به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدام او گفت و گو دادرسیهای مالیاتی یکی از چالشهای نظام مالیاتی و مودیان بوده است. یکی از مسائل جدی که در قبل در خصوص دادرسیها وجود داشت و جهت نارضایتی و طویل شدن فرآیندهای دادرسی میشد، به ساختار هیئتهای حل اختلاف مالیاتی بازمیگشت.
در قبل ممکن می بود دادرسی به جای وجود نماینده اصناف و سازمان امور مالیاتی و قاضی، تنها با وجود نماینده سازمان امور مالیاتی راه اندازی شود. به این ترتیب عموماً آرا برعلیه مودی صادر میشد و همین نوشته جهت نارضایتی و طویل شدن فرآیندهای دادرسی میشد.
با این حال و بعد از تحول و تغیرات رخ داده، این الزام به وجود آمد که جلسات دادرسی حتماً با وجود هر سه نماینده و خود مودی انجام شود. ضمن این که مقرر شد برای آنکه افتنمایندگان قوه قضائیه به حداقل برسد، امکان منفعت گیری از قضات بازنشسته نیز فراهم شود.
به این ترتیب ناظر بودیم که روال دادرسیها تا حدی بهبود اشکار کرد. یقیناً که هم چنان ناظر مشکلاتی در دادرسیها هستیم که یکی از موارد محوری این مشکلات تعداد زیاد زیاد پروندههای دادرسی است. این نوشته هزینههای وصول مالیات را به خصوص در شرایط تورمی، تا حد زیاد بسیاری افزایش میدهد.
دادرسی آخرین پناه مودیان است
اخیراً سیدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی سرزمین در خصوص تغییرات روال دادرسیهای مالیاتی حرف های است که دادرسی آخرین مرجع و پناهیه که یک مودی مالیاتی به آن پناه میبرد. برای آنکه مودی حس کند اگر حقی از او ضایع شده میتواند استیفا کند، استقلال نظام دادرسی مالیاتی به معنی واقعی کلمه و ارتقاء کیفی کارکرد نظام دادرسی زیاد حائز اهمیت است. به همین علت یکی از جلسات ثابت ما در نظام مالیاتی، جلسات فشرده و هفتگی بوده که برای تحول در نظام مالیاتی برگزار میشود. در اغاز به کار دوره تازه نظام مالیاتی با مسائل جدی در عرصه دادرسی روبه رو بودیم. در نظام دادرسی مالیاتی انبوهی از پروندهها وجود داشت. یکی از با اهمیت ترین مسائلی که ما ابتدا با آن روبه رو شدیم و دستگاه نظارتی نیز به آن ورود اشکار کرده می بود، او گفت و گو دادرسی می بود.
رئیس سازمان امور مالیاتی: نظام دادرسی مالیاتی منقلب شد
وی در ادامه به حجم زیاد زیاد پروندههای مالیاتی که مورد اعتراض قرار گرفته بودند اشاره کرده و اصرار کرده می بود که تقریباً یک میلیون پرونده در نظام دادرسی مالیاتی در حال رسیدگی و ۴ میلیون پرونده نیز پشت در نظام دادرسی مالیاتی می بود. با مدیریت خوبی که در حوزه نظام دادرسی اتفاق افتاد و ریسکی که انجام دادیم، تحول در نظام مالیاتی محقق شده است. تعداد بسیاری انها گفتند که شما با این عمل ریسک بزرگی میکنیم و در حقیقت نیز همین می بود. با این حال اگر بخواهم یکی از دستاوردهای نظام مالیاتی را در این دوره بیشتر از یک ساله عرض کنم، قطعاً تحول در نظام دادرسی یکی از دستاوردهای این دوره خواهد می بود.
رشد ۵۷ درصدی رسیدگی به دادرسیها
ملزوم به ذکر است، رئیس مرکز دادرسی مالیاتی نیز پیش از این در خصوص افزایش تعداد آرای صادر شده در این مرکز در نیمه اول امسال حرف های می بود که در قیاس با زمان شبیه سال قبل آرا صادر شده ۵۷ درصد رشد داشته است که این نوشته ناشی از اقداماتی همانند طراحی الگو برای برسی کارکرد مدیریت های دادرسی و اعطای پاداش مضاعف به این مدیریت ها مشابه با بهبود عملکردشان، رفع کردن ایرادات سامانه تازه دادرسی، افت صدور قرارهای کارشناسی غیرضروری توسط هیئت ها و این چنین اصلاح ساختار مرکز دادرسی مالیاتی و مدیریت های دادرسی سراسر سرزمین بوده است. همکاری رئیس کل و هیئت رئیسه سازمان امور مالیاتی در اجرایی شدن این عمل های مرکز دادرسی مالیاتی نقش مهمی داشته است.
پیش از این نیز به مدیران کل امور مالیاتی اختیار تام داده شده تا با منفعت گیری حداکثری از ظرفیت بخشودگی جرایم قابل بخشش به استثنای موارد خاص و قانونی جهت نهایی کردن پرونده مالیاتی مودیان کوچک و خرد عمل نمایند.
با دقت به این موارد به نظر میرسد که اشاره رئیس سازمان امور مالیاتی به ریسک پذیرفته شده برای حل حالت پروندههای زیاد باقی مانده در نظام دادرسی مالیاتی که حل آن مورد اصرار رئیس قوه قضائیه نیز قرار گرفته می بود، به نحوه تعیین تکلیف آنها بازمیگردد.
در حقیقت این قضیه با اراعه اختیار بخشودگی برای حل و فصل پروندههای خرد و کوچک می بود و به این ترتیب قسمت عمده پروندههایی که در مرحله های گوناگون دادرسی می بود قطعی شده و بسته شد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار