به گزارش راسخ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهرام محضرنیا با گفتن این خبر اظهار کرد: برآورد کل اندوختهگذاری پروژه خط انتقال آب، ۱.۵ میلیارد یورو است که به منظور تامین آب مورد نیاز و تکمیل زیرساختهای پروژههای شرکت ملی صنایع مس ایران اجرایی شده است.
وی با گفتن این که پروژه مذکور از چهار قسمت مهم راه اندازی شده است، افزود: قسمت نخست مربوط به مسیر خط انتقال است که طول آن ۴۵۰ کیلومتر بوده و برای قرار گیری لولههای انتقال، یک مسیر ۱۴ متری تشکیل میشود.
مجری پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی اضافه کرد: از بین بردن معارضات در مسیر اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس چالش بزرگی می بود اما از آنجا که شرکت واسکو مسیر را در قبل تشکیل کرده می بود، شرکت ملی صنایع مس مسیر بازگشایی شده را خریداری و به مالکیت خود درآورد.
وی از تهیه لوله مورد نیاز، تشکیل ایستگاههای پمپاژ آب و احداث آب شیرین کن به گفتن دیگر قسمتهای پروژه انتقال آب خلیج فارس یاد کرد و او گفت: با در این پروژه به ۱۱ ایستگاه پمپاژ آب نیاز خواهیم داشت که آب را تا ارتفاع ۴۴۰۰ متر پمپاژ کند. دبی انتقال آب این پروژه ۶.۷ متر مکعب بر ثانیه است که اهمیت بسیاری دارد.
محضرنیا افزود: بر پایه برنامهریزی انجام گرفته، سیستم آب شیرین کن قادر خواهد می بود تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب نمکزدایی شده را برای انتقال آماده کند لذا ظرفیت این خط انتقال از خلیج فارس، ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال است درحالی که اکنون نیاز صنعت مس در فلات مرکزی ۱۵۰ میلیون متر مکعب است.
وی با گفتن این که عملیات اجرایی این پروژه از تاریخ ۷ مهر سال جاری اغاز شده است، خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود با احداث خط انتقال، تا مهرماه سال ۱۴۰۶، آب به مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران برشد.
مجری پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی افزود: پروژه مذکور یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی صنعت آب در سرزمین است که به همت شرکت ملی صنایع مس ایران کلید خورده است. با دقت به اجرای مطرحهای گسترشای و مطرح «کیمیا» کاتد یک میلیون تنی ملی مس ایران، متعهد شده ایم که آب شیرینسازی شده را پیش از سال ۱۴۰۷ به فلات مرکزی برسانیم تا بتوانیم به شدت پروژههای گسترش ای را اجرایی نماییم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
کسب وکار