به نقل از بهداشت نیوز آجیل میتواند راهحل ایدهآل در سال نو برای طرفداران تناسب اندام باشد، چون خوردن مقدار کم آن علتافزایش متابولیسم در یک جلسه تمرینی میشود. نتایج پژوهش جاری نشان داده است که خوردن فقط پنج عدد بادام در روز میتواند توانایی چربیسوزی بدن را میانه ورزش افزایش دهد.
این آجیل ریز میتواند بهترین راهحل سال نو برای علاقهمندان به تناسب اندام باشد، چون علتافزایش متابولیک قابل توجهی در یک جلسه تمرین خواهد شد.
محققان دانشگاه ایالتی آپالاچیان در کاناپولیس ایالاتمتحده دریافتند که بدون در نظر گرفتن جنسیت، شرکتکنندگانی که روزانه ۵۷ گرم بادام مصرف میکردند، بلافاصله بعد از تمرین شدید، چربی سودمند بیشتری در خون خود داشتند.
نتایج این پژوهش که در نشریه مرزها در تغذیه (Frontiers in Nutrition) انتشار شده است، نشان داد که مصرف روزانه بادام، متابولیسم افراد را تحول، التهاب و استرس را افت و به بدن اجازه میدهد تا بعد از ورزش سریع تر بهبود یابند.
افرادی که در رژیم غذایی خود بادام را گنجاندند، نسبت به گروه کنترل، خستگی و تنش کمتری ثبت کردند، قوت پاها را بهبود بخشیدند و صدمه عضلانی کمتری را گزارش کردند. مولکول چربی سودمند، معروف به ۱۲، ۱۳-دی هیدروکسی (یا ۱۲، ۱۳-DiHOME) که از اسید لینولئیک توسط بافت چربی قهوهای سنتز میشود، تاثییر مثبتی بر متابولیسم و تنظیم انرژی این افراد داشت.
این چنین نتایج این پژوهش نشان داد، افرادی که بادام مصرف میکنند ۶۹ درصد زیاد تر از این مولکول چربی در پلاسمای خون خود در قیاس با گروه کنترل داشتند که این مورد تبدیل بازیابی متابولیک سریعتر بعد از ورزش شد.
گروهی که بادام میخوردند، ۴۰ درصد کمتر از یک ماده زیان اور در بدنشان داشتند که میتواند بر سلامت و نحوه بهبودی بعد از ورزش تاثییر بگذارد.
دکتر دیوید نیمن، پژوهشگر این تحقیق، استاد و مدیر آزمایشگاه کارکرد انسانی دانشگاه ایالتی آپالاچی در پردیس تحقیقاتی کارولینای شمالی میگوید: «در این پژوهش نشان دادیم، داوطلبانی که روزانه ۵۷ گرم بادام به زمان یک ماه قبل از مسابقه تمرینی آخر هفته مصرف کردند، مولکول ۱۲، ۱۳-DiHOME بیشتری در خون آنان بلافاصله بعد از ورزش نسبت به داوطلبان کنترل مشاهده شد».
آنان این چنین حس خستگی و تنش کمتر، قوت پشت پا بهتر و افت صدمه عضلانی سپس از ورزش را نسبت به داوطلبان کنترل گزارش کردند. ما به این نتیجه رسیدیم که بادام ترکیبی منحصر به فرد و پیچیده از مواد مغذی و پلیفنول را فراهم میکند که امکان پذیر از بازیابی متابولیک بعد از سطوح استرس زای ورزش حمایتکند.
بادام دارای مقادیر بالایی پروتئین، انواع چربیهای سالم، ویتامین E، مواد معدنی و فیبر است این چنین پوست قهوهای بادام حاوی پلی فنولهایی است که به روده بزرگ میرسند و به کنترل التهاب و استرس اکسیداتیو پشتیبانی میکنند.
در این آزمایش ۳۸ مرد و ۲۶ زن بین ۳۰ تا ۶۵ ساله شرکت کردند. هیچ یک از آنان تمرینات وزنهبرداری منظم انجام ندادند. نزدیک به نیمی از آنان بادام خوردند، در حالی که بقیه یک دانه غلات با همان مقدار کالری مصرف کردند.
دانشمندان قبل و سپس از آزمایش یک ماهه از شرکتکنندگان نمونه خون و ادرار گرفتند. شرکتکنندگان این چنین باید تمرینات مختلفی از جمله دوچرخهسواری با شدت کامل به زمان ۳۰ ثانیه، دویدن ۵۰ متر، پرش عمودی، پرس روی نیمکت و انجام تمرینات قدرتی پشت پا را انجام میدادند.
مثالهای خون و ادرار بیشتری بلافاصله سپس از جلسات تمرینی ۹۰ دقیقهای و چهار روز سپس گرفته شد. بعد از هر تمرین و آزمایش خون، شرکتکنندگان مقدار درد و سفتی خود را در مقیاس یک تا ۱۰ برسی و پرسشنامهای را در رابطه خلق و خوی خود پر کردند.
همانطور که انتظار میرفت، جلسه ۹۰ دقیقهای تمرین علتشد که داوطلبان صدمه و درد عضلانی، انرژی کمتر و خستگی، نگرانی و ناراحتی را گزارش کنند. علاوه بر کشف چربیسوزی، دانشمندان دریافتند که رفتن به باشگاه علتافزایش سطح برخی از مواد در خون میشود که صدمه جزئی عضلانی را نشان خواهند داد.
با این حال، این نتایج هم برای گروهی که بادام مصرف کردند و هم برای گروهی که غلات مصرف کرده بودند، یکسان می بود.
سزار ساوزا، متخصص تغذیه او گفت که بادام یکی از غذاهای پرچرب است که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید.
وی اظهار کرد: «چربیها هم چنان این عکس منفی را در رابطه کلسترول و مدیریت وزن دارند، اما چربیها مواد مغذی الزامی می باشند که باید بخشی از هر رژیم غذایی متعادلی باشند. چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع حاضر در آجیل محافظ قلب می باشند و بهطور بالقوه راه اندازی پلاک را افت خواهند داد، پلاکهایی که میتوانند تبدیل گرفتگی عروق شوند و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهند».
ساوزا در ادامه گفت که آجیل حاوی پروتئین و انواع ویتامینها و مواد معدنی است که آنها را نیروگاهی برای قلب و بدن ما میکند.
وی این چنین خاطرنشان کرد که آنها امکان پذیر به افت وزن نیز پشتیبانی کنند چون سیر کننده می باشند و میتوانند به ما پشتیبانی کنند تا با علائم گرسنگی و سیری خود ربط بیشتری داشته باشیم. آنها این چنین میتوانند در تنظیم اندازه سهم غذایی به ما پشتیبانی کنند.
منبع: ایسنا
ممکن است بپسندید
-
ملاقات عمومی در این بیمارستانها لغو شد +نام بیمارستانها_راسخ
-
شوکه شدن دانشمندان از بسیاری این مواد در بطری های ماءالشعیر، لیموناد و نوشابهها_راسخ
-
بیماران خاص دلواپس نباشند | بهداشت نیوز_راسخ
-
میوهای مغذی که به افت علائم آرتروز پشتیبانی میکند_راسخ
-
مصرف بیرویه غذاهای تند به سلامت دستگاه گوارش سودمند است؟_راسخ