100 خاصیت سیر که از آن بی خبر هستید

۱۰۰ خاصیت سیر که از آن بی خبر هستید_راسخ

[ad_1]
به گزارش راسخ

به گزارش بهداشت نیوز، “سیر” با نام علمی Allium sativum گیاهی علفی و دائمی است که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد؛ برگ‌های آن باریک و نواری‌شکل به‌رنگ سبز تیره و گل‌‌های آن کوچک و صورتی‌رنگ که به‌صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می‌‌شود.

انواع سیر

سیر ۳ نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر حرف های می‌شود که زیاد تر از آن در تهیه ترشی منفعت گیری می‌شود.

ترکیبات سیر

سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها، با سطوح بالایی از پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، سلنیوم، ویتامین‌های گروه ب و ویتامین C است.

سیر خام حاوی ۵۹ درصد آب، ۳۳ درصد کربوهیدرات، ۶ درصد پروتئین، ۲ درصد فیبر و کمتر از یک درصد چربی است.

سیر یکی از محصولات درآمدزا در منطقه به‌شمار می‌آید که به‌علت شرایط خاص صادراتی و مصرف بالای آن در اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس، هم‌اکنون در تعداد بسیاری از کشورهای جهان کشت می‌شود.

سرزمین چین با تشکیل چندین میلیون تن سیر بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان است. ایران تا سالهای پیش در زمره ۲۰ سرزمین نخست جهان در تشکیل سیر قرار داشت و استان همدان در صدر جدول تشکیل سیر در سرزمین قرار دارد.

تاریخ مصرف سیر در جهان

این گیاه حداقل ‌۳۰۰۰ سال در طب چین کاربرد داشته است. مصریان، بابلی‌ها، یونانی‌ها و رومی‌ها از سیر برای موارد شفابخش منفعت گیری می‌کرده‌اند. در جنگ‌های جهانی اول و دوم نیز از سیر به‌گفتن ماده ضدعفونی‌کننده برای پیشگیری از “قانقاریا” منفعت گیری می‌شد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

در طول تاریخ، سیر در سراسر دنیا برای درمان ناراحتی‌های گوناگون ازجمله سختی خون بالا، عفونت‌ها و مارگزیدگی‌ها منفعت گیری شده است و برخی فرهنگ‌ها از آن برای دفع ارواح شیطانی منفعت گیری می‌کردند.

چرا سیر بوی شدت دارد؟

ترکیب سولفوری سیر که به  “آلیسین” معروف است علت بوی تند سیر است.

خواص سیر؛ تحکیم سیستم ایمنی بدن با مصرف سیر

امروزه از سیر برای درمان تعداد بسیاری از بیماری‌ها در نقاط گوناگون جهان منفعت گیری می‌شود؛ برخی از مطالعات نشان داده است که سیر می‌تواند در پیشگیری از عوامل سرکوبگر سیستم ایمنی نقش مؤثری داشته باشد. تأثیرات ایمن‌سازی سیر در حفاظت در برابر سرطانها، بیماری‌های مقاربتی و ایدز مشاهده شده است، این چنین ایمنی ایجادشده توسط سیر می‌تواند به درمان و پیشگیری ازبیماری‌های قارچی تهاجمی پشتیبانی کند.

خواص ضدمیکروبی سیر

سیر یک آنتی‌بیوتیک طبیعی، ضدقارچ و ضدویروس قوی است؛ سیستم ایمنی بدن را تحکیم می‌کند و به‌گفتن یک آنتی‌بیوتیک طبیعی عمل می‌کند. آلیسین حاضر در سیر روی گروه وسیعی از میکروارگانیسم‌ها مؤثر است چون علتمهار نوعی آنزیم می‌شود و قابلیت زیستی میکروب‌ها را دچار اختلال می‌کند.

خواص ضدانگلی سیر

گزارش‌ها حاکی از آن است که سیر بر تعداد بسیاری از انواع انگل‌ها تاثییر دارد. بر پایه نتایج حاصل از مطالعات بالینی می‌توان او گفت که سیر در درمان بیماری “ژیاردیوز” که نوعی بیماری انگلی است مؤثر است، این چنین یکی از ترکیبات جداشده از آلیسین سیر تجاری‌سازی می‌شود و در درمان بیماری‌های ناشی از عفونت‌های انگلی با انتاموبا هیستولیتیکا و ژیاردیا و مصرف می‌شود.

خواص ضدقارچی سیر

مطالعات مشخص می کند که عصاره سیر تاثییر ضدقارچی روی طیف وسیعی از مخمرها دارد. ترکیبات حاضر در سیر علتتخریب دیواره سلولی قارچ، جلوگیری از سنتز دیواره سلولی، افت انتقال اکسیژن، افت رشد سلول و تحول در ساختار غشا خواهد شد و تبدیل از بین رفتن قارچ‌ها خواهد شد.

خواص سیر برای جلوگیری از خرابی دندان

عصاره سیر بر فعالیت باکتری‌ “استرپتوکوکوس سوبرینوس” اثرگذار است و از رشد آن جلوگیری می‌کند؛ این باکتری عامل خرابی دندان انسان است و به این علت می‌توان برای جلوگیری از خراب شدن دندانها از سیر منفعت گیری کرد.

تأثیر سیر بر دستگاه گوارش

مصرف مداوم سیر و جذب ترکیبات حاضر در آن از راه دستگاه گوارش علتکاهش علائمی همچون استفراغ، اسهال، التهاب معده و زخم‌های روده‌ای می‌شود. مصرف سیر می‌تواند فرآیند گوارشی را تحریک و زمان عبور غذا از لوله گوارشی را کند کند که این کار تبدیل بهبود هضم مواد غذایی و افت مشکلات گوارشی می‌شود.

خواص سیر برای زخم معده

مطالعات تازه مشخص می کند که برخی ترکیبات مشتق از سیر می‌تواند علیه عفونت “هلیکوباکتر پیلوری” که عامل ابراز زخم معده است، جلوگیری کند به این علت یکی از خواص درمانی مهم سیر، پیشگیری از ابراز زخم معده است این چنین این خاصیت علتمی‌شود که سیر در پیشگیری از ابراز سرطان معده نقش مهمی ایفا کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی سیر

یکی از تولیدات مشتق‌شده از سیر AGE (Age Garlic Extract) است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی بسیاری دارد؛ آنتی‌اکسیدان‌ها یکی از عوامل مبارزه‌کننده با سرطان‌ها و برخی بیماری‌های مزمن می باشند.

تأثیر سیر بر پیشگیری از سرطان

سیر به‌علت دارا بودن مقادیر بسیاری آنتی‌اکسیدان، مانع از ابراز انواع سرطان‌ها می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی می باشند که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، علتجلوگیری از صدمه به بافت‌ها و ابراز انواع سرطان‌ها خواهد شد؛ مطالعات ثابت کرده است که مصرف سیر به‌علت داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی، مانع از ابراز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود؛ این چنین پژوهش‌های محققان نشان می‌‌دهد که “تیوسولفات” استخراج‌شده از سیر، مانع رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

سیر به‌علت داشتن سلنیوم زیاد، نقش ضدسرطانی بیشتری در قیاس با دیگر گیاهان دارد.

خاصیت سیر برای بیماری‌های قلبی ـ عروقی

بیماری‌های قلبی و عروقی شامل بیماری‌های ایسکمیک قلبی و دعوا‌های قلبی می باشند که به‌علت چربی بالای خون تشکیل خواهد شد.

در مطالعاتی که روی موش‌ها انجام شده است ثابت شد که مصرف سیر، به‌طور مؤثر علتکاهش سطوح کلسترول و چربی خون بد (LDL) می‌شود و این قضیه علتکاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود.

خواص سیر برای افت کلسترول

نتایج مطالعات نشان داد که ترکیبات حاضر در سیر می‌تواند علتکاهش رسوب کلسترول در دیواره رگ‌ها شود این چنین ماده‌ای به‌نام “استروئید ساپونین” در سیر در افت غلظت کلسترول خون نقش مؤثری دارد.

خواص سیر برای سختی خون

افت سختی خون بر تاثییر مصرف سیر سال‌ها است که به اثبات دانشمندان جهان رسیده است. بر پایه مطالعات، افت سختی خون ناشی از مصرف سیر به‌علت تاثییر شل‌کنندگی سیر بر ماهیچه‌های صاف دیواره رگ‌ها است این چنین سیر به‌طور مستقیم بر گشاد شدن عروق تأثیر دارد که این کار علتکاهش سختی خون می‌شود؛ در طب سنتی و نوین پیشنهاد‌های بسیاری به مصرف سیر در افراد دچار سختی خون بالا شده است.

گیاه سیر تشکیل ماده‌ای به‌نام “نیتریک اکساید” را افزایش می‌دهد که این ماده علتکاهش دیدنی سختی خون می‌شود.

خواص سیر برای دیابتی‌ها

تأثیر سیر به‌گفتن یک عامل افت‌دهنده قند خون، در پژوهش‌ها مورد دقت قرار گرفته است. محققان مشاهده کردند که مصرف سیر علتافزایش تحریک ترشح انسولین از پانکراس می‌شود و به این علت می‌تواند نقش مهمی در افت قند خون ایفا کند.

تأثیر سیر بر غلظت خون

مطالعات بسیاری نقش سیر در افت غلظت خون را به اثبات رسانده‌اند. ماموریت پلاکت‌ها، بند آوردن خون بعد از صدمه‌دیدگی عروق است و در غلظت خون نقش دارند. فعالیت ضدپلاکتی سیر علتشده است مصرف آن نقش مؤثری در افت غلظت خون داشته باشد؛ در یک مطالعه ثابت شده است که به‌علت وجود ترکیبات سولفوری در سیر، خاصیت ضدپلاکتی آن ۱۳ برابر زیاد تر از پیاز است. ماده‌ای به‌نام “اجوئن” در سیر وجود دارد که می‌تواند علتکاهش انعقاد و غلظت خون شود.

خواص سیر برای پیشگیری از آلزایمر

سیر دارای آنتی‌اکسیدان‌های بالایی است که به جلوگیری از هرگونه صدمه سلولی در بدن پشتیبانی می‌کند. این خواص آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به پیشگیری از برخی بیماری‌های شناختی همانند زوال عقل و آلزایمر پشتیبانی کند.

سیر برای پیشگیری از سرماخوردگی

یک مطالعه بزرگ ۱۲هفته‌ای نشان داد که مصرف روزانه مکمل سیر در قیاس با دارونما، مقدار سرماخوردگی‌ را تا ۶۳ درصد افت می‌دهد؛ علاوه بر این همان گونه که بالاتر حرف های شد سیر تأثیر شگرفی بر تحکیم سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از رشد باکتری‌ها دارد به این علت منفعت گیری از آن به‌اختصاصی در فصول سرد سال می‌تواند از خطر ابتلا به سرماخوردگی بکاهد.

برای طول عمر زیاد تر سیر بخورید!

امروزه شیوع بیماری‌های غیرواگیر یکی از دلایل عمده مرگ افراد در جهان است؛ خواص آنتی‌اکسیدانی و مواد معدنی و ویتامین‌های حاضر در سیر می‌تواند در پیشگیری از این بیماری‌ها نقش بسزایی داشته باشد و به این علت مصرف سیر می‌تواند به افزایش طول عمر شما از طریق افت خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون پشتیبانی کند.

در تحقیقات اثبات شده است که منفعت گیری از مقدار بسیاری سیر به‌علت ترکیبات گوگردی حاضر در آن از صدمه به بدن بر تاثییر سمّیت فلزات سنگین محافظت می‌کند.

یک مطالعه ۴هفته‌ای روی کارمندان کارخانه ساخت باتری ماشین (که بیشتر از حد در معرض سرب قرار داشتند) نشان داد که سیر سطح سرب در خون را ۱۹ درصد افت می‌دهد!

تأثیر سیر بر تحکیم استخوان‌ها

اگرچه تا این مدت مطالعات انسانی گسترده‌ای درمورد اثربخشی سیر در تحکیم استخوانها انجام نشده اما یک مطالعه روی موش‌ها نشان داده است که سیر با افزایش سطح استروژن، امکان پذیر مقدار تحلیل استخوان را در زنان افت دهد.

خواص سیر برای پوست و مو

آلیسین ماده‌ای است که علتجلوگیری از ریزش موی سر می‌شود. در رابطه با تأثیر آلیسین به‌روی موی سر باید او گفت که این ماده می‌تواند جریان خون به پوست سر را افزایش دهد و فولیکول‌های صدمه‌دیده مو را احیا کند و علتجلوگیری از ریزش مو شود. در برخی از موارد نیز عامل ریزش مو، باکتری‌ها یا قارچ‌های ناشناخته روی پوست سر می باشند. آلیسین مطابق خاصیت ضدمیکروبی ذکرشده در بالا می‌تواند این باکتری‌ها را بکُشد و علتجلوگیری از ضعیف شدن و صدمه موی سر شود. سیر به‌علت دارا بودن این ویژگی‌ها این چنین برای تحکیم پوست و جلوگیری از عفونت‌های پوستی زیاد سودمند است.

سیر از منظر طب سنتی

سیر به‌صورت خوراکی برای از بین بردن التهاب دستگاه تنفسی، سیاه‌سرفه و برونشیت مصرف می‌شود این چنین از سیر برای بهبود ناراحتی‌های گوارشی به‌خصوص مشکلات هاضمه همراه با نفخ و اسپاسم گوارشی منفعت گیری می‌شود. از سیر به‌شکل موضعی برای درمان زگیل، میخچه، پینه، التهاب گوش، درد عضلانی، آرتریت و سیاتیک منفعت گیری می‌شود.

سیر در طب سنتی با نام “ثوم” یا سیر شناخته می‌شود، طبیعت آن گرم و خشک است.

خواص سیر در طب سنتی شامل مسهل بلغم و سوداء و صفراء و اخلاط سوخته، مدرّ، و جلا‌قسمت پوست است.

سیر برای مفاصل و امراض بلغمی و سوداوی سودمند است.

در دستگاه گوارش جهت قولنج و بواسیر مصرف می‌شود.

برای جنون، صرع، سردرد مزمن، درد شقیقه و جهت وسواس سوداوی آن را سودمند دانسته‌اند چرا که آن را خشک می‌کند.

سیر برای درد مفاصل سودمند است و نقرس و درد کمر را بهبود می‌بخشد. جهت تنگی نفس، تحکیم قلب، خارش تن، منع ریختن موی و با حنا جهت سیاه کردن آن نیز به‌کار می‌رفته است. التیام زخم قدیمی و ترک‌خوردگی دست و پا نیز از اثرات دیگر آن است.

زیان های سیر

حرف های شده است که سیر محرک باد شکم و برای چشم زیان اور است؛ تشکیل‌کننده کرب، پیچش شکم و دل به‌هم‌خوردگی است.

در افراد گرم‌مزاج میل جنسی را افت می‌دهد که مصلح آن شکر است و در افراد سردمزاج میل جنسی را افزایش می‌دهد.

مصلح سیر: پاک کردن گیاه از چوب و شاخ و تخم آن، و آلودن آن به روغن بادام و پختن با هلیله زرد و گل سرخ و انیسون و بنفشه و آب‌میوه‌ها است و استعمال کردن آن پیشنهاد شده است.

مقدار مجاز مصرف سیر

مقدار مصرف عمومی سیر دوز ۴ گرم سیر تازه یا ۸ میلی‌گرم اسانس یا بنه تازه سیر ۱ تا ۲ بار در روز است.

نسخه‌های خانگی درمان بیماری‌ها با سیر

برای درمان تصلّب شرایین روزانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلی‌گرم پودر سیر یا سیر خشک را مصرف کنید.

برای افت چربی خون روزانه ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی‌گرم از پودر سیر در روز را در چند نوبت تقسیم و مصرف کنید.

برای افت سختی خون ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم از پودر سیر را سه بار در روز مصرف کنید.

برای تسکین دندان‌درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.

برای افت التهاب پوست و زگیل سیر له‌شده را روی زگیل قرار دهید.

برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له‌شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.

یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با مقداری آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده رفع شود.

عسل و سیر برای لاغری

می‌توان از ترکیب عسل و سیر برای لاغری منفعت گیری کرد و به‌پشتیبانی آن‌ها یک معجون برای افت وزن و تحکیم سیستم ایمنی و بهبود کارکرد متابولیسم درست کرد. برای تهیه معجون، می‌توانید دو یا سه حبه سیر را بعد از پوست کندن، له و مقداری عسل به آن‌ها اضافه کنید. بعد از آن‌که این مخلوط آماده شد، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای اتاق بماند و سپس میل کنید.

تداخلات دارویی سیر

افرادی که داروی وارفارین، آسپیرین، دیپیریدامول یا داروهای ضدپلاکتی دیگر یا عوامل حل‌کننده لخته همانند هپارین را مصرف می‌کنند امکان پذیر دچار افزایش زمان خونریزی تا ۲ برابر شوند به این علت در مصرف همزمان سیر و این فرآورده‌‌ها باید با پزشک مشورت کنند.

عوارض جانبی مصرف سیر

این گیاه در افراد با آلرژی نسبت به سیر نباید مصرف شود، این چنین حداقل ۱۰ روز قبل از اعمال جراحی باید مصرف سیر قطع شود تا گمان خونریزی افت یابد.

مصرف سیر و فرآورده‌های حاوی آن با معده خالی امکان پذیر علتایجاد سوزش سر دل، تهوع، استفراغ و اسهال شود. مصرف مقادیر زیاد سیر امکان پذیر علتافزایش خطر خونریزی بعد از جراحی شود.

پیامبر خدا صلّی اللّه علیه و آله در روایتی فرموده‌اند:‌ «سیر بخورید و بدان درمان کنید چراکه درمان ۷۰ درد در آن است».

دسته بندی مطالب
کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]