به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب در نشستی خبری اظهار داشت: بارشهای سالآبی جاری تهران در نیم تازه، در بین ۵۰ سال قبل، دومین رتبه کمبارشی را بهخود تعلق داده و به تبع آن، حالت ورودی اب به سدها با افت قابل دقت روبه رو شده و اکنون ذخایر آبی سدهای تهران اصلا مناسب نیست.
او گفت: سد لار با ۱۱ میلیون مترمکعب تنها یکدرصد پرشدگی، سد لتیان با ۸ میلیون مترمکعب تنها ۱۰ درصد پرشدگی، سد ماملو با ۲۹ میلیون مترمکعب ۱۲ درصد پرشدگی و سد امیرکبیر با ۱۱ میلیون مترمکعب نها ۶ درصد پرشدگی دارند.
سخنگوی صنعت آب با گفتن این که “مدیرتی مصرف آب تنها راهکار عبور از شرایط کمآبی جاری است”، او گفت: درحال حاضر در تهران یک مقدار کم شدن سختی آب سپس از ساعت ۱۲ شب اعمال میشود، اما قطعیهای موردی آب، فعلا برنامهریزی شده نیست؛ اگر اصلاحی در افت مقادیر مصرف آب در تهران نشود، ناچار به این اتفاقات هستیم.
او همین طور گفت: مدیریت سختی آب را در کل شهر تهران در حال آزمایش هستیم، همه تلاش ما این است که به سمت نوبتبندی آب نرسیم.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: اگر مدیریت مصرف آب صورت بگیرد و بارشهای بهاره به پشتیبانی ما بیاید، نیازی به اعمال این راه حلها نیست، اما اگر منبع های آب سطحی را از دست بدهیم، ناچارا بخشی از منبع های زیرزمینی را از دست خواهیم داد، چرا که کیفیت خط قرمز وزارت نیرو است.
او گفت: مصرف آب هر تهرانی باید به ۱۳۰ لیتر در شبانهروز برسد و این یک الزام است.
سخنگوی صنعت آب با گفتن این که “بارشهای سال آبی جاری تا صبح امروز به ۱۰۱.۱ میلیمتر رسیده”، او گفت: مقدار بارشها در زمان شبیه بهصورت میانگین در درازمدت ۵۷ ساله بالغ بر۱۵۹.۷ میلیمتر بوده که قیاس این رقم با بارشهای سالآبی جاری از کم شدن ۳۷درصدی بارشها حکایت دارد.
او همین طور گفت: سازمان هواشناسی بنا به ماموریت خود، هر مقدار بارش حتی در حد یک تا ۲ میلیمتر را هم با گفتن اغاز بارشها یا ورود سامانههای بارشی اظهار میکند، درحالی که این بارشها زیاد تر به روانآب منجر نمیشود.
بزرگزاده تصریح کرد: تنها استانی که بارشهای بیشتر از نرمال در سال آبی جاری داشته استان گیلان بوده و بارشهای مازندران و زنجان نرمال است؛ به جز این سه استان، بارشها در ۲۸ استان دیگر زیر نرمال است.
او گفت: در خوشبینانهترین پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارشهای فروردین و اردیبهشت نرمال است که جبرانکننده کمبارشی پاییز و زمستان نخواهد می بود.
سخنگوی صنعت آب از فعالشدن کمیتههای سازگاری با کمآبی در همه استانها خبر داد و او گفت: در تعداد بسیاری از نقاط سرزمین جایگزینی منبع های زیرزمینی با این حجم از کم شدن بارشها مقدور نیست؛ در برخی نقاط با مشکلات کیفی در آبهای زیرزمینی روبه روایم و در برخی نقاط هم، افزایش برداشت از منبع های زیرزمینی امکان پذیر به مشکلات ناپایداری کیفی و مقداری آبخوان منجر شود؛ بعد راهحل سادهلوحانه سختی به منبع های زیرزمینی برای جبران کمبارشیها، قابل اجرا نیست بلکه مهمترین راهکار، مدیریت مصرف و افت بارگذاریها است.
او همین طور گفت: در او گفت و گو کشاورزی، آب کشت پاییزه و بهاره را در حال فراهم داریم اما برای کشت تابستانه باید فکری جدی شود، در استانهایی همانند خوزستان بههیچ وجه نباید برنج کشت شود، باید برای همه استانها بهاختصاصی اصفهان و خوزستان، بر پایه مقدار منبع های آبی در اختیار، الگوی کشت اشکار تعریف شود.
بزرگزاده تصریح کرد: نزدیک به ۲ میلیون هکتار اراضی کممنفعتور در سرزمین داریم که باید افت بارگذاری را از این اراضی کممنفعتور اغاز کنیم و با تخصیص درست اب به اراضی با منفعتوری زیاد تر، بهطوری عمل کنیم که امنیت غذایی دچار خدشه نشود.
او گفت: در نوشته هیرمند، تا این مدت فرد روبه رو به تعهدات خود عمل نکرده و باید هرچه سریعتر اصلاح فنی بند کمالخان صورت بگیرد تا در صورت جریان یافتن آب و سیلاب، روانآبها به طور گودزره منحرف نشود که این اتفاق هم به زیان مردم افغانستان در ایلت نیمروز و هم به زیان مردم ایران در سیستان است.
سخنگوی صنعت آب از تکلیف برنامه هفتم برای بازنگری در مطرحهای آبی خبر داد و او گفت: این بازنگری در همه مطرحها اغاز شده و با شرایط تازه، مطرحها بازنگری خواهد شد.
بزرگ زاده با گفتن این که “کارشناسان سازمان هواشناسی در بهترین شرایط، بارشهای آخر سال و فروردین ماه را نرمال پیشبینی میکنند”، او گفت: درهر صورت اگر در حوضه کارون بزرگ سیلاب بهاره داشته باشیم، سدهای خوزستان آمادگی مهار آن را دارند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار