خواص شنبلیله که پس از خوردن نصیبتان می شود

خواص شنبلیله که بعد از خوردن نصیبتان می شود_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۷۷۴۱۴

تاریخ انتشار کردن: جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ – ۱۳:۰۵

به گزارش بهداشت نیوز، شنبلیله گیاهی است که بخشی از خانواده حبوبات است. اولین بار در آسیا رشد کرد، اما اکنون در دیگر نقاط جهان از جمله هند، شمال آفریقا، خاورمیانه، فرانسه، اسپانیا و آرژانتین رشد می کند.

زمان‌ها است که از شنبلیله برای مزایا سلامتی آن منفعت گیری می‌شده است (از نزدیک به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح) و قدیمی‌ترین گیاه از خانواده حبوبات است که در پزشکی منفعت گیری می‌شود. دانه های آن غنی ترین مواد مغذی می باشند و زیاد تر در پخت و پز منفعت گیری می شوند.

مزایا شنبلیله برای سلامتی

۱. برای قلب سودمند است

ادامه مطلب
عکس متفاوت از قالیباف و ثابتی در سفر به ژنو +عکس_راسخ

آن داناهی، متخصص تغذیه می‌گوید که محتوای آهن شنبلیله آن را به غذایی سودمند برای سلامت قلب تبدیل می‌کند. او می‌گوید: «زیاد تر مردم هنگامی به غذاهای غنی از آهن فکر می‌کنند به گوشت فکر می‌کنند، اما در گیاهان و دانه‌هایی همانند شنبلیله نیز وجود دارد.» داناهی توضیح می دهد که بدن برای ساختن هموگلوبین، پروتئین حاضر در گلبول های قرمز که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند، به آهن نیاز دارد. جیمی لی مک اینتایر، دیگر متخصص تغذیه می گوید: «آهن اکسیژن را به ماهیچه ها و مغز می رساند. بدون آهن کافی، خستگی و ضعف هم از نظر جسمی و هم از نظر شناختی تشکیل می شود.»

علاوه بر این، تحقیقات علمی مشخص می کند افرادی که آهن کافی مصرف نمی‌کنند زیاد تر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، از جمله نارسایی مزمن قلبی می باشند. به همین علت است، به خصوص اگر یک رژیم غذایی عمدتاً گیاهی دارید، مهم است که آجیل و دانه‌ها همانند دانه‌های شنبلیله را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

ادامه مطلب
عکس واقعی از آسمان دیروز یزد که پربازدید شد_راسخ

۲. به افت سختی خون پشتیبانی می‌کند

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

روش فرد دیگر که شنبلیله از سلامت قلب حمایتمی کند، تأثیر آن بر سختی خون است. داناهی می گوید که برخی تحقیقات علمی و شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد مصرف شنبلیله می تواند سختی خون و کلسترول را افت دهد. سختی خون بالا و کلسترول بالا دو مورد از بزرگترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی می باشند، به همین علت است که این مزیت خاص زیاد قابل دقت است.

۳. التهاب را افت می‌دهد

شنبلیله سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند به محافظت در برابر سطوح بالای التهاب مزمن پشتیبانی کند. شنبلیله حاوی پلی فنول ها یا ترکیبات گیاهی به نام فلاونوئیدها است که دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند، به این معنی که به مبارزه با صدمه رادیکال های آزاد در بدن پشتیبانی می کنند. شواهد علمی رو به رشدی وجود دارد که از خواص ضد التهابی فلاونوئیدها حمایتمی‌کند و مشخص می کند که شنبلیله امکان پذیر به علت محتوای فلاونوئیدی خود به طور بالقوه به سرکوب جواب التهابی در بدن پشتیبانی کند. فلاونوئیدها با مسدود کردن مسیرهای التهابی و حمایتاز سیستم ایمنی، از سلول ها محافظت می کنند و خطر ابتلا به تعداد بسیاری از بیماری های مزمن را افت می دهند.

ادامه مطلب
دیدار امروز خانواده شهیدان معصومه کرباسی و رضا عواضه با رهبر انقلاب_راسخ

۴. از افزایش سطح قند خون جلوگیری می‌کند

شنبلیله زیاد تر برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت منفعت گیری می شود چون به نظر می رسد حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد. تحقیقات علمی این نوشته را قبول می کند: در یک مطالعه، یک گروه از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ روزانه ۱۰ گرم دانه شنبلیله را که در آب داغ خیس شده می بود مصرف کردند در حالی که گروه فرد دیگر از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ این کار را نکردند. دو گروه پنج ماه سپس با هم قیاس شدند و گروهی که دانه‌های شنبلیله خیس‌شده را روزانه مصرف می‌کردند نسبت به گروهی که دانه‌های شنبلیله را مصرف نمی‌کردند به‌طور قابل‌توجهی سطح قند خون پایین‌تری داشتند.

۵. به جلوگیری از زوال عقل پشتیبانی می‌کند

ادامه مطلب
تشکر از فعالان مطرح فرهنگی نیلوفرانه در مدرسه معصومیه قم_راسخ

دو علت عمده وجود دارد که چرا مصرف منظم دانه شنبلیله امکان پذیر از سلامت شناختی حمایتکند: یکی خواص ضد التهابی آن است. افت التهاب در بدن، به اختصاصی مغز، می تواند به بهبود اختلالات شناختی پشتیبانی کند. دومی به علت محتوای منیزیم و آهن آن است.

۶. برای روده سودمند است

در حالی که هیچ مطالعه علمی به طور خاص بر روی شنبلیله و سلامت روده متمرکز نشده است، چندین ماده مغذی در این گیاه وجود دارد که نشان می دهد می تواند از هضم سالم و سلامت کلی روده حمایتکند. منیزیم، آهن و فیبر که همه انها در شنبلیله یافت خواهد شد، به سلامت روده پشتیبانی می‌کنند. منیزیم به هضم غذا پشتیبانی می کند چون به عضلات روده پشتیبانی می کند تا شل شوند. در رابطه آهن، عدم دریافت کافی می تواند علتکاهش اسید معده شود که می تواند علتمشکلات گوارشی شود. فیبر نیز نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش دارد.

ادامه مطلب
اضطراب و فشارخون بالا چه ارتباطی با هم دارند؟_راسخ

۷. به افزایش شیر مادر پشتیبانی می‌کند

اگر در حال شیردهی هستید، امکان پذیر بخواهید شنبلیله بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. چهار مطالعه علمی گوناگون نشان دادند که مصرف منظم آن در قیاس با دارونماها به طور قابل توجهی علتافزایش شیر مادر می‌شود.

۸. به رشد مو پشتیبانی می‌کند

شواهد اولیه ای وجود دارد که نشان می دهد مصرف عصاره شنبلیله می تواند به رشد مو پشتیبانی کند. اما باید دقت داشت که تا بحال مطالعات علمی زیاد اندک بوده است و برای اثبات صحت این ربط باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

منبع: همشهری آنلاین

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی