به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی نماینده ادوار مجلس با اشاره به شرایط اقتصادی سرزمین و وجود تورم ماندگار در سالهای قبل او گفت: باوجود این شرایط، عملاً مردم برای مصونسازی بخشی از داراییهای خود از تورم، به اندوختهگذاریهایی روی آوردهاند تا به شکلی مشابه با تغییرات تورمی، بتوانند خود را کاملاً هماهنگ کنند. یکی از این ظرفیتها حوزه ارز و فرد دیگر حوزه طلا است و شبیه این موارد که عملاً میتوانند حتی مسکن را نیز تا حدی شامل شوند، بهطوری که مشابه با تورم، تغییرات قیمت آنها همسو و همراه شود.
این کارشناس اقتصادی در تشریح و تبیین چرایی این نوشته گفت: علت مهم این رویکرد، تشکیل تورم در فضای عمومی جامعه بوده است. یقیناً، اقداماتی میبایست در دولت قبل انجام میشد تا به گردش درآوردن این منبع های در چرخه تشکیل اقتصادی سرزمین پشتیبانی شود، اما متأسفانه این منبع های به چرخهای خارج از تشکیل و فقطً توزیعی که به آن اشاره شد، تبدیل شدهاند.
وی یادآور شد: بهخاطر دارم که در سالهای نزدیک به دو دوره دولت قبل، نوشته سپرده ارزی نقل شد. در آن زمان، مردم سپردههای ارزی خود را در بانکها نگه میداشتند و در ازای نگهداری ارز خود، نرخ سود متناسبی با سپردههای ارزی دریافت میکردند. این چنین، نوشته تسویه تسهیلات نیز بر پایه عدد ارزی صورت میگرفت.
پورابراهیمی در ادامه گفت: ما، به ناگاه در یکی از دولتها، رفتاری کاملاً دور از علت، هم از نظر قانونی و هم از نظر منطقی، رقم خورد که عملاً از آن زمان به سپس، این حرکت تأثیر منفی بر کارکرد مردم گذاشت. این حرکت نامناسب به این صورت می بود که هنگامی که مردم برای دریافت سپرده ارزی خود مراجعه میکردند، درحالیکه حق قانونی آنها دریافت ارز خود می بود، با نرخ زمان سپرده، تسویه ریالی انجام میشد. این کار علتشد بخشی از این ظرفیتها به سمت بازارهای غیررسمی و نگهداری ارز در منازل یا اشکال شبیه سوق اشکار کند.
پورابراهیمی درمورد آمارهایی که خصوص مقدار لا و ارز نگهداری شده توسط مردم اراعه میشود، اظهار کرد: برآورد میشود که تقریباً نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار ظرفیت ارزی خانگی وجود دارد که این برآورد هرچند قطعی نیست، اما عددی جدی و قابلدقت است.
وی بر الزام ورود اندوختههای خانگی به بازار تشکیل پافشاری و فرمود: اگر هر کدام از این ظرفیتهای اقتصادی به چرخه تشکیل اقتصادی سرزمین بازگردد، قطعاً میتواند قسمت عمدهای از نیازهای فراهم مالی اقتصاد ایران را مرتفع کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی در مصاحبه تلفنی با رادیو او مباحثه با گفتن این که قوت خرید به واسطه درآمد جاری تشکیل میشود، او گفت: اگر بخشی از فعالیتهای اقتصادی به چرخه داخل نشوند و نرخ رشد اقتصادی میانگین و پایین باشد، عملاً اقتصاد سرزمین کوچک شده و درآمدها افتیافته است. مشابه با افت درآمدها، مصرف نیز افت اشکار کرده و طبیعتاً رابطه متقابل بین این دو وجود دارد.
وی اشاره کرد: درآمد وقتی تشکیل میشود که بتوانیم خلق ثروت جدیدی کنیم، یعنی اقتصاد را بزرگتر کرده و تشکیل ناخالص داخلی (GDP) سرزمین را افزایش دهیم. هیچ اقتصادی بدون اندوختهگذاری نمیتواند تشکیل بیشتری انجام دهد. این اندوختهگذاری میتواند از همین داراییهای غیرمولد، داراییهای راکد، ارزهای خانگی و امثال اینها تشکیل شود و به همین جهت زیاد حائز اهمیت است که بتوانیم این منبع های را به چرخه اقتصادی سرزمین بازگردانیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار