به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای ایران، محمد مشکینفام اظهار کرد: مطرح جامع میترینگ ازسوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تعریف و اواسط دی به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ابلاغ و ۱۴ بهمن نیز تفاهمنامه آن امضا شد.
او گفت: با اجرای این مطرح همه زنجیره از ابتدای تشکیل نفت خام تا انتقال و توزیع برای پایش لحظهای به تجهیزات میترینگ تجهیزو همه این اطلاعات به سیستم مانیتورینگ شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران منتقل و پایش میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با گفتن این که در ابتدا و انتهای همه خطوط لوله میتر قرار خواهد گرفت و ورودی و خروجی خطوط به دقت رصد میشود، تصریح کرد: مطرح جامع میترینگ در سه مرحله طی سه سال اجرایی میشود.
لزوم اجرایی شدن مطرح بلوکبندی برای واقعیسازی سهمیه سوخت
نعمتالله نجفی، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این برنامه با اشاره به این که سامانههای سپهتن و سیپاد زیاد تر از ۹ سال است معطل ماندهاند و اشکار نیست چه عایدی را نصیب سرزمین کردهاند، افزود: سامانههای سپهتن و سیپاد هر کدام ملزوماتی دارند و اگر قرار است سیپاد نصب کنیم، دوربینهای درونشهری نیز باید رصد کنند، اما سازمان شهرداریها و دهیاریهای سرزمین ارادهای برای پشتیبانی به اجرای این مطرح ندارد.
وی با پافشاری بر این که مطرح بلوکبندی برای واقعیسازی سهمیه سوخت باید اجرایی شود، تصریح کرد: با اجرای مطرح بلوکبندی، ناوگان درونشهری ملزم می باشند که سوخت مورد نیازشان را از همان استان وابسته دریافت کنند، نه این که در شهرهای دیگر عمل به سوختگیری کنند.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با گفتن این که از ۶۲ میلیون لیتر فرآورده در حوزه حملونقل جادهای، نیمی از آن در حوزه شهرداریها و ناوگان درونشهری مصرف میشود که بیشترین حجم قاچاق نیز در همین قسمت اتفاق میافتد، او گفت: بر پایه آمار و رقم های حاضر، مقدار برداشت سوخت در حوزه حملونقل در پنج استان مرزی نزدیک به ۳ میلیارد لیتر طی هشت سال بوده که قسمت بسیاری از این برداشت از طریق کارتهای مهاجر بوده است.
نجفی با اشاره به این که مطرح تخصیص سوخت در مسیر بر پایه اسناد حمل برخط در صورت اجرایی شدن، نقش مهمی در عرصه پیشگیری از هدررفت سوخت خواهد داشت، فرمود: در صورت حمایتنیروی انتظامی از مطرح پلاک سوم، تعداد بسیاری از معضلات و نیازمندی به سامانههای سپهتن و سیپاد رفع خواهد شد.
گردش مالی قاچاق سوخت روزانه نزدیک به ۱۴۰ میلیون دلار است
نصرتالله سیفی، مدیرعامل قبل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت هم در این برنامه او گفت: روزانه ۲۰ تا ۲۸ میلیون لیتر سوخت در سرزمین قاچاق میشود که با احتساب قیمت ۶۰ سنتی هر لیتر فرآورده (فوب خلیجفارس) و ۱۰ سنت هزینه حمل، روزانه نزدیک به ۱۴۰ میلیون دلار زمان صادراتی سرزمین در تاثییر قاچاق از بین میرود.
وی یادآور شد: ساختار بی فایده اقتصاد انرژی سرزمین، گردش مالی قوی قاچاق، طراحی نظام جاری توزیع و قیمتگذاری و غیربهینه شدن تشکیل نفت، گاز و انواع انرژی در سرزمین ازجمله چالشهای عرصهساز قاچاق سوخت است.
مدیرعامل قبل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با گفتن این که ناظر هدررفت، اسراف، عدم توجیه اقتصادی پروژهها و در نهایت اختلاف بالای قیمت سوخت در دو طرف مرزها در زنجیره تشکیل و توزیع نفت و فرآورده هستیم که عامل اختلاف قیمت و عامل مهم و ریشهای قاچاق است، او گفت: هرچه در طول این سالها راهکارهای قیمتی را اجرا نکردیم، زاویه اجرا تنگتر شد و اکنون اجرای راهکارهای غیرقیمتی همانند گسترش زیرساختهای حملونقل عمومی بهعلت افتمنابع با چالش مواجه است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار