به گزارش راسخ
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، برنامههای تلویزیونی از هفته قبل همزمان با ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی یا اختصاصی این ایام طراحی شدند و یا برنامههایشان را به این فضا منعطف کردند. یعنی در واقع چند اختصاصی برنامه، مستند اختصاصی و برنامه ترکیبی زنده اختصاصی ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی روی آنتن رفت و چندین برنامه نوشته سردار را در دستور کارشان قرار دادند.
اما چه مقدار توانستند عکس دقیقی از حاج قاسم سلیمانی اراعه دهند؟ چه مقدار متفاوتتر از سالهای قبل عمل کردند؟ و چه مقدار نکاتی را نقل کردند به نوعی جوابگوی نسلهای تازه باشند. نسلی که هر روز به واسطه ساخت فیلم و سریال و رسانههای غربی دچارِ یکسری از تحریفات تاریخی خواهد شد. چه مقدار این برنامهها توانستند به این تحریفات جواب دهند و به طوری نوجوانان و جوانانمان را با اندیشهها و راهبردِ حاج قاسم زیاد تر آشنا کنند.
یقیناً در کنار تقدیر از برنامهسازان و هنرمندان در صحنه برای تشکر از مقام این قهرمان ملی، اما باید به این مسئله اشاره کرد بنابر او مباحثه با داریوش ارجمند، رضا ایرانمنش و تعداد بسیاری از هنرمندان دیگر، میتوان این گله های را یک بار دیگر تکرار کرد سپس از گذشت ۵ سال شهادت حاج قاسم سلیمانی، تا این مدت یک فیلم یا سریالِ درخور برای او ساخته نشده است.
سریال و فیلمی که بتواند پردههایی از بزرگمردیها، حماسه و اندیشههای عمیق سردارِ میدانها را به عکس بکشد. تنها یک «ترور» سالِ قبل برای اولین بار روی آنتن رفت و این روزها مجدد از شبکه سه سیما تکرار میشود که یقیناً این سریال هم موفق نشد پاسخگوی این خلأ بزرگ باشد.
ناگفته نماند مستندهایی ساخته شد که نیاز به کارهای خلاقانهتری در این حوزه هم وجود دارد اما در عین حال مستندسازان از سریالسازان و فیلمسازان در این حوزه پیشگامتر بودند. یک برنامه تلویزیونی هم به نسبت چند سالِ قبل متفاوتتر عمل کرد و در واقع به ابعاد گوناگون فعالیتها و مبارزات سردار سلیمانی پرداخت.
ساخت برنامههایی همچون «لشکر قدس» الزام دارد که به لزوم دقت زیاد تر به این شخصیت بزرگ برای نسلهای تازه پافشاری میکند. ساخت برنامههای تلویزیونی درمورد حاج قاسم میتواند برای نسل جدیدی که برخی از آنها امکان پذیر با این شخصیت آشنایی دقیق نداشته باشند، فرصتی مناسب برای شناخت و الگوگیری از زندگی این قهرمان تاریخ ایران باشد.
رسانههای سرزمین باید مسئولیتپذیری بیشتری در این عرصه داشته باشند تا بتوانند چهرهای واقعی از سردار سلیمانی و کارنامه شجاعانه او اراعه دهند. لزوم پرداختن به ابعاد انسانی، اخلاقی و فکری حاج قاسم به تحکیم هویت ملی و دینی جامعه پشتیبانی میکند.
با میکائیل دیانی کارگردان برنامه تلویزیونی «لشکر قدس» او مباحثه کردیم و او به این سوال مهم (صداوسیما اکنون چه اقداماتی باید انجام دهد تا عکس دقیقی از حاج قاسم سلیمانی اراعه دهد) در جریان او مباحثه جواب داد. او درمورد برنامه تلویزیونی«لشکر قدس» و اهداف آن او گفت: «لشکر قدس» یک پروژه تلویزیونی است که به بازدید تاریخچه و فعالیتهای فرماندهان محور مقاومت بهاختصاصی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، میپردازد.
دیانی پافشاری کرد: مقصد مهم این برنامه نشان دادن زوایای گوناگون شخصیت حاج قاسم و مبارزاتش در میدانهای گوناگون جغرافیایی و سیاسی است. در این برنامه تلاش داریم تا تاریخ مقاومت و دلاوریهای افرادی که در روبه رو تهدیدات تروریستی ایستادهاند را به عکس بکشیم.
او در ادامه فرمود: بهطور قاطق، یکی از دلایل اهمیت این نوع برنامهها این است که سردار سلیمانی نهتنها در ایران بلکه در سراسر جهان شناخته شده است. زندگی و فداکاریهای او باید برای نسل جوانی که امکان پذیر با ایشان آشنایی کافی نداشته باشند، به عکس کشیده شود. حاج قاسم نماینده یک نوع تفکر، شجاعت، ایمان و فداکاری می بود که میتواند الگوی زیاد خوبی برای جوانان باشد. به این علت، ساخت برنامههایی که بتواند ابعاد گوناگون زندگی و شخصیت او را بهخوبی معارفه کند، الزامی است.
دیانی در جواب به این سوال که صداوسیما اکنون چه اقداماتی باید انجام دهد تا عکس دقیقی از حاج قاسم سلیمانی و کارکرد ایشان در محور مقاومت اراعه دهد، او گفت: تلویزیون ایران باید در ساخت برنامههایی با کیفیت بالا و دقیق درمورد حاج قاسم، دقت اختصاصیای به ابعاد انسانی و فکری ایشان داشته باشد. یعنی باید علاوه بر عمل های نظامی، به شخصیت روحانی و فلسفه زندگی سردار سلیمانی نیز پرداخته شود. مهم است که این برنامهها از نظر محتوایی دلنشین و تاثیرگذار باشند تا بتوانند نسل تازه را جذب کرده و برای آنها تصویری دقیق و واقعی از این شخصیت بزرگ اراعه دهند.
کارگردان برنامه «لشکر قدس» در آخر او گفت: باید به دقت تاریخ خود را بشناسیم و درمورد شخصیتهایی چون حاج قاسم سلیمانی مطالعه کنیم. این شناخت میتواند به ما در مقابله با چالشهای آینده پشتیبانی کند و فهمیدن بهتری از قیمتهای مقاومت و ایستادگی به دست دهیم. امیدوارم رسانهها بتوانند با ساخت این چنین برنامههایی این مسیر را هموارتر کنند.
به نظر میرسد با نگاهی به همه گله هایها، تحسینها و تحلیل نقاط ضعف و قوتِ برنامهسازان و تلویزیونیها در پنجمین سالروز گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم سلیمانی، ساخت اثری سینمایی درخور، سریالها و آثار نمایشی جریانساز و دلنشین برای نسل تازه الزام دارد. نباید تا مادامی صبر کرد که کمپانیهای غربی، فیلم و یا سریالی را بسازند که تاریخ دلاورمردیهای امثال حاج قاسم را مورد تحریف قرار دهد. تا این تحریفها رنگ و بویِ جریان به خود نگرفته، باید سریالسازان و دستاندرکاران امر دست به کار شوند با فیلمنامه قوی به میدان همراه شوند.
در این مسیر حتماً به ساخت بازیهای رایانهای، انیمیشنها، مستندها و دیگر قالبهای نمایشی هم نیاز است. دیگر زمانِ کلیشه و کلیشهپردازی نیست با تفاوت در برنامهسازی، عمق در سریالسازی و منفعت گیری از انواع قالبهای نمایشی، شخصیت بزرگی همچون حاج قاسم سلیمانی و مردانِ مقاومت را روایت کرد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار