به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اکبر پولادی، نماینده لنجان از اصفهان در ربط با پتانسیل کشورمان برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه تصریح کرد: خدا را شاکر هستیم که ایران عزیزمان در عرصه منبع های نفت و گاز از جمله غنیترین کشورهای دنیاست. این منبع های خدادادی زمان و پتانسیل خوبی را برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه در اختیارمان قرار داده است.
او همین طور گفت: در شرایطی که منبع های گازی منطقه و به اختصاصی کشورمان مورد دقت همه جهانیان است، باید تلاش کنیم نقشی موثر در انتقال گاز روسیه و ترکمنستان به دیگر کشورها برعهده بگیریم. از این طریق، منافع سرشار اقتصادی به دست میآوریم و سود میبریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: حالت ما در منطقه به طوری است که میتوانیم به گفتن واسطه بین کشورهای دارنده منبع های عظیم نفت و گاز و کشورهای متقاضی عمل کنیم. ملزوم است از این پتانسیل و زمان به نحو احسنت منفعت ببریم و منافع سرزمین را فراهم کنیم.
پولادی او گفت: طی سالهای قبل نوشته تبدیل شدن به هاب گازی منطقه نقل شد و ایران طی ابتکاری اوپک گازی را نقل کرد. الان شرایط و ظرفیتهای ملزوم را داریم که تبدیل به هاب گازی منطقه شویم و از طریق بازطراحی تجارت انرژی سرزمین به دور زدن تحریمها مبادرت کنیم.
او همین طور گفت: در دنیا تقاضا برای گاز به گفتن یک انرژی پاک و مقرون به صرفهد در حال افزایش است. به همین علت میتوانیم در آینده نزدیک نقش موثری در فراهم گاز موردنیاز کشورهای منطقه و حتی کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا برعهده بگیریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای دقیق و دیپلماسی فعال انرژی میتواند به تحقق این مقصد پشتیبانی کند. میتوانیم گاز روسیه را از طریق کف دریا در اختیار بگیریم و آن را از کف اقیانوس به هند به گفتن یکی از بزرگترین مشتریان گازی روسیه منتقل کنیم. انتقال گاز روسیه به کشورهای منطقه نیز میتواند گزینه فرد دیگر پیش روی ما باشد.
پولادی او گفت: عرصه اجرایی برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه با اتصال مستقیم گازی به روسیه و هند از طریق دریا مهیا است. ایران با همه همسایگان خاکی خود ربط گازی دارد و باید برای تحقق تجارت گازی حداکثری و تبدیل شدن به هاب گازی، به روسیه و هند نیز متصل گردد. درآمد سوآپ گاز انجام شده نیز باید از طریق تسویه با گاز و تامین نیاز شمال سرزمین انجام گردد. اکنون ترکمنستان و روسیه نیاز دارند گاز خودشان را از بهترین مسیر به دیگر کشورها منتقل کنند. کشورهای منطقه نیز نیازمند دریافت این گاز می باشند.
او همین طور گفت: گاز روسیه را میتوانیم به الانجی تبدیل کنیم و به صادرات آن بپردازیم. این نوع از انرژی قابلیت تحریم ندارد و میتوانیم به دور زدن تحریمها نیز مبادرت کنیم. تبدیل گاز روسیه به برق و دیگر محصولات با قیمت افزوده بالا نیز میتواند در دستور کار باشد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ثمرات تبدیل شدن به هاب گازی منطقه فقط به لحاظ اقتصادی نیست. افزایش روابط کشورمان با کشورهای همسایه از طریق صادرات گاز ترکمنستان و روسیه میتواند ما و کشورهای دیگر را به لحاظ سیاسی، امنیتی، دیپلماتیک و سیاسی به یکدیگر گره بزند. این شرایط به سود همه است و امنیت منطقه را بیشتر از پیش فراهم میکند.
او همین طور گفت: قطعاً کشورهایی همانند آمریکا در روبه رو برعهده گرفتن نقش هاب گازی منطقه توسط ایران کارشکنی خواهند کرد. باید بر تلاش دیپلماتیک خود در این عرصه اضافه کنیم و با برنامهریزی در راستای تحقق این مقصد قدم برداریم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار