افراد، او گفت: بیماران دیابتی که تحت رژیمهای درمانی کاهنده قند خون می باشند، بستگی به نوع داروهای مصرفی، امکان پذیر در شرایط روزهداری با عوارض مختلفی روبه رو شوند. خطرات مهم مرتبط با روزهداری در این افراد شامل افزایش یا افت شدید قند خون، کتواسیدوز دیابتی، افت حجم مایعات بدن و ترومبوز است.
وی با اصرار بر لزوم برسی عوامل خطر توسط پزشک معالج، اظهار داشت: به بیمارانی که ریسک بالا یا زیاد بالا دارند، پیشنهاد میشود از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان پرهیز کنند. در روبه رو، بیمارانی که ریسک پایین دارند، میتوانند بدون مشکل خاصی روزه بگیرند. این چنین، بیمارانی با ریسک متوسط نیز، در صورت تحول شیوه زندگی، تنظیم دوز دارویی و کنترل سختی خون، قند و چربی، تحت نظر پزشک معالج میتوانند به آسانی روزه بگیرند.
فوق تخصص غدد و متابولیسم درمورد پیشنهادهای عمومی برای بیماران دیابتی روزهدار، تصریح کرد: پایش مکرر قند خون به اختصاصی در بیماران دیابتی نوع یک و نوع دو که تحت درمان انسولین می باشند، الزامی است. این چنین، تغذیه مناسب این افراد در ماه رمضان چندان تفاوتی با رژیم غذایی افراد سالم ندارد، اما برای این بیماران مصرف غذاهای حاوی کربوهیدراتهای پیچیده در زمان سحر و غذاهای حاوی کربوهیدراتهای سادهتر در وعده افطار مناسبتر است.
دکتر ذاکرکیش با اشاره به اهمیت ورزش و فعالیت بدنی برای بیماران دیابتی، او گفت: ورزشهای منظم خفیف تا متوسط طبق معمولً ایمن است، اما ورزش و فعالیتهای فیزیکی شدید امکان پذیر تبدیل افزایش خطر کم شدن قند خون و کمآبی در بدن شود. به این علت، باید از آن به اختصاصی در چند ساعت قبل از افطار اجتناب کرد.
وی اصرار کرد: بیماران دیابتی باید آگاه باشند که در صورت ابراز علائم کم شدن قند خون یا افزایش شدید قند خون، نباید در شرایط روزهداری باقی بمانند.
فوق تخصص غدد و متابولیسم در ادامه گفت: برسیهای پزشکی باید قبل از ماه مبارک رمضان انجام شود و آموزشهای ملزوم به بیماران در خصوص نحوه منفعت گیری از دستگاه گلوکومتر، غذا خوردن صحیح و فعالیت فیزیکی صحیح اراعه شود. با مراعات نکات ذکر شده، بیماران دیابتی روزهدار میتوانند از شرایط روزهداری در ماه مبارک رمضان منفعتمند شوند.
دسته بندی مطالب
کسب وکار