به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، پخش سریال «تاسیان» به دستور قوه قضائیه متوقف شد، در حالی که در هفتههای تازه، ساترا و ستاد امر به معروف در چندین نوبت به انتشار کردن بدون مجوز این محتوا و سازندگان آن هشدار داده بودند.
شب قبل، خبر توقف پخش این سریال بهطور رسمی اظهار شد. عبدالکریم خیامی، عضو حقیقی شورای انتشار کردن ساترا و از مدیران قبل تلویزیون و اساتید ارتباطات و رسانه دانشگاه، بر این باور است که سریال «تاسیان»، هم در روایت تاریخی و هم در ملاحظات هنجاری خود دارای اشکالات عدیده ایست که پیشتربه تفصیل و با گفتن جزئیات به روش حضوری به سازندگان سریال اراعه شده و نیازی به مباحث غیرضرور رسانه ای نیست.این بدان معناست که این سریال نیز می توانست با تعامل پیشینی خود، مرحله انتشار کردن خود را در شرایط بهتری به انجام رساند.
خیامی با پافشاری بر اهمیت این نوشته او گفت: ما همیشه پیشنهاد میکنیم که از ظرفیتهای تخصصی و کارشناسی زیاد خوبی که در ساترا فراهم شده، منفعتبرداری شود. بنده عضو شورای تشکیل نیستم اما این عزیزان را به خوبی میشناسم. اعضای این شورا هم از توانایی چند دهه کار و مدیریت در عرصه تلویزیون و سینما منفعتمندند و هم از تخصص دانشگاهی برخوردارند. این مقدار توانایی و دانش و دلسوزی در کمتر جایی از سرزمین جمع شده است. خاصه آنکه رویکردی همدلانه و تعاملی دارند و کمتر در مناقشات سطحی رسانهای فرو میافتند. طی سالهای قبل نیز هنرمندان و نویسندگان و کارگردانان بسیاری از این زمان منفعت گیری کردهاند و رضایتشان را از نتیجه اظهار کردهاند.
او گفت: بهتر آن است که این ظرفیتها در مرحله های اولیه کار، همانند طراحی، فیلمنامه و پیشتشکیل، مورد منفعت گیری قرار گیرد. چرا که بعد از تشکیل و صرف هزینههای سنگین امروز، فهمید نواقص کار شدن و سپس طی کردن فرآیند صدور مجوز انتشار کردن، کار را پیچیدهتر میکند. در حالی که تعداد بسیاری از نویسندگان، کارگردانان و تهیهکنندگان حرفهای کشورپیش از اغاز تشکیل، آثار خود را به ساترا اراعه خواهند داد. در این صورت، دیگر نیازی به مداخله دستگاههای قضایی و حقوقی نخواهد می بود و کار به جایی نمیرسد که به توقف پخش کشیده شود.
خیامی، عضو حقیقی شورای انتشار کردن ساترا پیشنهاد کرد: به صاحبان آثار و پلتفرمها عرض میکنم که اصلاً نیازی به عملیات روانی و منفعت گیری از تکنیکهای رسانهای و رایزنیهای تو در تو برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و یا بر فرآیندهای تنظیمگری نیست؛ هنگامی که امکان فرآیند تصویب مطرح، ایده، تشکیل و انتشار کردن در ساترا وجود دارد و چندین دفعه هم توانایی شده است، نیازی به طی کردن مسیرهای نامتعارف نیست و باید تا حد امکان مسیر او گفتوگوی کارشناسیِ حرفهای، هنری و علمی را در دستور کار قرار داد.
او همین طور گفت: تا به حال صدها برنامه و سریال در پلتفرمها به نمایش درآمدهاند و تعداد بسیاری از آنها رکوردهای جذب مخاطب را شکسته و رسالت هنری خود را به خوبی انجام دادهاند. من باور دارم نباید کار به جایی برسد که به ناچار برخی دستگاهها – حسب ماموریت ذاتی و قانونیشان و بعضاً به رغم تمایل اولیهشان- مداخله کنند. در حالی که امروز تنظیمگری در همه دنیا وجود دارد و این یک مسیر متعارف جهانی است. تعداد بسیاری از پلتفرمها، سریالسازان و هنرمندان هم این مسیر را طی میکنند.
خیامی در قسمت فرد دیگر از سخن بگوییدهای خود پافشاری کرد: همان گونه که برخی از آثار نمایشخانگی ایرادات محتوایی دارند، برخی دیگر هم آثاری قابل تحسین می باشند که هم جنبه سرگرمی خود را دارند و هم حامل مطلب مثبتاند و یا حداقل فاقد جنبههای منفی و ناهنجاریاند. اما بعضی اوقات اوقات راه حلهایی که برای جلب دقت مختصرزمان مخاطبان و کاربران منفعت گیری میشود نمیتواند در درازمدت به سود سکوها باشد و چه بسا در درازمدت نتیجه عکس بدهد. این توانایی نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی نیز مشاهده میشود. بله میتوان در مختصرزمان موجی راه انداخت، دقتها را جلب کرد و حس پیروزی داشت، اما اگر این موج، حرفهای نباشد و با هنجارهای پذیرفتهشده جامعه همراستا نباشد، هیجانات مختصرزمان کم کم فروکش کرده و تبدیل به ضد خود خواهد شد. به خصوص که جامعه ایرانی هاضمه فرهنگی و قوه تشخیصی قابل توجهی دارد و از منظر تاریخی نیز نشان داده که بعد از یک دوره برسیهای اولیه، زحمت هنرمندان و اهالی اصیل رسانهای خود را میشناسد و آن را قدر میداند.
این عضو شورای انتشار کردن ساترا این چنین ابراز امیدواری کرد: امیدوارم قضیه این سریال نیز با لحاظ مواردی که طی این او گفتوگوها روشن شده حل شود و در آینده نیز ناظر آثار نمایشی دلنشین و بهتری از گروه محترم تشکیل آن باشیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار