به گزارش راسخ
شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشوییسازمان امور مالیاتی سرزمین در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در جواب به سوالی در رابطه تبلیغاتی که برخی اینفلوئنسرهای برای سوء منفعت گیری از اینتاکدهای مالیاتی انجام خواهند داد، او گفت: بر پایه قانون تسهیل صدور مجوزها، وقتی که مودی نسبت به ثبتنام خود در سامانههای سازمان امور مالیاتی عمل میکند یا تغییری در نوع فعالیت خود در سامانه اظهار مینماید، بلافاصله بعد از خواست مودی، این تغییرات در سامانه اعمال میشود. این در حالی است که پیشتر سازمان امور مالیاتی بازدید میدانی را انجام میداد و بعد از قبول، عمل های ملزوم را در سامانه به انجام میگرفت.
او گفت: این قضیه تنها به سوءاستفاده از نسبت سود موبایلفروشان محدود نمیشود و نسبتهای سود کمتری نیز در دیگر حوزهها وجود دارد. به گفتن مثال، سود حاصل از فعالیت در حوزه طلای آبشده، که اکنون موضوعی مورد دقت در جامعه است، کمتر از رقم ۳ درصد است. این چنین، دیگر فعالیتهایی که از مالیات معاف می باشند نیز در این دسته قرار میگیرند.
تمرکز سازمان امور مالیاتی بر شناسایی سیستمی سوء منفعت گیری از اینتاکد
مستوفی در خصوص نحوه برخورد سازمان امور مالیاتی با سوءاستفاده از نسبتهای سود مشاغل دیگر اظهار داشت: میتوانیم به طور سیستمی با این اتفاق مقابله کرده و آن را شناسایی کنیم. شناسایی غیرسیستمی، اگرچه غیرممکن نیست، اما زیاد دشوار است و تعداد افرادی که از این طریق شناسایی خواهد شد، محدود است.
وی با گفتن این که یکی از اقداماتی که تا بحال در برتری سازمان امور مالیاتی قرار داشته، اجرای ماده ۱۸۱ و بازرسیهای مالیاتی بر پایه این ماده بوده است، او گفت: از این طریق، بخشی از افراد متخلف شناسایی شدهاند، اما آنچه اکنون برای ما اهمیت دارد، منفعت گیری از الگوریتمها و قواعد هوش مصنوعی برای شناسایی این افراد است.
به گفتن مثال، طبق معمولً اگر فردی برای خرید نان به نانوایی مراجعه کند، ساعات کاری نانوایی اشکار است و مبالغی که در دستگاه کارتخوان نانوایی گردش میکند، در نزدیک به مشخصی قرار دارد. اما اگر مشاهده شود که از دستگاه کارتخوانی که به فعالیت نانوایی مرتبط است، تراکنشهایی با رقم های غیرواقعی و غیرمنطقی نسبت به ظرفیت فعالیت یک نانوایی به ثبت رسیده است، یا این تراکنشها در ساعاتی انجام میشود که نانوایی عملاً تعطیل است و فعالیتی ندارد، این نوشته میتواند حوزه شک ما را برای شناسایی مودیان مشکوک محدود کند. در نتیجه با تمرکز بر این شیوه و انجام بازدیدهای میدانی سرزده، این موارد شناسایی خواهد شد.
شناسایی ۱.۳ میلیون مودی با نسبتهای سود تقلبی/ امکان بخشودگی جرایم وجود ندارد
مستوفی در خصوص نتیجه عمل های انجام شده از سوی سازمان امور مالیاتی سرزمین او گفت: این عمل های در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار دارد. امسال برای اولین بار، نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار مودی که از کدهای گوناگون منفعت گیری میکردند، شناسایی شدند و اصلاحات ملزوم در سامانه برای آنها انجام شد. در صورتی که پیشتر بر پایه این کدها مالیات برای آنها محاسبه شده می بود و با این تغییرات تازه، مقدار مالیات آنها تحول کرده است، عمل های ملزوم انجام شده است.
بر پایه ماده ۲۲۷ قانون مالیاتهای مستقیم، حتی عمل به صدور اوراق تشخیص متمم و جرایمی که از این طریق مطالبه میشود، صورت گرفته است و این جرایم به هیچ گفتن قابلیت بخشودگی نخواهند داشت.
برخورد حقوقی در انتظار اینفلوئنسرهای مبلغ فرار مالیاتی
وی در جواب به سوالی در رابطه نحوه برخورد سازمان امور مالیاتی با افرادی که در فضای حقیقی و مجازی صاحبان کسب و کار را به منفعت گیری از این شگرد فرار مالیاتی تشویق میکنند، او گفت: در خصوص این افراد، قطعاً دادستانی باید پیگیریهای ملزوم را انجام دهد. با این حال، اگر این افراد از این طریق درآمدی کسب میکنند، ماموریت های ما در حوزه فعالیت مالیاتی اشکار است. ماموریت سازمان امور مالیاتی، شناسایی مودیان و فعالان اقتصادی و اخذ مالیات مطابق با قانون از فعالان اقتصادی است.
به این علت، اگر فردی در فضای مجازی تخلفی انجام دهد که امکان پذیر تبعات آن به سازمان امور مالیاتی مرتبط باشد، مراجع نظارتی در این سازمان، از جمله دفتر مرکزی حراست و این چنین دادستانی انتظامی مالیاتی، این موارد را به طور جداگانه از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهند کرد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار