پژوهش‌های علمی درباره روزه‌داری چه می‌گویند؟

پژوهش‌های علمی درمورد روزه‌داری چه می‌گویند؟_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۷۹۷۲۹

تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ – ۰۶:۰۳

به گزارش بهداشت نیوز، روزه‌داری اسلامی نوعی روزه‌داری متناوب است که به فستینگ هم شناخته می‌شود، روزه نه‌تنها از نظر معنوی و روحی مورد قیمت است، بلکه پژوهش‌های علمی هم مزایا متعدد سلامتی آن را تایید کرده‌اند.

مجله نیچر بریتانیا در مقاله‌ای سال ۲۰۲۳  روزه‌داری می‌تواند با افزایش حساسیت به انسولین، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افت بدهد. این تحقیق روی ۲۰۹ نفر انجام شد و نشان داد روزه مقاومت به انسولین آن‌ها را افت و به کنترل قند خونشان پشتیبانی کرد.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
مقدار بارش برف در استان زنجان، شهرستان خدابنده_راسخ

پژوهشی در «Annual Review of Nutrition» (نشریهٔ سالانه بازدید‌های تغذیه‌ که در ایالات متحده انتشار می‌شود) انجام شده که نویسندگان آن، اثرات متابولیک انواع گوناگون روزه‌ متناوب را بر بدن انسان بازدید کرده‌اند. نتایج مشخص می کند که روزه گرفتن علتتنظیم هورمون‌ها، افت التهاب و تحکیم حساسیت به انسولین می‌شود و در مدیریت چاقی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی سودمند است.

مقاله فرد دیگر در مجلهٔ «سل متابولیسم» (Cell Metabolism) چاپ شده که زیرمجموعهٔ مجلهٔ معتبر «Cell» در آمریکا است. پژوهشگران در این مطالعه به مکانیسم‌های مولکولی روزه پرداخته‌اند و توضیح خواهند داد که روزه، مسیرهای سیگنال‌دهی در سلول را تحول می‌دهد تا روال پیری را کند کرده و شانس ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن را افت دهد. این چنین به شواهدی در رابطه اثرات مثبت روزه‌داری در افزایش طول عمر (به‌اختصاصی در مطالعات حیوانی) اشاره کرده‌اند.

ادامه مطلب
اینجا تهران نیست، خیابان‌های بغداد است+عکس_راسخ

بر پایه یک بازدید در سال ۲۰۲۲ در پایگاه داده مقالات زیست-پزشکی آمریکا، روزه‌داری به طور قابل‌توجهی سطح پروتئین واکنشی C، که یکی از نشانگرهای التهاب است رو افت می‌دهد. التهاب مزمن یکی از عوامل مهم در بیماری‌های قلبی، سرطان و آرتریت روماتوئید محسوب می‌شود.

این چنین مقاله‌ای انتشار شده در نشریهٔ  (Ageing Research Reviews)که در انگلستان انتشار می‌شود، به مرور تحقیقات بسیاری پرداخته که نقش روزه‌ متناوب را در بهبود سلامت سلولی، افت ریسک بیماری‌های مزمن و به گمان زیادً افزایش طول عمر مشخص می کند. علاوه بر این، درموردٔ تاثییر روزه بر سیستم عصبی مرکزی و محافظت از نورون‌ها نیز اطلاعات بسیاری انتشار شده است.

پژوهش مروری فرد دیگر در مجلهٔ  (Experimental Gerontology) انتشار شده که در اروپا (انگلستان/هلند) توسط انتشارات Elsevier چاپ می‌شود. در این مقاله، داده‌های چندین مطالعه تحلیل شده و نشان داده می‌شود که روزه گرفتن با الگوی متناوب یا دوره‌ای، تبدیل افت شاخص‌های استرس اکسیداتیو، افت عوامل التهابی، و بهبود برخی پارامترهای ایمنی می‌شود.

نویسنده مقاله‌ای در مجله  (Nature Reviews Neuroscience) که یکی از معتبرترین مجلات علمی در بریتانیا و زیرمجموعه Nature است، به بازدید مکانیسم‌هایی پرداخته که در طول روزه و گرسنگی مختصر‌زمان فعال خواهد شد و می‌توانند بر سلامت مغز تأثیر مثبت بگذارند. در مقاله به‌طور خاص، به تحکیم انعطاف‌پذیری عصبی (Neuroplasticity)  و محافظت از سلول‌های مغزی در برابر استرس اکسیداتیو اشاره می‌شود.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

بر پایه پژوهشی از NIH در سال ۲۰۲۱ روزه‌داری نه‌تنها از سلامت مغز محافظت می‌کند، بلکه علتافزایش تشکیل سلول‌های عصبی مرتبط با بهبود کارکرد شناختی می‌شود. این تحقیق قبول کرد که روزه‌داری در نگه داری کارکرد مغزی و افت خطر بیماری‌های عصبی همانند آلزایمر و پارکینسون مؤثر است.

ادامه مطلب
راز و نیاز و نیایش در حرم امام علی (ع)_راسخ

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی