رویکردهای متفاوت دو رئیس سازمان توسعه تجارت

رویکردهای متفاوت دو رئیس سازمان گسترش تجارت_راسخ


به گزارش راسخ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از با اهمیت ترین مسائل و شاخص‌هایی که مدام در تجارت خارجی سرزمین مورد دقت قرار می‌گیرد، تراز تجاری است. یکی از دلایل اهمیت تراز تجاری این است که در شرایط منفی شدن تراز تجاری، اگر مدیریت واردات و صادرات به درستی انجام نشود، سختی تقاضای وارداتی جهت خواهد شد تا نرخ ارز افزایش اشکار کند.

اکنون نیز اگر نفت از معادلات تجارت خارجی ایران حذف شود، ناظر منفی شدن تراز تجاری سرزمین خواهیم می بود. این قضیه چندین دفعه توسط کارشناسان و مقامات دولتی مورد بازدید قرار گرفته است. با این دقت به نظرات رئیس جاری و قبل سازمان گسترش تجارت اختلاف جدی را بین دیدگاه آنها مشخص می کند.

کم‌توجهی رئیس سازمان گسترش تجارت به اهمیت کم‌اظهاری و بیش‌اظهاری در تراز تجاری منفی

مهدی ضیغمی رئیس قبل سازمان گسترش تجارت در با اراعه گزارش مربوط به تراز منفی ۱۲ میلیارد دلاری سرزمین در دی ماه سال ۱۴۰۲ علت مهم این قضیه را کم اظهاری و بیش اظهاری در رویه‌های تجاری گفتن کرده می بود. وی این چنین بر منفعت گیری از کارتهای بازرگانی اجاره‌ای اصرار کرده و عامل مهم این مشکلات را چند نرخی بودن ارز ذکر کرده می بود.

ادامه مطلب
پیش بینی صندوق بین المللی پول از روال کاهشی تورم در ایران_راسخ
آخرین مطالب

با این وجود محمدعلی دهقان دهنوی رئیس تازه سازمان گسترش تجارت در نشست خبری تازه خود بدون اشاره به نقش بزرگی که کم‌اظهاری و بیش‌اظهاری و این چنین سوء منفعت گیری از کارت‌های بازرگانی در ناترازی تجاری سرزمین دارند، افت قیمت‌های جهانی به اختصاصی در رابطه کالاهای پتروشیمی، افت ۵.۳ میلیارد دلاری صادرات گاز و وضع عوارض صادراتی بر کالاهای خام و نیمه خام سرزمین را به گفتن عوامل مهم ناترازی تجاری سرزمین ذکر کرده می بود.

وی تنها در بخشی از سخنان خود حرف های است که حتما در آمار اعلامی صادرات و واردات کم اظهاری و بیش اظهاری وجود دارد و این ها به علت تفاوت نرخ ارز است و این کار تمایل به بیش اظهاری و کم اظهاری را افزایش می دهد و این نوشته جهت افت مطمعن به آمار تراز تجاری می‌شود. با این وجود خبری از اصرار بر نقش این نوشته در منفی شدن تراز تجاری نبوده است.

ادامه مطلب
«نماینده گرامی سلام» بدون سانسور/ تریبون آزاد رادیو اقتصاد برای انتخابات

عدم دقت به قضیه کم‌اظهاری و بیش‌اظهاری در واردات به نوعی غفلت از این عامل مهم و اساسی در حوزه تجارت خارجی است. به نظر کارشناسان طی چند سال تازه این قضیه تاثییر قابل توجهی در ناترازی تجاری سرزمین داشته است و از همین رو باید به طور جدی‌تری به آن پرداخته شود؛ به اختصاصی از سوی رئیس سازمانی که ماموریت مهم را در تنظیم تجارت خارجی سرزمین دارد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
کسب وکار

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع