چطور با خوردن لیمو وزن کم کنیم؟

چطور با خوردن لیمو وزن کم کنیم؟_راسخ


به گزارش راسخ

کد خبر: ۲۶۷۹۲۰

تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ – ۲۰:۵۰

به گزارش بهداشت نیوز لیمو مزایا بسیاری برای سلامت بدن دارد. این میوه با داشتن مقدار بسیاری ویتامین ث خطر بیماری قلبی را افت می‌دهد، سیستم ایمنی را تحکیم می‌کند، و این چنین در مدیریت وزن موثر است.

مزایا لیمو

لیمو مواد مغذی تعداد بسیاری همانند ویتامین ث و فیبر دارد. این مواد مغزی مزیت‌های تعداد بسیاری برای سلامت بدن دارند و در برآوردن نیازهای تغذیه‌ای موثرند.

سیستم ایمنی بدن را تحکیم می‌کند

لیمو در گروه مرکبات قرار می‌گیرد و سرشار از ویتامین ث و فولات (ب۹) است که با مهار استرس اکسیداتیو (تنش‌ اکسایشی ناشی از افزایش مولکول‌های ناپایدار یا همان رادیکال‌های آزاد)، افت التهاب، و پشتیبانی به عکس العمل‌های ایمنی بدن نقشی حیاتی در تحکیم سیستم ایمنی ایفا می‌کنند.

خطر سکته مغزی را افت می‌دهد

به گزارش وری‌ول هلت، رژیم غذایی یکی از با اهمیت ترین عوامل در افزایش خطر سکته مغزی است، اما با اصلاح سبک زندگی می‌توان این خطر را تا ۸۰ درصد افت داد.

فلاونوئیدهای (مواد مغذی در گیاهان) حاضر در مرکبات خطر سکته مغزی ایسکمی (ischemic، لخته شدن خون در رگ منتهی به مغز) در زنان را افت خواهند داد. بر همین مبنا، مصرف زیاد تر فلاونوئیدها می‌تواند به افت نارسایی قلبی، بیماری ایسکمی قلبی، و ابراز سکته پشتیبانی کند.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

سختی خون را افت می‌دهد

فلاونوئیدها و عصاره پوست لیمو امکان پذیر علتکاهش سختی خون شوند. مصرف لیمو بر سختی خون سیستولیک- عدد بزرگ‌تر در آزمایش سختی خون- تاثییر منفی می‌گذارد و آن را افت می‌دهد.

فلاونوئیدها هنگامی که با میکروبیوم روده (ریزجانداران حاضر در دستگاه گوارش) در تعامل‌اند، داخل سوخت‌وساز خواهد شد (متابولیزه) و از قلب محافظت می‌کنند. فعالیت آن‌ها جهت افت سختی خون می‌شود و ۱۵ درصد این افت به‌علت ربط بین غذاهای غنی از فلانوئید و سختی خون سیستولیک است.

از سرطان جلوگیری می‌کند

نتایج به‌دست‌آمده از فراتحلیل (متاآنالیز) مشخص می کند که مصرف زیاد مرکبات خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۹ درصد افت می‌دهد. پوست مرکبات خواص ضد سرطانی نیز دارد. محققان با مطالعه نتایج پژوهش روی دو نمونه سرطانی به خاصیت ضدسرطانی پوست مرکبات پی برده‌اند و منفعت گیری از آن به‌گفتن افزودنی غذا را پیشنهاد می‌کنند.

جذب آهن را افزایش می‌دهد

لیمو فراهم بودن زیستی آهن (مقدار آهن حاضر در بدن) و دسترسی زیستی آهن (مقدار آهن حاضر در بدن برای جذب) را افزایش می‌دهد که به‌علت مقدار زیاد ویتامین ث در مرکبات است.

ترکیب غذاهای غنی از آهن با ویتامین ث به جذب بهتر آهن پشتیبانی می‌کند. متخصصان خوردن این غذاها همراه با هم را پیشنهاد می کنند، اما مصرف جداگانه آن‌ها نیز سودمند است.

پژوهشی مشخص می کند که حتی وقتی که ویتامین ث جداگانه مصرف شود، جذب آهن را افزایش می‌دهد. در واقع مقدار ویتامین ث مهم‌تر از زمان مصرف آن است.

در نگه داری سلامت چهره موثر است

عصاره مرکبات امکان پذیر در پیشگیری از پیری یا افت علائم پیری موثر واقع شود. آب و عصاره مرکبات با افت دادن صدمه سلولی و ضخامت پوست و چین و چروک، و افزودن محتوای کلاژن پوست، تاثییر بسزایی بر پوست دارد.

از آسم جلوگیری می‌کند

تغذیه در افت خطر بیماری آسم نقش مهمی دارد و مصرف مرکبات نیز با پیشگیری از بیماری آسم مرتبط است.

نتایج تحقیقی در این راستا نشان داد که مصرف روزانه میوه‌ها و سبزیجات گمان ابراز آسم و خس‌خس سینه را افت می‌دهد. مصرف زیاد مرکبات نیز افت خطر علائم آسم را به همراه داشت.

به افت وزن پشتیبانی می‌کند

لیمو علتمی‌شود حس سیری سریع تر سراغتان بیاید.

در یک کارآزمایی اتفاقی، جواب گلیسمی (نحوه تأثیر کربوهیدرات‌ها بر قند خون) و مقدار اشتها را بعد از خوردن نان با آب، چای، یا آب‌لیمو برسی کردند.

محققان دریافتند که آب‌لیمو، در قیاس با آب، علتافزایش ۱.۵ برابری حجم معده می‌شود و در افت اشتها موثر است.

مواد مغذی حاضر در لیمو

لیمو ماده‌ای مغذی و کم‌کالری است که ۱۸ کالری، ۰.۶ گرم پروتئین، ۵ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر، ۱.۵ گرم کل قند، ۱۵ میلی‌گرم کلسیم، ۵ گرم منیزیم، ۹ میلی‌گرم فسفر، ۱ میلی‌گرم سدیم، و ۶ میکروگرم فولات دارد.

افتویتامین سی چه اثری بر بدن می‌گذارد؟

افتمزمن ویتامین ث در بدن عامل بیماری اسکوربوت است که می‌تواند کشنده باشد. علامت‌های این بیماری عبارت‌اند از: خستگی، خون‌ریزی لثه، ضایعه پوستی (بثورات) قرمز یا بنفش، درد مفاصل، افسردگی، زخم‌هایی که درمان نمی‌شوند،‌ افتادن دندان، و کم‌خونی.

آیا مصرف لیمو می‌تواند زیان اور باشد؟

مصرف لیمو به‌طور کلی بی‌خطر است، اما اعتدال در خوردن آن زیاد مهم است.

افراد مبتلا به رفلاکس (برگشت اسید) معده به مری، افرادی که حساسیت به لیمو یا مرکبات دارند، یا آن‌هایی که زخم‌های دهانی دارند باید از خوردن لیمو و محصولات حاوی لیمو پرهیز کنند، چون لیمو می‌تواند این علائم را بدتر و زخم‌ها را تشدید کند.

منبع: سلامت نیوز

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی