به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت نیرو (پاون)، عباس علی آبادی از اجرای ۱۴ ابرطرح وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج مصرف برق در سال تازه خبر داد و او گفت: یکی از با اهمیت ترین عمل های، دلنشین کردن صنعت برق برای قسمت خصوصی و جلوگیری از مصارف مازاد مشترکان پرمصرف است.
وزیر نیرو افزود: این چنین برنامههای مشخصی در حوزه برق حرارتی و انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد که اجرای آنها میتواند مشکل ناترازی برق را در فصل گرم به حداقل رساند.
علی آبادی با اشاره به تکلیف قانونی صنایع انرژیبر برای فراهم برق مورد نیاز خود، اظهار داشت: در فصل گرم امسال، وزارت نیرو پافشاری بیشتری بر فراهم برق حداکثری واحدهای تولیدی خواهد داشت، اما در قسمت خانگی، مشترکان تنها تا سقف الگوی مصرف از برق یارانهای منفعتمند خواهند شد و مصرف مازاد باید بهصورت آزاد فراهم شود.
وزیر نیرو این چنین با اشاره به الزام قانونی ادارات برای فراهم بخشی از برق مورد نیاز خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر بر لزوم اندوختهگذاری در صنعت برق پافشاری کرد.
علی آبادی از ابلاغ آئیننامه تازه اندوختهگذاریهای خرد در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و افزود: مطابق این آئیننامه، اندوختهگذاران خرد از تسهیلات اختصاصیای همانند اعطای وام، زمین و اتصال رایگان به شبکه انتقال منفعتمند خواهند شد. این عمل در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری برای جذب اندوختههای خرد در کنار اندوختههای کلان صورت میگیرد.
وی در خصوص لزوم شراکت مردم برای فراهم پایدار آب و برق در سال ۱۴۰۴ او گفت: روز جمعه بازدیدی از نیروگاه مشهد و زیرساختهای شبکه برق مشهد داشتیم و در ادامه نیز یک جسله زیاد خوب با مدیران ارشد صنعت آب و برق استان خراسان رضوی برگزار کردیم که در آن راهکارهای مطلوب برای حل چالشهای آب و برق استان بازدید شد.
وزیر نیرو با اشاره به این که استان خراسان رضوی به علت قرار گرفتن در انتهای زنجیره فراهم سوخت، در فصل سرد قبل با مشکلاتی در فراهم برق روبه رو شد، او گفت: وزارت نیرو برای جلوگیری از تکرار این مشکلات در سالهای آینده، عمل های ملزوم را در دستور کار قرار داده است.
او همین طور گفت: صرفهجویی در مصرف آب و برق کلید حل مشکل ناترازی در این دو حوزه است و از مردم گرامی کشورمان انتظار داریم با افت مصارف غیرضروری، ما را در فراهم پایدار این منبع های راهبردی پشتیبانی کنند.
علی آبادی با اشاره به شرایط اقلیمی ایران که در منطقهای خشک و نیمهخشک قرار دارد، افزود: پنج سال پیاپی خشکسالی علتکاهش ذخایر آبی سرزمین شده و استانهایی همانند خراسان رضوی، اصفهان، یزد و تهران با مشکلات جدی در این عرصه روبه رو می باشند. به این علت، اجرای برنامههای مدیریت مصرف و بازچرخانی آب از اهمیت بالایی برخوردار است که این برنامهها در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
وزیر نیرو این چنین به کوششهای ایران در حوزه ساخت سازههای آبی به منظور مهار آبهای سطحی اشاره کرد و او گفت: سرزمین ما در سطح جهانی پیشتاز اجرای سازههای کنترل آبهای سطحی است، اما به علت خشکسالیهای متوالی و برداشتهای بیرویه، منبع های آبی سرزمین با افتروبه رو شده است. امیدواریم در ماههای ابتدایی سال تازه، بارشهای مناسب بخشی از این کمبودها را جبران کند.
علی آبادی بر الزام کنترل مصرف آب در حوزههای کشاورزی و صنعت پافشاری کرد تا فراهم آب آشامیدن شهری با مطمعن بیشتری صورت گیرد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار