به گزارش راسخ
به گزارش ، سلیم غفوری، قائممقام معاون سیما، او گفت: تشکیل نسخهی سینمایی از سریالها دارای پیشینه است و پیش از این درمورد شهید مهدی باکری، علاوهبر تشکیل سریال، نسخه سینمایی نیز تهیه شد و با گفتن «موقعیت مهدی» به نمایش درآمد.
تهیه نسخه سینمایی؛ یک قدم روبهجلو
غفوری افزود: وقتی که سازمان صداوسیما برای تشکیل سریالها هزینهای صرف میکند، طبیعتاً تهیه نسخههای سینمایی از این سریالها قدم مثبت و روبهجلویی است.
وی با پافشاری بر این که همه سریالها قابلیت تبدیل شدن به فیلم سینمایی را ندارند، گفت: برای این کار باید از مرحله طراحی اولیه، تشکیل دو نسخه سریال و سینمایی از یک محصول را مورد نظر قرار داد و صداوسیما نیز در تواناییهایی که داشته، دقیقاً بر همین مبنا حرکت کرده است.
غفوری با گفتن این که نمیتوانیم از هر سریالی یک نسخه سینمایی استخراج کنیم، در ادامه گفت: لزوماً این حرکت جوابگو نخواهد می بود و هر قالب نمایشی الزامات خاص خودش را دارد و اگر این الزامات مراعات نشود، محصول نهایی امکان پذیر انسجام کافی را نداشته باشد.
قائممقام معاون سیما یادآوری کرد: در واقع، نمونه سریالی و نمونه سینمایی فیلمنامههای جداگانهای ملزوم دارند. در مواردی سکانسها یا پلانهایی اختصاصی فیلم سینمایی تشکیل میشود که در نسخه سریالی و برای نمایش در قاب تلویزیون موردنیاز نیست؛ اما نسخه سینمایی بهلحاظ زیباییشناسی به آن نیاز دارد.
غفوری اضافه کرد: در فیلمهای سینمایی و سریالهایی که ما به این شکل تشکیل کردهایم، از ابتدای امر، فیلمنامهای جدا گانه برای هر دو نوع سینمایی و سریالی تهیه شده است.
همکاری و تشکیل مشترک با دیگر نهادها
وی در رابطه با ادامه همکاری و تشکیل مشترک با مراکزی همانند اوج، سوره و تحکیم تنوع و کیفیت در آنتن شبکههای سیما نیز اینطور او گفت: ما با حوزه هنری مجموعه آثاری مشترک را در دست تشکیل داریم. این چنین، در همکاری با مؤسسه شهید آوینی محصولاتی را تهیه میکنیم. سازمان صداوسیما همیشه با نهادها و ارگانهای گوناگون تولیدات مشترکی داشته و در دوره تازه نیز این کار ادامه اشکار خواهد کرد.
قائممقام معاون سیما اضافه کرد: همین اکنون با تعدادی از مراکز در حال تهیه و تشکیل آثاری مشترکیم و با برخی دیگر از مجموعهها در مرحله مذاکره و او مباحثه قرار داریم تا به مطرح و برنامههای مشترک برسیم. امیدواریم این روال ادامه اشکار کند و آنتن رسانه ملی از توان دیگر بسترهای تولیدی و رسانهای منفعت ببرد.
سینما در آینه تلویزیون
غفوری در ادامه، به برنامههایی که به نقد تلویزیون و آثار سینمایی میپردازند، از جمله برنامه «هفت» و کارکرد آن در امتداد سازندگی و ترقی کیفی محصولات نمایشی اشاره و فرمود: برای نمونه، میدانیم که «هفت» از برنامههای قدیمی تلویزیون در حوزه سینماست که هم جنبه نقد دارد، هم به معارفه توانمندیهای سینمای سرزمین میپردازد.
غفوری پافشاری کرد: این برنامه همیشه از تولیدات موردتوجه و پرمخاطب تلویزیون بوده و در ایام جشنواره فیلم فجر نیز مأموریت مهم خود را به بازدید سینمای سرزمین معطوف کرده است.
او گفت: امسال برنامه «هفت» به تولیدات و کارکرد تلویزیون و سینمای ایران میپردازد و امیدواریم بتواند نظر مخاطبان را جذب کند و کارکرد آن برای طیفهای گوناگون مخاطبان رسانه ملی رضایتقسمت باشد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار