به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، تلویزیون در سالهای تازه به سختی توانسته است به تعداد انگشتان دست برنامههایی تشکیل کند که در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با استقبال گستردهای روبرو شوند.
یقیناً برخی برنامهها با صرف هزینههای زیاد و تبلیغات گسترده به این پیروزی دست اشکار کردهاند، اما برنامههایی همچون «محفل»، «زندگی بعد از زندگی» و «برمودا» با محتوای خلاقانه و تازهای که دارند، توانستهاند در فضای مجازی به شدت دست به دست شوند و دقت تعداد بسیاری را جلب کنند.
کامران نجفزاده در برنامه خود، به سراغ شخصیتهایی رفته است که کمتر به تلویزیون میآیند و بهاختصاصی سوالاتی را از آنها نقل میکند که کمتر پیش آمده این چنین سوالهایی در تلویزیون از این افراد پرسیده شود. بهگفتن مثال، ناگفتههایی از بهزاد فراهانی، آشا محرابی و حتی حسینپور مسئول تشریفات ریاستجمهوری، در این برنامه نقل میشود که برای مخاطبان تازه و دلنشین است.
این چنین روشای از مجریگری کمتر دیده شده است، مجری آنقدر ماجراجویانه داخل زندگی میهمانان برنامه شود؛ برای مثالً کمتر فردی در کنار توانمندیهای آشا محرابی به گفتن بازیگر، دوبلور و گوینده، از آشنایی او با حوزه روابط بینالملل خبر داشت.
یا برای مثالً سعید سهیلی در برنامه «برمودا» از اتفاقات و مسائلی پرده برداشت که به نوعی تازه و دلنشین دقت می بود. جسارت و نحوه گفتگوهای کامران نجفزاده در این برنامه هم از ویژگیهای منحصر به فرد آن است.
کامران نجفزاده پیش از این به گفتن یک خبرنگار شناخته میشد که چهار کتاب در حوزه داستان مختصر انتشار کرده است. او شخصیت رسانهای است که سپس از ۲۵ سال خبرنگاری، از معاونت سیاسی طلاق گرفت و تصمیم گرفت ریسک بزرگی را بپذیرد و به شبکه نسیم بپیوندد. این تحول مسیر نشاندهنده روحیه ماجراجویانه و جسور اوست.
در «برمودا»، چندین دفعه با مسئلهای مهم روبرو میشویم و آن هم قاطعیت و بیطرفی آقای مجری در برخورد با سوژهها است. سبک گفتگوهای نجفزاده، تلاشی است برای استخراج سخنهای اساسی و منطقی از میهمان، در حالی که مجری بر روال گفتگو اشراف کامل دارد.
این در حالی است که برخی از مجریان حتی آشنایی کافی با میهمان خود ندارند و در بزنگاهها، خود را در دام سوالهای پیشپاافتاده مییابند.
یکی دیگر از رموز پیروزی نجفزاده، انتخاب صحیح میهمانان، عبور از کلیشهها و مقصدگذاری درست در جریان گفتگو است.
این چنین رویکردی این امکان را داده است که هم سرگرمکننده و هم آموزنده و دلنشین باشد. این چنین، او گفتوگوهای نجفزاده میتواند درسی برای دیگر برنامهسازان باشد که طراحی سؤالات درست را به گفتن یکی از ارکان جذابیت برنامه در نظر بگیرند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار