به گزارش راسخ
کد خبر: ۲۷۸۶۴۱
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ – ۲۰:۱۴
به گزارش بهداشت نیوز نارنج یکی از مرکباتی است که قیمت غذایی و خواص تعداد بسیاری دارد. ترشی طبیعی علتهضم سریع تر غذاها می شود ، به همین علت از آب نارنج به گفتن چاشنی سالاد و چاشنی روی غذاهایی همانند ماهی منفعت گیری می شود. عطر و مزه ی فوق العاده نارنج علتخوشمزه تر شدن زیاد تر غذا می شود. نارنج به هر صورتی که مصرف شود دارای خاصیت است برای مثال میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج مزایا بی شماری دارد.
نارنج دارای طبع سرد و خشکی است و از همه تکه های این گیاه (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری ها منفعت گیری می شود. برای تهیه آب نارنج ، می توان هم از میوه های نارس و هم از میوه های رسیده منفعت گیری نمود. یقیناً در برخی خواص درمانی آب نارنج نارس قویتر و موثر است. در این قسمت با خواص آب نارنج و کاربرد آب این میوه پرخاصیت آشنا می شویم.
سرشار از ویتامین ث
همه میوه های ترش و به اختصاصی مرکبات، حاوی ویتامین C می باشند. آب نارنج نیز همانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین ث است که با مصرف آن سیستم ایمنی بدن تحکیم می شود. در صورت ابتلا به سرماخوردگی ، مصرف آب نارنج ، روال درمان را سریعتر می کند.
آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثییر تعداد بسیاری دارد. برای از بین بردن تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. این چنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و سپس از غذا میل کرد.
هضم کننده غذا
همانطور که ذکر شد ، مصرف مرکبات ترش مزه ، به هضم سریعتر مواد غذایی پشتیبانی می کنند. آب نارنج نیز یکی از با اهمیت ترین چاشنی های ترش مزه برای چاشنی غذا محسوب می شود. این چنین برای از بین بردن ترشی معده ، مصرف آب نارنج همراه غذا زیاد موثر است.
درمان سرما خوردگی
آب نارنج به علت داشتن ویتامین C زیاد برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، و درمان سینوزیت زیاد سودمند می باشد.
درمان کم خونی
ویتامین C جهت جذب آهن غذا در بدن می شود. به این علت مصرف آب نارنج به همراه غذاهای گوشتی ، مقدار جذب آهن در خون را افزایش می دهد. به این علت افرادی که دچار کم خونی می باشند بهتر است خوردن آب نارنج را به همراه غذای خود فراموش نکنند.
افت قند خون و دیابت
یکی از خواص نارنج ، افت قند خون است. به همین علت به بیماران دیابتی پیشنهاد می شود که این چاشنی خوشمزه را به سالاد و یا غذای خود اضافه کنند.
نگه داری سلامت کلیه ها
نارنج خاصیت آنتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید بالایی که دارد با نگه داری سلامت کلیه ها ، از کلیه در برابر صدمه های ناشی از جنتامایسن القایی محافظت می کند.
سودمند برای پوست
اگر به جستوجو یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست خود هستید ، آب نارنج انتخاب مناسبی است چون دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. برای مرطوب کردن پوست خود می توانید آب نارنج را با معادل یک سوم آن ، گلاب ترکیب کرده و همانند ماسک به طور خود بمالید. مصرف مداوم این ترکیب علتتقویت پوست می شود.
افت وزن و لاغری
از خواص مهم دیگر آب نارنج می توان به پشتیبانی به لاغری، افت وزن و درمان یبوستاشاره کرد. برای خلاص شدن از چربی و وزن اضافه می توانید آب نارنج تازه را با مقدار مقداری شکر مخلوط کرده و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین حاضر در آب نارنج، تبدیل افزایش متابولیسم بدن و افت اشتها می شود. با مصرف این ترکیب و ورزش مداوم ناظر افت وزن خود خواهید می بود.
افت کلسترول
آب نارنج در افت کلسترول بالای خون تاثییر بسیاری دارد. این چنین مصرف آن برای جلوگیری از بیماری های قلبی، تحریک و تحکیم عضلات قلب ، از بین بردن نارسایی ها، ضعف قلب و ترومبوز زیاد موثر است.
درمان گرفتگی بینی
در طب سنتی از نارنج برای از بین بردن احتقان و گرفتگی بینی منفعت گیری می شود.برای درمان گرفتگی بینی باید میوه نارنج را داخل آب در حال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.
درمان سرطان
نارنج دارای ترکیباتی همانند لیمونن و میرسن است که خاصیت قوی ضد سرطانی دارد و خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان روده بزرگ را افت می دهد.
از بین بردن پف زیر چشم
در طب سنتی برای از بین بردن پف اطراف چشم از آب نارنج منفعت گیری می شود.
منبع: ایسنا
دسته بندی مطالب
کسب وکار