مستند «شاعر باد و باران» در صداوسیما رونمایی شد

مستند «شاعر باد و باران» در صداوسیما رونمایی شد_راسخ


به گزارش راسخ

به گزارش ، آیین رونمایی از مستند «شاعر باد و باران»، پنجره‌ای رو به اشعار و نگاه شاعر معاصر استاد عباس باقری با وجود این شاعر، حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صداوسیما، مهدی رخشانی سازنده این مستند و صادق رحمانی از مدیران قبل رادیو فرهنگ در اداره‌کل روابط‌عمومی سازمان صداوسیما، برگزار شد.

مهدی رخشانی که نویسندگی و کارگردانی این مستند را برعهده دارد، از دریچه‌ای متفاوت به زمانه و زندگی عباس باقری، پژوهشگر و شاعر پرداخته است.

عباس باقری شاعری است از مهد دلیران، سیستان و بلوچستان و خویش را در وادی ادبیات اینگونه معارفه می‌کند: «برای گفتن شناسنامه شاعری‌ام سخن تازه‌ای برای گفتن ندارم. بیشتر از ۵۰ سال است که مشق شعر می‌کنم و روزگار ادبی‌ام را با چاپ و نشر نزدیک به ۴۰ دفتر شعر و ده‌ها مقاله و کتاب و همکاری با رسانه‌ها از سال ۱۳۵۱ تا بحال به اغاز هفتاد سالگی رسانده‌ام.» 

محمود اکرامی از شاعران حاضر در این مراسم، در سخنانی او گفت: امیدوارم این مستند که درمورد عباس باقری ساخته شده آغازی برای ساخت مستندهایی درمورد شاعرانی باشد که جزو پا به رکاب ترین آدم‌ها در نظام می باشند. عباس باقری جزو افرادی نبوده است که جستوجو شهرت باشد.

صادق رحمانی، از مدیران قبل رادیو فرهنگ هم درمورد عباس باقری او گفت: پیشینه شاعری باقری به سال ۴۸ می‌رسد و او تا همین امروز اصالت و بومی بودن را در شعرش نگه داری کرده است. او در حوزه شعر سپید و نیمایی سرآمد است و یقیناً در همه قالب‌های شعری توانایی داشته است. شاعران در بین هنرمندان مظلوم‌ترین هنرمندان ایرانی می باشند.  

این چنین مهدی رخشانی، کارگردان مستند «شاعر باد و باران» درمورد مستندسازی در حوزه مفاخر فرمود: هر زمان از این آثار رونمایی می‌شود از من درمورد تاریخ درگذشت سوژه می‌پرسیدند و باورشان نبوده است که درمورد مفاخری کار کرده‌ایم که در قید حیات می باشند!

او گفت: عباس باقری ۷۰ سال سن دارد و در همه این سال‌ها عکس، عکس و فیلمی از او نمی‌بینید و من جان کندم تا او راضی شود که از او مستند بسازیم. حتی چندین بار با او سخن بگویید کردم و راضی کردم اما محقق نشده می بود حال او را فهمیدن می‌کنم که هیچگاه نخواسته است که دیده شود.  

سازنده مستند «شاعر باد و باران» فرمود: باقری در سرزمین خود ماندگار است و دلایلی را می‌گوید که چطور  از شهر و استانش بیرون نرفته. این در حالی است که در سال جاری در همه چهار ماه فقط پنج روز سالم داشته‌ایم و همه‌اش گرد و غبار بوده است! عباس باقری می‌ماند تا دیگر مردم هم بمانند.  

او گفت: ۱۰ سال پیش برنامه‌ای را در شبکه هامون برای او گفت وگو با هنرمندان اغاز کردم این برنامه در ۳۰ تکه می بود و در جلسه مطرح یکی از من سوال کرد مگر اینجا به اندازه ۳۰ هنرمند هم دارد؛ در حالی‌ که من ۹۰ هنرمند را به شبکه آوردم. ما هنرمندانی را داریم که بیرون درها می باشند. ما بحران امید داریم و چه بهتر از این که با مفاخر درمورد امید سخن بزنیم.  

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

این مستندساز یادآور شد: ما سیستانی‌ها در سیستان اسامی را با «جان» صدا می‌زنیم اسم پدر من در شناسنامه «محمد جان» بوده است و اینگونه جان و مهربانی را اجباری کرده‌ایم اما عباس باقری نماد مهربانی است.

در قسمت پایانی این مراسم هم عباس باقری، شاعر در سخنانی گفت: منطقه سیستان از سپس از زندیه دچار گسست فکری و فرهنگی شد. این منطقه امروز از چندین صدمه و فقر صدمه می‌بیند. احتمالا همراه بودن با بادهای ۱۲۰ روزه آسان نباشد. من با کلمه زندگی می‌کنم و فراسوی هر کلمه‌ای اندیشه‌ای است. کلمه مزاج دارد کلمه سردمزاج و گرم مزاج داریم. گسست فرهنگی‌ که متاثر از تفکر استعماری انگلیس و روس از زمان زندیه به سپس است باید جبران شود و ما باید خود را روزآمد کنیم.

محمدحسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما نیز در سخنانی گفت: امیدوارم این مستندها درمورد مفاخر ادامه اشکار کند. ماموریت ما در رسانه ملی این است که ستون‌های فرهنگی در چهار گوشه سرزمین را بشناسیم.

در آخر این نشست از این شاعر تقدیر به عمل آمد و گفتن شد که این مستند قرار است از سیمای سیستان و بلوچستان به پخش برسد و سپس از شبکه ملی پخش شود.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی



منبع