به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر پایه اظهار سازمان امور مالیاتی سرزمین، در اغاز ورود به دورهی هوشمندسازی نظام مالیاتی و بهکارگیری فناوریهای نوین درجهت بهبود فرآیندهای اداری و مالی، از ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳، با راهاندازی سیستم پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری، فرایندهای سنتی و دستی جای خود را به روشی کاملاً دیجیتال دادهاند. این تحول بنیادین که در چارچوب بند (ج) ماده ۴ برنامه هفتم پیشرفت به اجرا درآمده، افزون بر تسریع روال اجرایی، افزایش شفافیت در ثبت اطلاعات و تحکیم نظارت بر فعالیتهای مالی مؤدیان جهت افت هزینهها، جلوگیری از اتلاف زمان، صرفه جویی در منبع های ملی و افت مشکلات ناشی از خطاهای انسانی شده است. بر پایه قانون مزبور منفعت گیری از سامانه دفاتر تجاری الکترونیکی جهت اراعه دفاتر پلمپ شده الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی برای همه اشخاص حقیقی و حقوقی که دفاتر تجاری خود را پلمب میکنند، الزامی است.
حال باتوجه به اهمیت پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی و اراعه الکترونیکی آن به سازمان امور مالیاتی سرزمین به سراغ محمد حسنلو رئیس اداره تعیین نام اشخاص حقوقی و ثبت تجارتی سازمان ثبت اسناد و املاک سرزمین رفتیم تا در این خصوص به او مباحثه بپردازیم.
رئیس اداره تعیین نام اشخاص حقوقی و ثبت تجارتی سازمان ثبت اسناد و املاک سرزمین در خصوص پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری و اراعه الکترونیکی آن به سازمان امور مالیاتی سرزمین، او گفت: از تاریخ ۲۳ تیرماه سال ۱۴۰۳ بر پایه قانون بند (ج) ماده ۴ برنامه هفتم گسترش دفاتر فیزیکی پلمب حذف و این قضیه به طور کامل الکترونیکی شد. طی سنوات تازه همچون سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۵۰ هزار خواست پلمب در سراسر سرزمین داشتیم که هر کدام از این خواستها شامل دو دفتر روزنامه و کل میشد. بنا بر آخرین محاسبات، سال قبل بیشتر از ۱۲۰ میلیارد تومان فقط مربوط به هزینه دفاتری می بود که متقاضیان برای پلمب آنها پرداخت میکردند.
حسنلو خاطرنشان کرد: از جمله دلایلی که جهت شد تا به سمت اجرای فرآیند پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی حرکت کنیم، صرفهجویی در زمان و هزینه متقاضیان می بود. طی سنوات قبل عمدتاً خواستهایی که در دو ماه پایانی سال ارسال میشد، فرآیند رسیدگی به آنها و ارسال دفاتر به دست متقاضیان تا خردادماه سال سپس به طول میانجامید.
وی پافشاری کرد: از آنجایی که دفاتر پلمب پیشنیاز اخذ یا تمدید کارت بازرگانی محسوب خواهد شد، بعضاً پیش میآمد که فعالان اقتصادی به علت طویل بودن فرآیند پلمب، دو الی سه ماه در انجام امور مرتبط با کارت بازرگانی خود دچار تأخیر میشدند.
رئیس اداره تعیین نام اشخاص حقوقی و ثبت تجارتی سازمان ثبت اسناد و املاک سرزمین فرمود: حال با دقت به تغییرات صورت گرفته از تاریخ ۲۳ تیرماه سال جاری در فرآیند پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی، امسال توانستیم فرآیند پلمب را در کمتر از چند دقیقه انجام دهیم. یعنی متقاضی به محض این که پرداخت و امضای الکترونیکی را انجام دهد، در همان لحظه حالت پلمب متقاضی به آخر عملیات تحول کرده و میتواند خواست اظهارنامه دفتر ثبت تجاری که پیشنیاز کارت بازرگانی محسوب میشود را در اسرع زمان انجام دهد.
حسنلو در خصوص مزایای پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی برای مباحث مربوط به مالیات او گفت: در سنوات قبل، به جهت آنکه پلمب دفاتر به طور فیزیکی انجام میشد، مواردی از جعل دفاتر مشاهده میشد. باوجود وبسرویسی که بین سازمان امور مالیاتی سرزمین و سازمان ثبت تشکیل شده می بود تا اطلاعات به طور الکترونیکی در اختیار این سازمان قرار گیرد، اما هم چنان مواردی مشاهده میشد که سازمان امور مالیاتی از سازمان ثبت استعلام میگرفت که آیا این دفتر مورد قبول است یا خیر؟
او همین طور گفت: اکنون با دقت به کارپوشههایی که در سامانههای سازمان امور مالیاتی تشکیل شده و کد رهگیری پرونده مالیاتی که متقاضیان الزاماً پیش از انجام اظهارنامه پلمب دفاتر باید از سازمان امور مالیاتی دریافت کرده و در سامانههای ثبت داخل کنند، فرآیند به نحوی پیش رفته که دخالتهای کاربر افت یافته و کاملاً فرآیندها مورد تایید دو سازمان قرار گرفته است.
رئیس اداره تعیین نام اشخاص حقوقی و ثبت تجارتی سازمان ثبت اسناد و املاک سرزمین فرمود: در قبل، متقاضی دفاتر را بعد از گذشت یک تا دو سال باید به سازمان امور مالیاتی اراعه میداد، اما اکنون، دفاتر روی سامانههای سازمان امور مالیاتی قرار گرفتهاند و سازمان به راحتی میتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.
حسنلو او گفت: سازمان امور مالیاتی سرزمین در کنار سازمان ثبت شرکتها نقش پررنگی در اجرای این کار داشته است. طی دو سال تازه، جلسات مهمی در رابطه با پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی با سازمان امور مالیاتی سرزمین، معاونت راهبردی قوه قضائیه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری برگزار کرده است.
وی اظهار داشت: از آقایان سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی سرزمین و قانع پسند فومنی معاون فناوری این سازمان به جهت پیگیریهای مستمر در راستای تسریع و اجرای فرآیند پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی نهایت سپاس را داریم.
رئیس اداره تعیین نام اشخاص حقوقی و ثبت تجارتی سازمان ثبت اسناد و املاک سرزمین خاطرنشان کرد: اکنون، تکه اعظم پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی انجام شده و متقاضیان، پلمب دفاتر را به طور الکترونیکی خواست داده و انجام خواهند داد. این چنین، سازمان امور مالیاتی در حال فراهمسازی بستر الکترونیکی ملزوم برای ورود اطلاعات متقاضیان به سامانه است. این کار تا بحال بهصورت پایلوت اجرا شده و قرار است از ابتدای سال آینده در سراسر سرزمین عملیاتی شود.
در آخر گفتنی است پیادهسازی پلمب الکترونیکی دفاتر قانونی، تحولی استراتژیک در نظام مالیاتی و ثبت تجاری سرزمین به وجود اورده است؛ این نوآوری نه تنها فرآیندهای اداری را بهطور قابل احتیاطای تسریع و سادهسازی نموده، بلکه با اراعه دادههای دقیق و استاندارد، شفافیت در نظارت و کنترل مالی را بهبود بخشیده است. بازدیدهای میدانی نیز مشخص می کند که فعالان اقتصادی از این هوشمندسازی نوین پلمب الکترونیکی رضایت بالایی داشته و آن را گامی مثبت در جهت افزایش کارایی و عدل مالیاتی میدانند.
این چنین به حرف های مسئولان سرزمین، نمایندگان مجلس و تعداد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، عمل های سازمان امور مالیاتی در حوزه ارتقا زیرساختهای الکترونیکی میتواند الگوی مناسبی برای ترقی سطح منفعتوری دیگر قسمتهای اداری سرزمین باشد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار