به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، چند روزی است که برخی از صفحات مجازی نسبت به سهم بودجه صدا و سیما حواشی تشکیل کردهاند. سهم صداوسیما از بودجه عمومی در سال ۱۴۰۴ نزدیک به ۳۵ هزار میلیارد تومان است.
این سهم درصد بالاتری نسبت به سالهای قبل داشته و یا چند برابر بودجه برخی از وزارتخانهها است و از این دست حواشی؛ اما اظهارنظر دو نماینده مجلس نسبت به این حواشی و سهم صداوسیما از بودجه عمومی در سال تازه، حکایت از ماجرایی دیگر دارد.
فاطمه محمد بیگی نائب رئیس کمیسیون بهداشت و رئیس فراکسیون زنان مجلس دوازدهم افزایش بودجه صداوسیما را برای ثمربخشی جهاد تبیین و انجام رسالتهای خطیری همچون فرهنگسازی امری واجب دانست.
این نماینده مجلس در او گفتوگویی با خبرنگار تسنیم پافشاری کرد: مقام معظم رهبری اخیرا چندین مرتبه در بیانات خود بر الزام جهاد تبیین اصرار کردند. ما تا این مدت نتوانستیم بهدرستی دستاوردهای انقلاب را تبیین کنیم و اهداف انقلابیون را کامل به نسل تازه انتقال دهیم. برای ترویج و گسترش قیمتهای اسلامی و انسانی همانند عفاف و حجاب، دفاع مقدس، جمعیت، تکریم مقام مادر و… ملزوم است آنها را در قالب خانواده بنشانیم. این قیمتها برای استحکام خانواده و رشد و پیشرفت نیازمند ابزار می باشند. بهترین ابزار برای این کار، رسانه و پرداختن به این موضوعات از دریچه هنر و راه حلهای خلاقانه است. لاجرم باید برای عملی کردن این مهم، هزینه شود.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: یکی از نقصهای بزرگ ما در حوزه حکمرانی رسانه، ضعف تخصیص بودجه و اعتبارات ملزوم است. تا هنگامی بودجه ملزوم به رسانه ملی داده نشود، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم رسالتی که ابتدا گفتم به نتیجه برسد یا جهاد تبیین ثمربخش باشد.
محمدبیگی گفت: قطعا یکی از درگاههای رشد و پیشرفت سرزمین رسانه است. در حوزه خبررسانی و مرجعیت خبری، هم در دنیا و هم در سرزمین اگر رسانه بتواند از ابزار فنی بهروز و فناوریهای نوین منفعت گیری کند میتواند دستاوردهای درخوری برای سرزمینمان به ارمغان بیاورد. از مرجعیت رسانهای خلق اسایش و خلق حماسه کند و حس وطندوستی و هویت ملی را در مردم تحکیم نماید. کارکردهای رسانه آنقدر زیاد است که هرچه هم برایش بودجه بگذاریم کم است.
نماینده مردم البرز با اشاره به کارکردهای فرهنگی و تربینی رسانه ملی تصریح کرد: سریالهای خوب، برنامههای خوب، پرورش کودکان و… رسالتهای اجتماعی است که رسانه ملی به گفتن یک دانشگاه برعهده دارد. اینها وقتی محقق میشود که بودجه خوب به آن تعلق اشکار کند. بودجهای که مشابه با تورم، افزایش اشکار کند. بودجههایی که الان تخصیص یافته، از آنجایی که با تورم همخوانی ندارد، قطعا نیازمند افزایش زیاد تر است. صداوسیما باید بتواند محکم و مقتدر در جایگاه بلندگوی جمهوری اسلامی ایران با بودجه خوب اداره شود و رسالت امیدآفرینی را برای تمدنسازی نوین اسلامی به نتیجه رساند.
عضو کمیسیون بهداشت با اصرار بر نقشآفرینی اختصاصی رسانه ملی در حوزههای تخصصی همانند بهداشت و درمان، فرمود: رسانه ملی برای او گفت و گو حکمرانی سلامت و طراحیهایی که در کمیسیون نقل میشود، ظرفیت خوبی دارد. کارکرد صداوسیما در کرونا، اتفاقای درخشان می بود. اگر فعالیتهای رسانه ملی برای آگاهیبخشی در ایام کرونا نبوده است، نمیتوانستیم جزو کشورهایی باشیم که به شدت با این ویروس منحسوس مقابله میکنند و با همبستگی اجتماعی واکسیناسیون سراسری رو انجام دهیم. نقش رسانه، همراه سیستم سلامت در جمع کردن کرونا بسیار می بود.
وی با برشمردن دیگر کارکردهای رسانه در نگه داری اسایش جامعه افزد: گرانی دارو و تجهیزات، او گفت و گوهای مربوط به حوزه آموزش پزشکی، سبک زندگی و تغذیه و… هم از مواردی است که صداوسیما درمورد آنها خبررسانی میکند. ممکن است نقدهایی به جزئیات برخی برنامههای رادیو و تلویزیون داشته باشیم ولی در کل حر کت رو به رشد و گستردهای را در این سازمان ناظر هستیم که در ترقی سلامت مردم و پیشگیری آگاهانه سودمند عمل کند.
افزایش بودجه صداوسیما مشابه با اسناد بالادستی
دیگر نماینده مجلس از لزوم افزایش بودجه این سازمان به منظور برآورده کردن انتظار مخاطبان و این چنین وجود پرقدرت آن در جنگ نرم او گفت.
سلام ستوده، نماینده مهاباد و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اشاره کرد: مخاطبان انتظار دارند برنامههای باکیفیتی به آنان اراعه شود و بههمین خاطر بعضی اوقات با دید نقادانه به آثار رسانه ملی نگاه میکند. باتوجه به همین انتظار است که ما نیز نگاه متغیری نسبت به سازمان صداوسیما داریم.
وی پافشاری کرد: امروز صداوسیما در روبه رو تعداد بسیاری از شبکههای معاند قرار دارد. باید مجددا اظهار کنیم اکنون در جنگ فرهنگی و جنگ نرم هستیم. انتظاری که از سازمان صداوسیما در این چنین شرایطی داریم، انتظار مقداری نیست؛ بعد منابعی که در اختیار رسانه ملی قرار میگیرد باید مشابه با این انتظارات افزایش یابد. هرچقدر بتوانیم به صداوسیما پشتیبانی کنیم، در روبه رو معاندان دست برتر را خواهیم داشت.
ستوده به لزوم تحکیم بودجه برای تشکیل برنامههای دیدنی و اثرگذار در رسانه ملی اصرار و فرمود: باید با در اختیار قرار دادن بودجه مناسب به این دستگاه برای تحکیم در برنامهسازی پشتیبانی کنیم. امروز سازمان صداوسیما در روبه رو رسانههایی قرار گرفته که از بندندان مورد پشتیبانیهای گوناگون قرار میگیرند. موضوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بر آن اصرار کردند. صداوسیما، بازو و بدنه نظام و زبان گویای مردم است. در روبه رو افرادی که چشم دیدن نظام را ندارند باید از این بازو حمایتکنیم. این پشتیبانیها علتمیشود تبیین حقیقتها نیز به درستی صورت گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات سرزمین در حوزه بهداشت، درمان و دارو از ظرفیت صداوسیما برای بهبود این شرایط او گفت و افزود: صداوسیما با توانی که دارد میتواند در این عرصهها به مردم امید ببخشد. ما در طول ۴۶ سال بعد از انقلاب اسلامی مشکلاتهای بسیاری را پشت سر گذاشتیم؛ با پشتیبانی صداوسیما از این بحران هم عبور می کنیم.
وی از تأثیر بودجه مناسب بر کیفیت برنامههای رسانه ملی او گفت و گفت: صداوسیما با ساخت و پخش برنامههای خوب میتواند سطح آگاهی مردم را بالا ببرد. هرچقدر به رسانه ملی قوت و اعتبار دهیم، این دستگاه هم میتواند اقتدار جمهوری اسلامی را نشان دهد. برنامه هفتم گسترش اهدافی مشابه با سیاستهای کلی نظام را تعریف کرده که بخشی از آن افزایش بودجه سازمان و صداوسیما، متناظر با ماموریت های گسترده آن است. بعد مطابق قانون باید به این دستگاه پشتیبانی اختصاصی شود.
ستوده در آخر اصرار کرد: سیاستهای کلی نظام در برنامه هفتم گسترش تدوین شده و بر پایه این سند بالادستی باید اقداماتی در خصوص حمایتاز صداوسیما انجام شود تا این دستگاه مهم بتواند با بودجه کافی برنامههای مورد نظر مخاطبان را تشکیل کند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار