به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۷۸۷۰۷
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ – ۰۶:۰۶
به گزارش بهداشت نیوز،
رفلاکس در نوزادان؛ یک مشکل رایج و موقتی:
رفلاکس معده یکی از مشکلات شایع در نوزادان است که به طور معمول در ماههای نخست تولد مشاهده میشود. در این حالت، اسید معده از معده به سمت مری برگشته و علتابراز علائمی همانند استفراغ، سرفه و نارضایتی میشود. این مشکل طبق معمولً به علت ناتوانی در کارکرد صحیح دریچه مری و معده در نوزادان رخ میدهد و به مرور زمان، به خصوص بعد از ۶ ماهگی، بهبود مییابد.
علائم رفلاکس در نوزادان:
از جمله علائم شایع رفلاکس در نوزادان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفراغ و بالا آوردن شیر سپس از تغذیه
ناآرامی و گریههای طویل زمان به خصوص بعد از غذا خوردن
مشکلات خواب و ناراحتی زمان دراز کشیدن
سرفه یا تنفس پر سر و صدا
این علائم امکان پذیر به والدین اینطور به نظر برسد که نوزاد در درد یا ناراحتی است، اما طبق معمولً این حالت موقتی است و به مرور زمان با رشد نوزاد بهبود مییابد.
علتهای رفلاکس در نوزادان:
رفلاکس در نوزادان به علت ناتوانی دریچه پایین مری در بسته شدن کامل رخ میدهد. این دریچه ماموریت جلوگیری از برگشت اسید به مری را دارد. در نوزادان به علت ناتوانی عضلات این قسمت، بعضی اوقات اسید معده به مری باز میگردد که جهت رفلاکس میشود. در برخی موارد، عوامل فرد دیگر همانند بلعیدن هوای زیاد تر زمان شیر خوردن یا تغذیه نامناسب نیز میتواند در تشکیل این مشکل تاثیرگذار باشد.
راه حلهای درمان و افت رفلاکس:
اگرچه رفلاکس در نوزادان به طور معمول نیاز به درمان پزشکی ندارد، اما برخی عمل های میتوانند به افت علائم آن پشتیبانی کنند:
تغذیه به دفعات کمتر اما زیاد تر: به جای تغذیههای طویل و حجیم، نوزاد را در فواصل مختصرتری تغذیه کنید.
نگهداری نوزاد در حالت عمودی بعد از تغذیه: بعد از هر وعده تغذیه، نوزاد را برای زمان کوتاهی در حالت عمودی نگه دارید تا از برگشت شیر جلوگیری شود.
منفعت گیری از بطریهای مناسب: در صورت منفعت گیری از شیشه شیر، یقین شوید که شیشه به درستی تنظیم شده باشد تا نوزاد هوای کمتری ببلعد.
مشورت با پزشک: اگر رفلاکس شدید یا مزمن باشد، مشورت با پزشک میتواند در انتخاب درمانهای مناسب همانند داروها یا تغییرات در رژیم غذایی پشتیبانی کند.
جمعبندی:
رفلاکس در نوزادان مشکلی شایع و زیاد تر موقتی است که در زیاد تر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد. با مراعات نکات ساده در تغذیه و نگهداری نوزاد، میتوان علائم آن را افت داد و به مرور زمان ناظر بهبود حالت نوزاد می بود. اگر رفلاکس ادامه یافت یا علائم شدیدتر شد، مشورت با پزشک میتواند به یافتن راهحلهای درمانی مناسب پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب
کسب وکار