به نقل از بهداشت نیوز، پژوهشگران اعتقاد دارند که میتوانیم از سیستم بدن گاوها برای تشکیل پروتئینی منفعت گیری کنیم که میتواند به صدها میلیون نفر در سراسر جهان پشتیبانی کند.
محقق این پژوهش، پروفسور مت ویلر، کارایی طبیعی غده پستانی گاو برای تشکیل پروتئین را برجسته کرده است.
پژوهشگران با ورود بخشی از دی ان ای انسان در جنین گاو، به گفتن موثر خاصی در بافت پستانی این حیوان دست یافتند و مطمعن حاصل کردند که هیچ انسولین انسانی در خون گاو یا دیگر بافتها گردش نمیکند.
این گروه پژوهشی ۱۰ جنین گاو را در گاوهای عادی برزیل قرار دادند که تبدیل تولد گوساله تراریخته شد. محققان از فناوری به روز شده مهندسی ژنتیک برای گفتن پروانسولین، نمونه اولیه انسولین فعال منحصر در بافت پستانی منفعت گیری کردند.
علیرغم چالشهای اولیه در القای شیردهی، تشکیل سطوح قابل تشخیص پروانسولین و انسولین در شیر گاو تراریخته فراتر از انتظارات می بود. ویلر غده پستانی را «جادویی» توصیف کرد و بر توانایی آن در پردازش پروانسولین به انسولین فعال بیولوژیکی اصرار کرد.
این پژوهشگر اظهار کرد: مقصد ما این می بود که پروانسولین بسازیم و آن را به انسولین خالص تبدیل کنیم اما گاو اساساً خودش آن را پردازش کرد.
ویلر او گفت: گاو نزدیک به سه تا یک انسولین فعال بیولوژیکی به پروانسولین میسازد.
بر پایه تخمین این گروه، یک لیتر شیر میتواند هزاران واحد انسولین تشکیل کند. با مطرحهایی برای همانندسازی مجدد گاو و بهینهسازی چرخههای شیردهی، مقصد محققان تشکیل گلهای موثر با قابلیت تشکیل زیاد انسولین است.
ویلر آیندهای را فکر میکند که در آن یک گله بتواند نیاز کل کشورش به انسولین را تامین کند و گلههای بزرگتر تقاضای جهانی را طی یک سال تامین خواهند کرد.
«این رویکرد جایگزینی پایدار برای راه حلهای تشکیل انسولین اراعه و از زیرساختهای تاسیس شده صنایع لبنی منفعت گیری میکند، با این حال، پیش از رسیدن انسولین تراریخته از گاو به بیماران، با موانعی روبرو هستیم».
تایید مقررات و گسترش فرآیندهای تصفیه کارآمد، قدمهای اساسی به سوی اجرای گسترده است و ویلر نسبت به تحقق این فناوری تحولآفرین ابراز مطمعن کرد.