عادات نادرست غذایی که سلامت معده را به خطر می‌اندازد

عادات نادرست غذایی که سلامت معده را به خطر می‌اندازد_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۸۰۸۳۵

تاریخ انتشار کردن: جمعه ۰۱ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۴:۰۲

به گزارش بهداشت نیوز، بهار، فصل نو شدن و شکوفایی طبیعت است؛ وقتی که زمین از خواب زمستانی بیدار می‌شود و زندگی مجدد جریان می‌یابد. این فصل نه تنها زیبایی‌های چشم‌نوازی را به همراه می‌آورد، بلکه فرصتی برای تجدید قوا و بازسازی سلامت جسم و روح است.

در پرونده خبری «بهار سلامتی»، با متخصصان طب سنتی به او مباحثه نشسته‌ایم تا رازهای نگه داری سلامتی را بازدید کنیم. این کارشناسان با پافشاری بر اصول طب سنتی، از اهمیت تحکیم سیستم گوارش و تنظیم سبک زندگی، اعتقاد دارند که مراعات اعتدال در تغذیه، خواب، تحرک بدنی و مدیریت استرس می‌تواند نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری‌ها و ترقی سلامت عمومی ایفا کند.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
خارش گوش دارید؟ بخوانید | بهداشت نیوز_راسخ

اصلاح سبک زندگی لازمه تحکیم دستگاه گوارش

دکتر زهرا صالحی متخصص طب سنتی ایرانی در او مباحثه با ایسنا اظهار کرد: یکی از مشکلات یا بیماری‌هایی که امروزه در بین تعداد بسیاری از افراد شایع شده است، مشکلات گوارشی و مشکل در هضم غذا است؛ کارکرد صحیح معده از اهمیت بسزایی برخوردار است، چون این ارگان، نقش کلیدی در تجزیه و هضم مواد غذایی ایفا می‌کند و مواد مغذی را به بدن اراعه می‌دهد.

او گفت: تحکیم و درمان معده از اهمیت خاصی در نگه داری سلامت گوارش و بهبود کارکرد کل بدن برخوردار است؛ در طب سنتی ایرانی، نگرش به تحکیم و درمان معده با پافشاری بر اصول طب سنتی، نظام غذایی و سبک زندگی سالم به گفتن راهکارهای مهم مورد دقت قرار می‌گیرد.

صالحی با گفتن این که از منظر طب ایرانی، مراعات شش اصل، برای نگه داری تندرستی ملزوم و الزامی است، او گفت: این اصول شامل؛ تغذیه، خواب و بیداری، تحرک بدنی کافی، مدیریت حالات روانی، کیفیت هوا، پاکسازی بدن است و مراعات نکردن این اصول، عامل تعداد بسیاری از بیماری‌ها از جمله ضعف معده و مشکلات گوارشی می‌شود.

ادامه مطلب
قابی قشنگ از مسجد جامع زواره استان اصفهان+عکس_راسخ

وی تصریح کرد: از عوامل ضعف معده می‌توان به کم خوابی مفرط یا پرخوابی، بی تحرکی و ورزش نکردن، تحرک بیشتر از حد بدنی، مشغله‌های کاری زیاد، قرار گرفتن در فضای زیاد گرم با تهویه ناکافی، استرس و اضطراب و قرار گرفتن در موقعیت‌های پرتنش روانی، عدم دقت کافی به دفع مواد زائد بدن همانند یبوست و تعریق ناکافی اشاره کرد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

این متخصص طب سنتی ایرانی او گفت: تحول در قوای کلی بدن ناشی از کهولت سن، تغییرات هورمونی، بیماری‌های مزمن همانند دیابت، بیماری‌های قلبی و کلیوی، منفعت گیری از برخی داروها، منفعت گیری از مواد محرک همانند مصرف سیگار یا الکل، یا خوراکی‌های محرک در رژیم غذایی است که تعداد بسیاری از این عوامل تبدیل تغییرات مزاجی در معده می‌شود.

ادامه مطلب
این رادار تازه چین آمریکا را غافلگیر کرد+ عکس_راسخ

وی اشاره کرد: پیشنهاد‌ می‌شود افراد ساعات منظم غذایی داشته باشند؛ این ساعات برای هر فرد بسته به مزاج او متفاوت است؛ به گفتن مثال امکان پذیر در فردی ۸ صبح مناسب برای صبحانه باشد و برای فردی دیگر ۶ صبح، در رابطه ناهار بنا به حالت هضمی فرد، ساعت ۱۲ الی ۱۴ مناسب بوده، اما وعده شام نباید از ساعت ۱۸ الی ۱۹ به تاخیر بیفتد.

صالحی او گفت: دمنوش‌های گیاهی برای تحکیم معده در طب ایرانی اعم از؛ دم کرده بابونه و پونه، زیره سیاه و زیره سبز، بِه، زنجبیل و در مواردی که ناشی از استرس و مشکلات روحی است دمنوش‌های اسایش قسمت همچون دمنوش گل گاوزبان، سنبل طیب، بهار نارنج، اسطوخودوس، به لیمو، و یا منفعت گیری از رب بِه یا رب سیب روی غذا، منفعت گیری از زنجبیل، تخم کرفس و رازیانه پیشنهاد می‌شود.

ادامه مطلب
عوارض شدید مصرف این مسکن محبوب ایرانی‌ها در کارکرد کلیه و قلب_راسخ

وی در خصوص چگونگی اصلاح عادت غذایی تصریح کرد: عدم فعالیت شدید بدنی بعد از صرف غذا، عدم آشامیدن آب سپس از خوردن غذا، عدم منفعت گیری از غذاهای ناسازگار با یکدیگر همانند؛ ماهی با ماست در اصلاح عادت غذایی زیاد موثر است.

این متخصص طب ایرانی سنتی در جواب به این که چه عادات غذایی می‌تواند به معده صدمه رساند، او گفت: با اهمیت ترین عوامل تغذیه‌ای تشکیل ضعف معده؛ پرخوری، روی هم خوری و در هم خوری است، به این معنی هنگامی که فرد غذایی سنگین تر از قوت هاضمه معده‌اش بخورد، یا با وجود حس سیری مواد غذایی فرد دیگر منفعت گیری کند و دیگر این که چند نوع غذای متنوع را با هم در یک وعده مصرف کند سلامت دستگاه گوارش را با مشکل روبه رو می‌کند.

ادامه مطلب
پیشنهاد های تغذیه ای برای مادران باردار با وزن گیری بیشتر از حد انتظار_راسخ

وی با اشاره به این که پیشنهاد می‌شود در وعده ناهار غذای سبکی میل شود، تصریح کرد: اجتناب از عادات غذایی نامناسب همانند خوب نجویدن غذا (هر لقمه غذا به طور متوسط ۳۰ بار جویده شود)، سخن بگویید کردن در میانه غذا خوردن، تماشای تلویزیون، خوابیدن بلافاصله سپس از غذا، مصرف مواد غذایی در زمان سیری، انجام فعالیت بدنی سنگین یک تا دو ساعت سپس از غذا، پیشنهاد می‌شود.

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی